Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
nefes almakta zorlanıyor ve az önce sırt üstü bir şekilde suda buldum
Tam bir hafta önce bakamadığı için kuzenimden iki kaplumbağa aldım ve birinin gözü tamamen kapalıydı. Söylediğine göre iki aydır bu şekildeymiş ve o ufacık kapta buz gibi suda duruyodu hayvancıklar. Gelir gelmez internette araştırma yapıp akvaryum ısıtıcı lamba filtre aldım. Gözleri için de teramisin ve gentagut kullandım üç gün önce yine bu sitede bi arkadaş aynı belirtileri yazmıştı ve birisi monodoks önermişti. Ben de bu yöntemi üç gündür deniyordum gözleri açılmadı ama çok az yem yedirmeyi başarmıştım az önce yine ilaçlı sudayken ters yatmış akvaryuma aldım ama çok zor nefes alıyor ne yapabilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Cvp: nefes almakta zorlanıyor ve az önce sırt üstü bir şekilde suda buldum
İlk öncelikle seni tebrik ediyorum bravo bu davranışından dolayı. Monodoks tedavisi uygularken suyun sıcaklığını 32-33 yaptın dimi. Göz damlalarını aksatma devam et. 3 gün monodoks yetmez 1 hafta devam et aynı şekilde. Fakat en güzeli veterinere git bi baktır çok fazla birşey istemiyor o kadar masraflı değil zaten. Antibiyotikli iğne vuruyor arka bacağından ben öyle geçirmiştim. Çünkü durumu ağırlaştığında tetradoks tedavisi yanıt vermemişti iyi gibi olup tekrar kötüleşiyordu. İğne vurulduğunda tamamen kendine gelmişti.
seref' Alıntı:
ilk öncelikle seni tebrik ediyorum bravo bu davranışından dolayı.monodoks tedavisi uygularken suyun sıcaklığını 32-33 yaptın dimi.göz damlalarını aksatma devam et.3 gün monodoks yetmez 1 hafta devam et aynı şekilde.fakat en güzeli veterinere git bi baktır çok fazla bişey istemiyo o kadar masraflı değil zaten.antibiyotikli iğne vuruyo arka bacağından ben öyle geçirmiştim.çünkü durumu ağırlaştığında tetradoks tedavisi yanıt vermemişti iyi gibi olup tekrar kötüleşiyodu.iğne vurulduğunda tamamen kendine gelmişti.
ısıtıcım en fazla 32 derece oluyor ben de o şekilde çalıştırıp kaplumbağayı koydum hatta onun için ikinci bir ısıtıcı koydum ama ters döndüğü için iyi gelmek yerine kötüye mi gidiyo diye korkuyorum bu yüzden bırakmalı mıyım acaba? akvaryumu aldığım gün veterinere de gittim sordum ama dezenfekte etmekten başka bişey yapamayacağını söyledi yani iğneden ya da antibiyotikten bahsetmedi belki de başka bir veteriner bulmalıyım ankarada bu konuda bilgili olduğunu bildiğiniz varsa söylerseniz sevinirim
ilacı kesin dozaj fazla gelmiş. monodoks akciğerler için. gözde işe yaramaz. çoklu hastalık varsa önce birinden başlamalısınız. ölüm kabı dediğimiz şeyde 1 cm su koyup bekletin. kalorifer yakınına üstüne değil koyun. su içerek ilacı vücuttan atması lazım. içme suyu dökün hafif olduğu için içebilirliği artar. sabahı çıkarırsa yaşar. o gün hiçbir ilaç vermeyin.
cem' Alıntı:
ilacı kesin dozaj fazla gelmiş. monodoks akciğerler için. gözde işe yaramaz. çoklu hastalık varsa önce birinden başlamalısınız. ölüm kabı dediğimiz şeyde 1 cm su koyup bekletin. kalorifer yakınına üstüne değil koyun. su içerek ilacı vücuttan atması lazım. içme suyu dökün hafif olduğu için içebilirliği artar. sabahı çıkarırsa yaşar. o gün hiçbir ilaç vermeyin.
anladım. hemen o kaba alıyorum öyleyse ben okuduğum kadarıyla akciğer enfeksiyonu olduğunu düşünmüştüm. bu tedaviye de o yüzden başlamıştım şimdi alıyorum teşekkürler
arkadaş nefes almakta zorlandığını söylemiş ki bu durumda akc.enfeksiyonu muhtemel.ilk önce akc.enfeksiyonu için tedavini yap.1 kapsül monodoksu 1litre su doldurup o suya kır ve 32 derecede beklet.ters dönerse sen çevir tekrar benimkide dönüyodu.çünkü diğer türlü hiç yaşamaz zaten.eğer istanbulda olsaydın önerirdim fakat maalesef ankarada nerde vardır bilmiyorum ama ankarada mutlaka vardır iğne yapan veteriner yeterki sen araştır gittiğin veterinerlere de söyle antibiyotikli iğne durumunu ve ayrıca da gentagut damlanı veya teramycni kesmeden devam et.yaptığın davranış çok güzel bişey bu aralar faazla üstüne düşmen gerek tedaviyi atlatabilirsen rahatlarsın.ama senin şu durumunda veteriner şart.
seref' Alıntı:
arkadaş nefes almakta zorlandığını söylemiş ki bu durumda akc.enfeksiyonu muhtemel.ilk önce akc.enfeksiyonu için tedavini yap.1 kapsül monodoksu 1litre su doldurup o suya kır ve 32 derecede beklet.ters dönerse sen çevir tekrar benimkide dönüyodu.çünkü diğer türlü hiç yaşamaz zaten.eğer istanbulda olsaydın önerirdim fakat maalesef ankarada nerde vardır bilmiyorum ama ankarada mutlaka vardır iğne yapan veteriner yeterki sen araştır gittiğin veterinerlere de söyle antibiyotikli iğne durumunu ve ayrıca da gentagut damlanı veya teramycni kesmeden devam et.yaptığın davranış çok güzel bişey bu aralar faazla üstüne düşmen gerek tedaviyi atlatabilirsen rahatlarsın.ama senin şu durumunda veteriner şart.
şimdi temiz suya koydum ama ev biraz soğuk su da az olunca çok çabuk soğur o şekilde kalmasını istemiyorum pek. yarın bu civardaki diğer veterinerlerle de görüşeyim en iyisi. ters çevirip aynı suda mı bekletmeye devam etmeliyim bi de günde bir kez yapıyorum bunu ben iki kez için çalıştığım için uygun olmuyorum bu sorun olur mu
hayır zaten o fanusta su sıcaklığını ısıtıcıyla 32 dereceye ayarlayıp suyu koyup kapsülü kırıp beklemelisin.ısıtıcı olmadan hiçbi faydası olmaz ki o tedavinin onu sıcak içmesi gerek.12 saatte bir bu şekilde uygulaman gerek 1 hafta.12 saat normal duruma al 12 saat söylediğim gibi.
şeref hocam ters yönlendirme kızı, hayvan ters dönmüş şu anda ölüyor. sen hala monodoks diyorsun o monodoks işi ehil olmayan elde ölümle sonuçlanır. aynı anda bir çok ilaçda kullanılmaz. ayrıca aşı için bir gün beklemesi lazım ki vücuttan kısmen antibiyotiği atsın.
ayşe benim birlik mahallesinde bir eleman var. sempati vet. klinik ufuk bey tel: 0312 495 00 04 birlik mahallesi şemsettin günaltay cad. no: 401/B çankaya/ankara
seref' Alıntı:
hayır zaten o fanusta su sıcaklığını ısıtıcıyla 32 dereceye ayarlayıp suyu koyup kapsülü kırıp beklemelisin.ısıtıcı olmadan hiçbi faydası olmaz ki o tedavinin onu sıcak içmesi gerek.12 saatte bir bu şekilde uygulaman gerek 1 hafta.12 saat normal duruma al 12 saat söylediğim gibi.
yok ilaçlı da ısıtıcı var zaten diğer arkadas yazmış ya temiz suya 1 cm koy diye onun için dedim suyu çabuk soğur diye. benim okuduğum monodoksta yazana göre yaptım o da günde iki üç saat ilaçlı suda(1.5 litre de 1 kapsül) beklet diyordu ben de o şekilde yaptım ama günde 1 kez üç saat şeklinde
cem haklı modoks yüzünden ölen çok kaplumbağa var bilinçsizce ağır antibiyotik kullanmamak lazım benimki de hasta olmuştu ben gentamisin ile tedavi etmiştim ama senin kaplumbağan ters yatmış bu ölüyor demek olabilir durumu ağır bir an önce veterinere götür normal sıcaklıkta temiz bir suda beklet götürene kadar inş ilacı atar götürene kadar geçmiş olsun
işte maalesef şöyle bi durumunda var diğer kaplumbağa için sıkıntı olucak bu seferde.bi tane ısıtıcın var dimi onu alıp fanusta tedavi yapsan akvaryumdaki kaplumbağan üşücek bu sefer o hasta olur.zaten ikisini birlikte yapamazsın.ya tedaviyi akvaryumda yapıp sağlıklı olanı fanusa alıp suyunu sıcak tut.yada tedaviyi fanusta yapıp akvaryumdaki suyu sıcak tutmak zorundasın.sende 2 tane olduğu için mecbur böyle yapmak zorundasın.bana göre en uygunu akvaryumda hasta olanı tedavi et ısıtıcıyı 32 derece yap 1lt su koy 1 tane kır.sağlıklı olanı fanusa al bi iki gün idare eder ısıtıcısız kaloriferin üstüne koy ısıtıcı lambasınıda aç çok sıcak olmaması şartıyla kaloriferin sabit sıcaklıkta dursun tabi suyunda soğuk olmadığından emin ol bu şekilde sağlıklı olan idare edebilir diğerini tedavi ederken.ama en yakın zamanda veterinere götürürsen senin içinde daha rahat olur çünkü durumu baya ağır gibi gözüküyo.
arkadaşım kafasına göre kullanırsa tabikide ama zaten çok ağır hasta olmuş ölmek üzere hayvan benim söylediğim gibi uygularsa hiçbi problem olmaz.benim ist.üniversitesi veterinerlik fakültesindende arkadaşım var veteriner tanıdığımda onlarlada konuştum ve benim kaplumbağam akciğer enfeksiyonu olmuştu atlattık ve iyileşmişti daha önceki yazılarıma bakarsan görebilirsin.dediğim gibi 12 saat ısıtıcısı 32 dereceye ayarlı 1 litre suya 1 kapsül aynen bu şekilde uygula.diğer türlü temiz suda o hayvanı öylece bekletmişsin oluyosun hiçbişey yapmadan ölüme terketmek gibi bişey.veterinere gitmesi hemen şart zaten.veterinere gidene kadar bu şekilde devam etsin daha yararlı olucaktır.bi insan hasta olduğunda oturup hastalığının geçmesini beklemiyo doktora gidiyo yada ilaç içiyo.
evet en iyisi veteriner gibi görünüyor çünkü bişey olursa çok üzüleceğimi biliyorum iki tane ısıtıcım var o yüzden uzun süre tutmak sorun olmaz ama daha önce de okuduğum gibi aşırı doz olmasından korkuyorum. herkese çok teşekkürler şu an akvaryumda kuru bölgede duruyor nefes alışı da epey düzeldi o ilk bulduğumda çok zorlanıyordu çünkü
samet arkadaşım senin kaplumbağan akciğer enfeksiyonunu mu gentamisinle atlattı da öyle yap diyosun. bu adamın kaplumbağasında gözlerinin şiş olmasının yanında akc.enfeksiyonuda var.bunu uygulaması şart.valla benim kaplumbağam her saniye ağzını açıcak kadar nefesi bitmişti ben bu tedaviyi uyguladım aynı zamanda veterinere gidip arka bacağından antibiyotikli iğne vurdurdum ve veteriner abla bana bu ilaç tedavisinden daha ağır bi durum ama kaldırmak zorunda diğer türlü zaten yaşayamaz demişti.tedavisini uyguladık sapasağlam oldu bikaç gün sonra diğerinden yemi bile kapıyodu o derece de hareketlendi o kadar kötü durumdayken bu duruma gelmişti.
yinede sana kalmış.ama veteriner olmazsa olmaz.şahsen internette tüm veteriner videolarında da durum benim anlattığım gibi veteriner abla da bana bu şekilde monodoks yada tetradoks uygula devamında iğneye geçelim demişti üstüne gittim veterinerlik fakültesinde arkadaşımın yanına hocalara sordurttum ordada bu şekilde doğru olduğunu söylediler.bi fark var benimki tetradokstu fakat monodoks veya tetradoks aynı zaten.inş.bi an önce iyileşir.
seref' Alıntı:
samet arkadaşım senin kaplumbağan akciğer enfeksiyonunu mu gentamisinle atlattı da öyle yap diyosun. bu adamın kaplumbağasında gözlerinin şiş olmasının yanında akc.enfeksiyonuda var.bunu uygulaması şart.valla benim kaplumbağam her saniye ağzını açıcak kadar nefesi bitmişti ben bu tedaviyi uyguladım aynı zamanda veterinere gidip arka bacağından antibiyotikli iğne vurdurdum ve veteriner abla bana bu ilaç tedavisinden daha ağır bi durum ama kaldırmak zorunda diğer türlü zaten yaşayamaz demişti.tedavisini uyguladık sapasağlam oldu bikaç gün sonra diğerinden yemi bile kapıyodu o derece de hareketlendi o kadar kötü durumdayken bu duruma gelmişti.
iyileştiği zaman o kadar çok seviniyosun ki ilk defa tanıştığın durumdan daha çok mutlu oluyosun ben bu duyguyu yaşamıştım ama gecemi gündüzüme kattım iğnesini her gün aynı saat vurdurmaktan okula bıraktığım günlerim oldu.umarım seninkide öyle olur.