Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

nesquik misir gevregi

Lenin

Altın 5 Üye
Katılım
16 Ara 2008
Mesajlar
239
Gecen gun içerdiği bol vitamin nedeniyle kapluşlara birer tane nesquik cikolatalı mısır gevregi verdim. Afiyetle yediler hoslarına gitmis olucakki bi tane daha vermem için çırpındılar ama emin olamadığım için başka vermedim. Sizce bir zararı/faydası olurmu ?
 
şahsen verme derim. onların içindeki katkı maddeleri insanlar için bile zararlı olabiliyor, bünyesi alışık olmayan hayvanlar için hele daha da tehlikeli olabilir.. E170, E321, E339, E341, E375, vb bulunan katkı maddelerinin bazılarının kansorejen etkisi olduğu ispatlanmış bazılarınınsa ne gibi zararları olduğu hala araştırılmakta.. içeriğindeki maddelere de göz atarsan bunlar gibi pek çok katkı maddesi olduğunu görürsün.. kaplumbağalar sevip istemiş olsa bile bu yararlı olduğunu göstermez bildiğin gibi güzel olan çoğu şey zararlıdır :)
 
Ben de vermeyin derim... Yararlı olabileceğini düşünmüyorum şahsen, hatta zararı bile olabilir... O kadar yabancı madde... Biz doğal beslemeye çalışıyoruz ya genelde... :)
 
Geri
Üst