Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!cahide' Alıntı:Bir hayvanım olsun istiyordum fakat annemler kedi köpek kuş tarzı şeylere karşıydı. Balığa izin verdiler sonunda. Kardeşimle gittik, kapluşları görünce kıyamadım. Hepsi üst üsteydi, eziliyorlardır dedim hem de yüzleri çok tatlıydı gülüyor gibi. Biraz da korkardım eskiden, korkumu yenmek istedim. Kardeşimle kavga ederekten balığın yanında onu almaya ikna ettim.Ama akvaryum bilincim yoktu, sonradan öğrenip her ihtiyacını karşıladım. Zaten balık ilk gün öldü. Annemler istemezdi ama eve gizlice sokunca kabul etmek zorunda kaldılar ve sonradan onlar da sevdiler bücüğümü. İyi ki almışım onu diyorum. Üzgün olduğumda karşısına geçip anlatıp duruyorum. O da anlıyormuşçasına bana bakıyor. Belki de anlıyordur, kim bilir?
Çok DOĞRU söylüyorsunuz size katılıyorum (pet shoplarda ısıtıcısı olmayan,yemek verilmeyen,suyu değiştirilmeyen sapsarı olmuş suları ile ufacık bir fanusta bir köşede insanlara satmaya çalışıyorlar gerçekte vicdansız olanları var düşünmüyorki o hayvancıklardan para kazanıyor gerçekte bu konuda daha çok seyler söylenir ancak yazarken bile üzülüyorum tabiki üzülmek yetmiyor bu gibi vicdansız satıcılardan hiç bir alışveriş yapmayarak o hayvancıklara ufak da olsa dolaylı bir destek vermek istiyorum (Hayvanları,Doğayı seven;İnsanları da sever)diye düşünüyorum iyi akşamlarshadow_karus' Alıntı:cahide' Alıntı:Bir hayvanım olsun istiyordum fakat annemler kedi köpek kuş tarzı şeylere karşıydı. Balığa izin verdiler sonunda. Kardeşimle gittik, kapluşları görünce kıyamadım. Hepsi üst üsteydi, eziliyorlardır dedim hem de yüzleri çok tatlıydı gülüyor gibi. Biraz da korkardım eskiden, korkumu yenmek istedim. Kardeşimle kavga ederekten balığın yanında onu almaya ikna ettim.Ama akvaryum bilincim yoktu, sonradan öğrenip her ihtiyacını karşıladım. Zaten balık ilk gün öldü. Annemler istemezdi ama eve gizlice sokunca kabul etmek zorunda kaldılar ve sonradan onlar da sevdiler bücüğümü. İyi ki almışım onu diyorum. Üzgün olduğumda karşısına geçip anlatıp duruyorum. O da anlıyormuşçasına bana bakıyor. Belki de anlıyordur, kim bilir?
Bak bende ilk kaplumbağa aldığımda petshopta üstüste görünce ve kova gibi bişeyde durduu için ve onu kurtarmak için almıstm ama Yanlıs Yapıoruz Bütün Petshopcular böle sattıkca daha cok kaplumbağa alıor ve yine eziyet edermişcesine satıo Yanlıs
FatihveMavis' Alıntı:''Diğer hayvanlara göre en temizi ve en kolayının bu olduğunu düşünmüştüm.''
Bence bu seçenek silinmeli...Çünkü bakımı diğer hayvanlara göre oldukça zor(Kendim çeşitli hayvanlar beslediğim için biliyorum).
ScampSoul' Alıntı:Kapluş öyle değildir. Hem Karada Hemde Suda durabilir.Açlığa dayanabilir.Sizi tanır . Doyduğu zaman yem yemez Mesela benim kaplumbağa beni tanır.Ben odaya girdiğim zaman kafasını sudan çıkarır benden yem bekler
Sevdiğim ve hoş oldukları için aldım.gonzimmm' Alıntı:Kedi,köpek,tavşan,hamster,balık değilde niçin kaplumbağa aldınız ?
Eklememi veya silmemi istediğiniz seçenek varsa ilgilenebilirim.