Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

O beyaz leke mantar mı?

Nurllsn

Yeni Üye
Kaplumbağamın d vitamini eksik d vitamini sürmeden önce kabuğunda kireç var gibi görünüyordu başka bir forum okuduğumda tuzla minik ovulmalı dendi ovulmadan önce kabuğunu çok hafif fırçaladım hem kahve kahve plaklar var gibiydi iyi olabilir diye düşündüm şimdide d vitamini sürdüm ama kaplumbağamın sol köşesinde beyaz biraz lekeler var bu mantar midir acaba mantar ise nasıl önlerim bilgi alabilir miyim?
Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Kaplumbağamın d vitamini eksik d vitamini sürmeden önce kabuğunda kireç var gibi görünüyordu başka bir forum okuduğumda tuzla minik ovulmalı dendi ovulmadan önce kabuğunu çok hafif fırçaladım hem ahve kahve plaklar var gibiydi iyi olabilir diye düşündüm şimdide d vitamini sürdüm ama kaplumbağamın sol köşesinde beyaz biraz lekeler var bu mantar midir acaba mantar ise nasıl önlerim bilgi alabilir miyim?
Şimdiden teşekkürler
IMG-20250626-WA0014.jpg

Mantar yok. Biraz plaka kavlamış ve bir miktar kireç var.

D vitamini uygulamayın. Hayvanda bir sorun yok. Yavru hayvanlarda kabuk esnek yapıda olur.

Kahverengi olan algdir. O da temizlenmiş. Temiz olduğu sürece fırçalamayın. Bu da hayvanı strese sokar.

Akvaryumda ısıtma lambası var değil mi?

Yem ne marka kullanıyorsunuz?

Mantar yok. Biraz plaka kavlamış ve bir miktar kireç var.

D vitamini uygulamayın. Hayvanda bir sorun yok. Yavru hayvanlarda kabuk esnek yapıda olur.

Kahverengi olan algdir. O da temizlenmiş. Temiz olduğu sürece fırçalamayın. Bu da hayvanı strese sokar.

Akvaryumda ısıtma lambası var değil mi?

Yem ne marka kullanıyorsunuz?
Isıtma lambası var, yem olarak gammarus kullanıyorum. Kabuğun tamamı kuruduğunda baya beyaz gibi çok açık yeşil oluyor bir veteriner arkadaşıma fotoğrafını atmıştım d vitamini eksik demişti sonra foruma kaplumbağa fotoğrafını atmıştım sizde aynı şekil plakalarda kavlama var demiştiniz ve haftada bir kere toplam 4 kez d vitamini uygulamamı önermiştiniz bende onun için devit3 damlayı bu şekilde haftada bir gün belirleyip Perşembe olmak üzere 4 hafta olarak kullanıcaktım hem d vitamini eksikliğini buradan karşılar diye düşünmüştüm bugün 2. Haftası oldu bırakayım mı?

Ek soru olarak bu kavlanmış plakalar ve kireç için yapmam gereken bir şey var mı? Cem bey.

Plaka atımı için önermişimdir. Onun harici bir sıkıntı gözükmüyor. Tamam kalan iki uygulamayı da yapıp bırakın.

Kavlamışlara dokunmayın. Kendi atar. Yavrularda kabuk henüz kemikleşmediği için hasar oluşabilir.

O beyazlık kireç tortusu sorun değil. Yeterki ara çizgileri doldurup kalınlaşmasın.

Gammarus açık yemse onun yerine jelatini açılmamış kutuda alın. Açık yemler bayat yada parazit yumurtası taşıyabilir.

Ek olarak stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler alacaksınız.

Plaka atımı için önermişimdir. Onun harici bir sıkıntı gözükmüyor. Tamam kalan iki uygulamayı da yapıp bırakın.

Kavlamışlara dokunmayın. Kendi atar. Yavrularda kabuk henüz kemikleşmediği için hasar oluşabilir.

O beyazlık kireç tortusu sorun değil. Yeterki ara çizgileri doldurup kalınlaşmasın.

Gammarus açık yemse onun yerine jelatini açılmamış kutuda alın. Açık yemler bayat yada parazit yumurtası taşıyabilir.

Ek olarak stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler alacaksınız.
Teşekkür ederim Cem bey iyi akşamlar dilerim

Geri