Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

obez kapluşlar

bıdık-şıpıdık

Gümüş 4 Üye
merhaba arkadaşlar..^^
bir kaç gün önce kapluşlarımın obez olduğunu farkettim. elime alınca ellerini ayaklarını tamamen içine çekemiyor. böyle olmasıda bildiğim kadarıyla obezlik..
günlük verdiğim yem miktarı ise: sabah-1 reptomin 1 turtle stick akşam-1 reptomin 1 karides
boyları 5 cm civarı.. şuan kabuk değiştiriyorlar..
diyet mi uygulamalıyım? nasıl bir diyet olmalı? yardımcı olursanız çok sevinirim.. bildiğim kadarıyla obezlik ölümle bile sonuçlanabilirmiş..yardımlarınızı bekliyorum :ff:

Cvp: obez kapluşlar

2 kaplumbağa için 200 litre akvaryumunuz varmı? eğer obez oldularsa büyük bir akvaryumda yüzerek zayıflayabilirler,200 litre bir akvaryumunuz varsa bence verdiğiniz yem miktarı uygun.

akvaryumum çok küçük. büyük akvaryuma geçicem ama bi türlü ne yapacağıma karar veremedim..

betül verdiğin yem normal altı bile denebilir. aynı şekilde devam et büyüme aşamasındalar hayvanlar bunu tolere ederler. şu an 200 litreye gerek yok yalnız uzunluk genede bir 50 cm olursa alperin dediği gibi yüzerek bu enerjiyi atabilirler. aynı zamanda gelişimi içinde bu faydalı.

bu arada ne yaptın akvaryum işini, alacak mısın ? juenden alımda bekledim senden cevap gelmeyince ben alışverişi yaptım gitti.

Cem Abi ben bu siteden akvaryum sipariş etmeyi düşünüyodum.mailto:/

maddi sıkıntıyı hallettim ama annem evde büyük akvaryum istemediğinin kapluşlar büyüdüğünde küçüğüyle değiştirirsin dedi.bende karşı çıktım.alacağım akvaryumu sonuçta onlarda bir can.
ilgin için çok sağol.daha kuru alan için lambada almadım. nasıl olacak bilmiyorum ama kısa zamanda bütün eksiklikleri tamamlamaya çalışacağım.:smile:

birşey değil akvaryum işi biraz riskli sağlam gönderebilirler mi acaba bir de büyük birşey düşünüyorsan altınada ona göre taşıyacak sehpa lazım ya da ebatlarını biraz geçkin bir halı alıp yere sererek onun üzerinde yere koyabilirsin. aslında babanı ikna edebilirsen tay-mur da hala duruyorsa ikinci el büyük bir tane vardı 170 tl demişti galiba 200 litreye yakındı. ya ben sizi götürürüm ya da adresi veririm gidersiniz. ankara üniversitesinin hastanesinin karşısındaki ara sokaktaydı. 130. sokaktan dönünce ilk sokak 129 sağ tarafa dönüyorsun yolun bitiminde sağ kanatta. beraberde gideriz taşıma için iki kişi lazım diğer arabam station ona atarız. benim akvaryum boş 100 kg çekiyor oda nerden baksan en az 50 kg'dir.

cem' Alıntı:
birşey değil akvaryum işi biraz riskli sağlam gönderebilirler mi acaba bir de büyük birşey düşünüyorsan altınada ona göre taşıyacak sehpa lazım ya da ebatlarını biraz geçkin bir halı alıp yere sererek onun üzerinde yere koyabilirsin. aslında babanı ikna edebilirsen tay-mur da hala duruyorsa ikinci el büyük bir tane vardı 170 tl demişti galiba 200 litreye yakındı. ya ben sizi götürürüm ya da adresi veririm gidersiniz. ankara üniversitesinin hastanesinin karşısındaki ara sokaktaydı. 130. sokaktan dönünce ilk sokak 129 sağ tarafa dönüyorsun yolun bitiminde sağ kanatta. beraberde gideriz taşıma için iki kişi lazım diğer arabam station ona atarız. benim akvaryum boş 100 kg çekiyor oda nerden baksan en az 50 kg'dir.

o kadar büyük düşünmüyorum koyacak yerin olmadığını farkettim.bilgisayar masası var ama o da taşımaz dandik bişey. dediğim gibi orta boyutlu arıyorum. ömürlük düşünmüyorum.büyüdüklerinde korkutucu oluyorlar.. her derdime yetişiyorsun sağol abi sende olmasan :smile:

Betül, bu hayvanlara ömürleri boyunca bakmayacak mısın? Her ihtimalde ileride büyük akvaryum gerekecek. Tabi en son halini şimdiden kurmana gerek yok. Ancak genede iyi bir yüzme alanına ihtiyaçları var. Ömürlük düşünmememin ana sebebi alan yetersizliği ve maddi boyutmu yoksa hayvanlar büyüyünce bakmak istemediğinden mi?

Cvp: RE: obez kapluşlar

AEK' Alıntı:
Betül, bu hayvanlara ömürleri boyunca bakmayacak mısın? Her ihtimalde ileride büyük akvaryum gerekecek. Tabi en son halini şimdiden kurmana gerek yok. Ancak genede iyi bir yüzme alanına ihtiyaçları var. Ömürlük düşünmememin ana sebebi alan yetersizliği ve maddi boyutmu yoksa hayvanlar büyüyünce bakmak istemediğinden mi?

ben küçük oldukları halde elime alamıyorum büyüdüklerinde korkarım ben onlardan.. maddiyatla alakası yok çekiniyorum biraz :ashamed0006: bana çok büyük gelmeye başladıkları zaman kuzenime vericem o daha önce kaplumbağa beslemişti..

Bu esnada sen onlara alışacaksın Betül. Ben verebileceğini sanmıyorum. Kuzeninde olsa kopman zor olur. Zaten o zamana kadar büyüme aşamasında beraber olacağın için farketmezsin :)

çok alıştım onlara 1 ayı geçti beraberiz.. sabahları yataktan kalkıp yanlarına geldiğimde deliriyorlar.. bu durum annemin bile hoşuna gitmeye başladı..
evet ya ben bırakamam onları .. sağol Emre Abi:smile::smile:

Bu arada obezite konusu için resim eklemeni öneririm. Obez olmalarını anlamanın en kolay yolu kafasını içeri çekememesidir. Kollarını belki keyfen toplamıyor olabilir. Yem miktarın be öğün biçimin bence de uygun.

Geri