Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Obez korkusu

buse's

Gümüş 1 Üye
Kaplumbağam sadece büyüyor dimi obez olmuyo ağırlaştı çünkü korkuyorum biraz obez olur diye hızlı büyüdü

1000043612.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20250524_165758.jpg
    IMG_20250524_165758.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20250524_165754.jpg
    IMG_20250524_165754.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20250524_165748.jpg
    IMG_20250524_165748.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20250524_165752.jpg
    IMG_20250524_165752.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20250524_165719.jpg
    IMG_20250524_165719.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 10
Diğer konularda, hayvan korktuğu zaman kafasını göz hizasına kadar kabuğunun içine çekebiliyorsa obez sayılmadığını okumuştum. Obezitenin başka belirtileri varsa tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Diğer konularda, hayvan korktuğu zaman kafasını göz hizasına kadar kabuğunun içine çekebiliyorsa obez sayılmadığını okumuştum. Obezitenin başka belirtileri varsa tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır.
Uyurken zaten kafası içinde uyuyor içine çekmekte sorunu yok ama ağırlaştı artık büyüdü de kontrollü gitmek istiyorum açıkçası teşekkürler

Uyurken zaten kafası içinde uyuyor içine çekmekte sorunu yok ama ağırlaştı artık büyüdü de kontrollü gitmek istiyorum açıkçası teşekkürler
bence büyümesinde bi sakınca yok ama adminler daha bilgili onlar baksın (Erkek kaplumbağalar 20cm dişiler 30cm kadar büyüyebilir diye biliyorum)

Obezlik yok. Büyüdükçe kabuklar kalınlaşır vücut büyür ağırlık sebebi o,

Hayır durmuyor kuru alandan çok beni çıkart evde biraz tur atıp gezeyim diyor
Daha önce denedim suyun içinde çok hareketsiz şişman olan suda sadece kendini suyun akışına bırakıyor temiz bir bez serip dışarıya çıkarttım bir sn bile durmadan sürekli hareketliydi ama suyun içinde öyle değil erkek te tam tersi suyun içinde sürekli hareketli dışarda sadece etrafı izliyor

Ve dışardaki hareketliliği korkmak kaçmak gibi değil bir seylerin üstüne tırmanmaya çalışmak bir yerleri merak edip keşfetmeye çalışmak bir yerlere girip bakmak istemek gibi

Dişilerde gövde ağır olduğu için fazla efor nefes nefese kalmalarına neden oluyor onun için fazla bir hareket etmiyorlar. Benim dişiler rampadan inerken ayaklarını kaldırıp kabuk üstü kayarak suya iniyorlardı.

Dışarıda öyle değil yerlerinde durmazlar.

Dişilerde gövde ağır olduğu için fazla efor nefes nefese kalmalarına neden oluyor onun için fazla bir hareket etmiyorlar. Benim dişiler rampadan inerken ayaklarını kaldırıp kabuk üstü kayarak suya iniyorlardı.

Dışarıda öyle değil yerlerinde durmazlar.
Asla durmuyor sanki suyun içindeki o durağan o değilmiş gibi sürekli bir şeylere tırmanma çabasında

Benim dişi kaplumbağam sabah başlar akşam yatana kadar şıp şıp yuzer.

Hayatımda böyle hareketli hayvan görmedim. Bir yuvadan çıksa yiyecek bizi.

Su içinde yüzmesi lazım.

Diğer hayvanla kavga ediyorlar mı yada zorbalama durumu var mı?

Benim dişi kaplumbağam sabah başlar akşam yatana kadar şıp şıp yuzer.

Hayatımda böyle hareketli hayvan görmedim. Bir yuvadan çıksa yiyecek bizi.

Su içinde yüzmesi lazım.

Diğer hayvanla kavga ediyorlar mı yada zorbalama durumu var mı?
Yok arada yüzüyor tamamen hareketsiz değil ama erkek kadar hareketli değil birbirlerinin üstünde dışarıyı izliyorlar beni görünce koşa koşa geliyor beraber yüzüyorlar dişi arada gün içinde uyuyor genelde birbirlerine temas halindeler zorbalanma kavga vs o dönemleri atlattık 8 aydır beraber yaşıyorlar

Geri