Tayfun Bayrakli
Bronz 2 Üye
Merhabalar tekrardan herkese, sonunda burada da konu acmaktan dehset uzuntu duyuyorum formun bu kismini hic kullanmamayi umuyordum
bugun oglen oburixim oldu benim de ancak neden oldugunu hic ama hic anlayamadim aklima mantigima sigmiyor cunku neden olabilecek bi tane bile sey gelmiyor aklima size de danisayim dedim. Oncelikle kaplumbagamin durumunu ve ortamini anlatayim size, kendisinin hic bir saglik sorunu yoktu akciger hastaligi belirtilerinden tutun da mantara kadar hic bir belirtisi yoktu,cok hareketliydi,cok istahliydi,kuru alana gunde 3-4 saat cikar abarti kalmazdi,cok iyi yuzuyodu,yani kisaca benden saglikli gorunuyodu kerata,1 yasinda boyu 8cm di ve yakinda akvaryumunu falan buyutecektim dis filtre falan da alacaktim ancak simdilik akvaryumu 50 litrelik,isiticisi var,filtresi shark marka ic filtre vardi idareden,derecelerine her gun bakardim su her zaman 27-28 deydi, su degisimlerini mutlaka 3-5 saat dinlenmis suyla yapardim ve karadenizde yasiyorum buranin suyu cok kirecli degil,her hafta dip cekimi yapardim 2 haftada bir 3te 1 lik su degisimi,her hafta filtre temizligi yapardim,ancak butun bunlara ragmen sapasaglam hayvan sabah kalktigimda da hic biseyi yoktu ve 3 saatligine evden ayrildim oglen geldigimde suda ters donmus yuzeye cikmis gozleri de acik tamamen hareketsiz,elime aldim baktim hicmi hic nefes belirtisi yok kimildama yok,kafasi tamamen onune dusuk,elimle kafasini falan oynattim hatta ama hic degisiklik yok gene onune dusuyo,el ve ayaklarda ayni sekilde gozleri de acikti yani oldugune emin oldum.isiticima baktim elektirik kacagi yok ve calisiyo,filtrem de oyle.tum bunlardan dolayi sastim kaldim ve sok oldum yaa baska ne kaliyo ki geriye sebep?