Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

okacin & Brumeton

KapLumbagamNinja

Bronz 2 Üye
Katılım
31 May 2010
Mesajlar
85
merhaba.öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemedim kusuruma bakmayın eğer yanlış yere açtıysam.daha önce söylediğim gibi bir kaplumbağamın gözleri uzun zamandır kapalı.teramisin sürüyorum 1.5 haftadır fayda etmiyor.göz damlasının daha etkili olacağını duydum.2 tane göz damlası buldum.biri brumeton diğer göz temizleyici okacin.sizin bilginiz varmı?bunlardan birini kullanayımmı?
 
Ben derim ki yine de kaplumbağa ürünlerinden yana tutun tercihinizi.. Ne etki yapacağını bilemeyiz. Akciğer enfeksiyonunda eczaneden aldığımız monodoks bile aslında çok ağır bir ilaç.
 
Eğer kullandıysanız devam edin...Değiştirirseniz daha kötü olabilir...
Ama daha kullanmadıysanız adminimizinde dedigi gibi gentagut,tobrex kullanabılırsınız...
 
Brumeton'u kullanabilirsiniz, okacin genel kullanım amaçlı bir damla duyu organları için ancak brumeton sadece gözlere spesifik, o yüzden brumetonu kullanın derim. Zaten gentagut da kaplumbağalara özel bir damla değildir onu da belirtelim de karışıklık olmasın. Bazı durumlarda onların sağlığı için insanların kullandığı ilaçları kullanmamız gerekebiliyor. Daha önce damla tedavisinin daha etkili olcağını zaten dediğimi hatırlıyorum size, umarım kısa zamanda sonuç alırsınız brumeton ile, yoksa durum biraz daha ciddi olabilir, akciğer enfeksiyonu gibi, damla da fayda etmezse.
 
abicim şu küçüğü kurtaralım yav :( kaç aydır gözleri kapalı,2 gün aralarla denk gelirsem elimde yediriyorum yemi 1 haftadır teramisin sürüyorum sabah akşam,gözlerini kırpıyor,açtı açacak ama yarın yine eskisi gibi oluyor. :( biraz daha kullanıp damlaya geçicem :( bu kaplumbağa benim kankam diyebilirim akvaryumun en eskisi :( bakalım..
 
Damlayı her sabah ve akşam 5 gün boyunca her iki gözüne de birer damla olcak şekilde damlatın, 3-4 güne düzelir umarım, damla da fayda etmezse akciğer enfeksiyonundan şüphelenmek gerekebilir.
 
Geri
Üst