Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ölüm Fanusu ve Akciğer Enfensiyonu

seru

Yeni Üye
Katılım
25 Ağu 2010
Mesajlar
8
1 ay kadar önce yavru su kaplumbağası aldım ve ölüm fanusunda besliyorum. Fakat hastalandı. Gözleri şiş olduğu için veterinere götürdüm ve bi damla verdi. Forumu inceledim, kaplumbağam akciğer enfeksiyonuna yakalanmış. 2-3 hafta içinde akvaryum alacaktım zaten fakat hastalığının bu derece olduğunu öğrendiğim için bu hafta içinde iyileşene kadar idare edebilecek bir akvaryum alacağım. Alınacakları ve yapacaklarımı inceledim fakat şu sıralar fazla para ayıramayacağım için yaşaması için kesinlikle gerekli olan şeyleri almam gerekiyor. Kesinlikle almam gerekenler nelerdir?

İyileşmesi için bu alacağım akvaryumda neler yapmalıyım. Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler

ps: damlanın adı "gentavet-g"
 
Hoş geldiniz :)
En başta Akvaryum,ısıtıcı ve filtre almalısınız bunları temin ettikten sonra imkanınız varsa akciğer enfeksiyonu için veterinere gidin eğer yoksa monodoks adlı ilacı alın tüm eczanelerde bulunuyor :)
 
VamPrelLa' Alıntı:
Hoş geldiniz :)
En başta Akvaryum,ısıtıcı ve filtre almalısınız bunları temin ettikten sonra imkanınız varsa akciğer enfeksiyonu için veterinere gidin eğer yoksa monodoks adlı ilacı alın tüm eczanelerde bulunuyor :)

Teşekkür ederim.

Peki bu ortamı sağlayıp ilacı düzenli kullandığımda iyileşme süreci ne olur?
 
Su ısısını 30-32 dereceye çıkartın.Günde bir kapsül akvaryuma boşaltın sabah yarım akşam yarım olabilir..5 gün bu şekilde devam edin eğer bir düzelme olmazsa durumu ağırlasırsa sabah bir kapsül akşam bir kapsül kullanın.
Geçmiş olsun:)
 
Çok teşekkür ederim tekrar. Sistemi kurar kurmaz kullanmaya başlayacağım :)
 
Şimdi tekrar baktım da alt kabuğunda pembeleşme yok. Fakat kafasını kaldırıp sürekli hava almaya çalışıyor ve dediğim gibi gözleri şiş. Fazla ilerlememiştir umarım?
 
Kafasını kaldırıp hava almaya çalışması iyi olduğunu göstermiyor :/
 
Akvaryumu haftaya alabileceğim en erken. Acaba alana kadar neler yapabilrim?
 
Suyunu ılık tutun birde fazla su koymayın hayvancağız hasta hasta yüzüp enerji kaybetmesin..
 
Geri
Üst