Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ömürlük akvaryum için kuru alan tavsiyesi

Demir 6 ayaklı olsun. Alt taraftanda ayaklarını birbirine bağlayacak demir atsın.

Akvaryumun her kenarında 3-4 cm kalacak kadar geniş olsun. Sacı alttan desteklesin. Yani yarım ton ağırlık kaldıracak gibi sağlam olsun. Foam board o ağırlıktan ezilir. Straforda kalın kalır. Laminant şiltesinin ithal tip yarım santim kalınlığında olanlarından bulabilirseniz ondan alın. Ben yanlış hatırlamıyorsam bauhaustan almıştım. Beyaz renkti. Bu şart. Her ne kadar düz yapılmaya çalışılsa da eğrilik olabiliyor şilte bu boşlukları alıp tam yüzey oturmasını sağlıyor. Bulamazsanız yeşil normal Laminant şiltesinde 2 yada 3 tanesini üstüste koyup akvaryumu üstüne koyun.

ben akvaryumun ölçüsüne göre bire bir yap dedim demirciye 6ayaklı olsun dedim ve tüm ayaklar alttan birbirine bağlı olacak. ancak dediğiniz gibi her kenardan 3-4cm daha geniş yaptırırsam akvaryum ortada boşlukta kalacak tam kenarlarına otursa daha sağlam olmaz mı?

diğer sorum dediğiniz şilte ile demir arasına tahta falan koymama gerek varmı çünkü ortaları boşluk olcak sakıncası olur mu

Ekli dosyalar

• e7e27f10-645a-4538-8f10-452abf28b810.jpg
    e7e27f10-645a-4538-8f10-452abf28b810.jpg
    556.9 KB · Görüntüleme: 4
Geri