Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ömürlük akvaryum kuruyorum, görüş ve bilgilerinizi değerlendirmek isterim.

FORTE

Bronz 5 Üye
Merhaba Arkadaşlar,

8 aylık, 10 cm kabuk boyunda, yanakları pembe dişi bir kırmızı yanak su kaplumbağam var. Özellikle 3,5 yaşındaki oğlum suya temas etmesin diye ömürlük akvaryuma geçiyorum. Şu an 40 litre su içinde tabanda silis kum hariç akvaryumunda herseyi var, 50 w eheim ısıtıcı, eheim biopower 240 iç filtre, fluval su içi termometre, 5 uvb ampul, ısıtıcı seramik ampul 100 w (civciv için olanlardan) su içinde tutunabildigi, üstünde uyuyabildigi su içi balkonu ve yapay yüzen kayası mevcut. Şimdiye kadar tamamen sera yemleri ile besledim. Şu an carnivor, golosina petisco, alimento raffy mineral ve raffy p nature temel yem ile besleniyor. Yedekte carnivor ve petisco golosina büyük kutularıda mevcut. Beslenmesi %60 protein bugünlerde. Ek olarak sera reptilin veriyorum haftada 4 damla yemine ve bu ay itibari ile kalamar kemiği yedirmeye başladım. Öncelikle hayvana doğru bakıyor muyum elimden geldiğince araştırarak, mümkün mertebe dokunmadan ( 8 ayda 20 kez elime almamışımdır) rahat koşullarını oluşturup yüzmesini izleyerek takılıyoruz.

Atakan petshop internet alışverişlerinde dikkatimi çekince araştırdım baktım yakınımda atlayıp gittim tanıştım artık siparişleri toplu yapacaksam bizzat gidip almaya karar verdim baya bilgi verdi bizzat kendisi ve çalışanlarıda ama acelem vardı detaylı veri çekemedim 😄

120 cm uzunluk, 60 cm en ve 60 cm yüksekliğinde ( su 50 cm yüksekliğinde olacak ) bir akvaryum kurmaya karar verdim. Cami 10 mm ultraclear karar kıldım değiştirmeli miyim kararımı cam daha mı kalın olmalı dipte vitasand pro 78 kum olucak 20 _ 28 kg arasında su 330-340 litre civarında olur. Dolabı marangoz yakın arkadaşıma özel yaptıracağım henüz planlama aşamasındayım. Tahmini 1 ay içinde akvaryumun siparişini veririm ve ardından dolabın 1.5 ay gibi bir sürede süreci tamamlamak istiyorum. Fluval 407 dış filtre ve uvc filtresi, eheim 200 w thermocontrol ısıtıcı, 20 kg vitasand pro 78 kum, ısıtıcı ampul, uvb ampul su içi termometre, eheim biopower 240 iç filtresi hazır mümkün mertebe dip temizliği yapmadan doğal su sirkülasyonu ile akvaryum dibinde atık kalmadan kendi kendisini temizleyen bir sistem kurmak istiyorum. Su sirkülasyonu için hava motorundan ziyade dalga motoru daha kolay kullanım ve akvaryuma daha az müdahale gerektirir görüşündeyim. Sizce su sirkülasyonu ile doğal dip temizligi için ne kurmalıyım? Dalga motoru önerecekseniz hangi marka hangi model önerirsiniz?

Bilgisi ile destek olabilecek varsa değerli görüşleri için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Foruma hoşgeldiniz

Şu an ki akvaryum küçük. Ömürlük gerekiyor. 120*60*60h makul sınırlarda ama güvenli kategorisinden 12 mm daha iyi olur. Diğer taraftan bu yükseklik taban temizliği açısından sıkıntı çıkarır uzanırken zorlanırsınız. 120*60*50h daha makul olur. 10 mm camda güvenli kategorisinde. Akvaryum üstü kuru alan yapacaksınız. Üstten 8 cm kadar kaçış boşluğu bırakacak kadar suyunyükseltirsiniz.

Bu konuda kuru alan örnekleri mevcut.

Burada da benim akvaryumun kuru alanı var mobilyayı da bu şekilde yaptırın. En az yarım ton ağırlık çekecek kadar. Ben ayakları 4*4 cm masif ahşap yaptırdım. 4 ayaklı yaptırdım ama siz 6 ayaklı yaptırın. 20 cm daha uzun 10 cm daha geniş olacak. Akvaryum ile dolap arasına 3 yada 5 mm'lik laminant şiltesi koyun. Bu akvaryum tabanının tam yüzey oturmasını sağlar. Yere de 80 cm enli koridor halısı kestirin bu laminant yada parkenin ezilmesini asgariye indirir.

Dış filtreyi dolap içine koyup arkadan delik açarak hortumları ve kabloyu çıkardım. Filtrenin boyundan 20 cm kadar yükseklikte içine pay bıraktım.

Son düzenleme:
Kalanı yarın inceleyeyim. Vaktim yok şimdi.

Foruma hoşgeldiniz

Şu an ki akvaryum küçük. Ömürlük gerekiyor. 120*60*60h makul sınırlarda ama güvenli kategorisinden 12 mm daha iyi olur. Diğer taraftan bu yükseklik taban temizliği açısından sıkıntı çıkarır uzanırken zorlanırsınız. 120*60*50h daha makul olur. 10 mm camda güvenli kategorisinde. Akvaryum üstü kuru alan yapacaksınız. Üstten 8 cm kadar kaçış boşluğu bırakacak kadar suyunyükseltirsiniz.
Teşekkür ederim hoşbulduk.

Kuru alan olarak tabanı ahşap yanları cam akvaryum orta kısmına oturan bir model planlıyorum. Kuru alanda taban ahşabın kalınlığı 2 cm olur yan camlar 8 mm ultraclear düşünüyorum.

Akvaryum camında 10 ve 12 mm arasında kaldım 12 mm daha doğru olur sanki içinde 400 kg ağırlık olacak basınç etkisi ile 12 mm yaptırırım garanti olsun.

Kafamı kurcalayan en büyük konu şu an için doğru su sirkülasyonu sağlamak. Müdahale etmem gerekmeden kendi kendisini tamamen temizleyebilen bir sistem kurabilmek amacım.

Teşekkür ederim hoşbulduk.

Kuru alan olarak tabanı ahşap yanları cam akvaryum orta kısmına oturan bir model planlıyorum. Kuru alanda taban ahşabın kalınlığı 2 cm olur yan camlar 8 mm ultraclear düşünüyorum.

Akvaryum camında 10 ve 12 mm arasında kaldım 12 mm daha doğru olur sanki içinde 400 kg ağırlık olacak basınç etkisi ile 12 mm yaptırırım garanti olsun.

Kafamı kurcalayan en büyük konu şu an için doğru su sirkülasyonu sağlamak. Müdahale etmem gerekmeden kendi kendisini tamamen temizleyebilen bir sistem kurabilmek amacım.

Ekli dosyalar

• 20241002_233606.PDF
    3.2 MB · Görüntüleme: 24
Ahşap tabana cam sağlam olmaz. Komple cam olacak. Benim kuru alanım gibi yaptırın. Uzun camlara gelen kısımlarını 3 cm aşağı sarkacak şekilde uzun yaptırın. Böylece sağa sola kaykılıp düşmez. Ben arka cama da yaptırmıştım pişman oldum. Arka camda uzunluk olmayınca temizlerken akvaryumdan kaldırmadan sağa sola kaydırırsınız.

Yükseklik 50h olursa 10 mm de yeterli. Üst ve alt iç kenarlardan 8 yada 10 mm'lik cam kalınlığında 3 cm eninde kuşak attıracaksınız bu silikon yüzeyi artıracak. Akvaryum camlarına rodaj yaptıracaksınız. Yani rodaj makinası ile yapışacak noktalar pürüzsüz biçimde traşlanacak. Bu şekilde silikon daha güçlü yapışır, daha sağlam olur.

Ben üst kuşakta çelik sac yaptırdım bu hem üst kuşağın çirkinliğini kapadı hemde kuru alanı üstünde kolay kaydırma olanağı verdi. Çelik sac paslanmıyor. Akvaryum kapağı yaptırmayın.

Akvaryuma sump sistem yaptırabilirsiniz. Bu akvaryum biçiminde cam bölmeli ve dalga motoru ile çalışıyor. Malzeme çok konduğu için daha randımanlı ama çok malzeme yeme dışında temizlemesi de zor.

Dış filtre daha kullanışlı olur. Bunu karşılayacak iki kaliteli filtre var birisi tetra ex 1200 plus diğeri jbl greenline e1502.

Hayvan tek olduğu için yoğun kir olmaz. Eski deri ve kirleri almada iç filtre kullanıyoruz. Ben sobo 808c köşe filtre kullandım. Her ikisi aynı yönde hizalanınca sirkülasyonu destekliyor. Siz elinizdeki içfiltreyi kullanın önce. Eğer tabandaki kirler konusunda randıman vermezse dalga motoru alırsınız.

Bu akvaryumda jbl protemp 300 watt uygun olur. Tam batar ve plastik koruması olduğu için kaplumbağalar vurup kıramıyor.

İki tane sera precision marka cam çubuk derece alacaksınız. Bir metre ve üstü akvaryumlarda iki derece kullanıyoruz. Her iki ön köşede olacaklar. Su ısıtıcıyı bunlara göre kalibre edeceksiniz. Bunları da kıramıyorlar. Alkol bazlı oldukları için cıva gibi zehirlenme olayı da yok. Kıracağından değil de o açıdan düşünürsek.

İstanbulda iseniz mas akvaryum kaplumbağa akvaryumu yapıyor ve gelip montaj yapıyor. Yoğun oldukları için getirip kurma süresi uzuyor. Şehirdışı yakın yerlere de gidiyorlar tabi bu ek ücrete tabi. Artısı şu kendileri getirip kurduğu için kırılma çatlama durumunda yeniliyorlar. Akvaryum oldukça ağır.

Kusura bakmayın bu aralar yoğunum ve sizin konunuz detaylı ve uzun zaman alıyor. Eksik birşey bırakmayalım.

Alacağınız herşeyde link atarsanız uygunluğuna bakarım. Gereksiz bir masraf yapmış olmayın.

Son düzenleme:
Geri