Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ömürlük akvaryum kuruyorum, görüş ve bilgilerinizi değerlendirmek isterim.

Ben küçük oklava kullanmıştım. Haftada bir çıkarıp yıkıyordum. Alg bağlıyor. Tabi suda durduğu için hafif bir eğilme gösterdi.

Evvelinde de dış filtre su çıkış borusu iki parçaydı. Bir tanesini takmıştım. Boru içine kir dolmaya başlayınca çıkardım.

Hayvan bir yerlere sürtünüyorsa 10-15*35 cm ölçülerinde altında boşluk olacak şekilde bir mango kökü alabilirsiniz. Akvaryum yavan gözükmez.

Arka cama 3D fon alabilirsiniz. Bu derinlik verir.

Ömürlük akvaryum kurulumunda 1 adım daha ilerleyebildik. Akvaryum tabanında dışkı kalıntıları kalıyor kısmen bunun için sobo sf 380 dalga motoru aldım muadillerine göre çok uygun fiyatı var umarım işe yarar. Dış filtreye fluval 407 tüm malzemelerine ek olarak ekstra sera seramik halkalar, 400 gram eurostar zeolit taşı ve 1 paket eheim substrat topları ekledim. Akvaryum suyuna ve akvaryuma mümkün mertebe müdahalede bulunmadan tospaa hayatını idame ettirsin diye ayarlamaya çalışıyorum. Dış filtre kurulumunda youtube videolarını belgesel niteliğinde izlediğim için tek başıma kolayca kurabildim. Bu tarz bilgi video paylaşımı yapan arkadaşlar varsa lütfen daha fazla yapsınlar acemilerin çok işine yarıyor 😂

Ekli dosyalar

• 20250426_183241.PDF
    2.7 MB · Görüntüleme: 14
  • 20250426_180903.PDF
    3 MB · Görüntüleme: 9
  • 20250426_180918.PDF
    3 MB · Görüntüleme: 9
  • 20250426_180947.PDF
    2.1 MB · Görüntüleme: 6
  • Beğen
Tepkiler: cem
Son dönem yapılan en güzel sistem olmuş. Sadece dereceyi kumdan 7-8 cm yukarıda konumlandırın bir de ön cama tünek. Ve isterseniz arka cama 3D fon.

Son dönem yapılan en güzel sistem olmuş. Sadece dereceyi kumdan 7-8 cm yukarıda konumlandırın bir de ön cama tünek. Ve isterseniz arka cama 3D fon.
Teşekkür ederim Cem Bey sistemin işe yarar olması tecrübeleriniz ve bilgi paylaşımınız sayesinde oldu. Yüzey temizleyici, dalga motoru ve kuru alan zemin örtüsü henüz kargoda tünek kısmını hallettim şimdilik pek tutunmuyor ama alışır diye umuyorum. Dereceyi zemine yakın yere alırım. Arka fon okyanus görüntüsü arıyorum bulunca tamamlayacağım onuda.

Ekli dosyalar

• 20250427_232723.PDF
    2.5 MB · Görüntüleme: 6
Tüneği ön cama alın. Oradan dışarıyı daha geniş açıyla seyreder.

Akvaryuma kurduğum Eheim thermocontrol e 200 kalibrasyonsuz model ısıtıcı 10 gündür 1 - 3 derece aralığında sapma ile hata veriyor. Anadolu peti aradığımda öyle şey olmaz diyorlar ama internette böyle sorunla karşılaşan çok kişinin yorumunu gördüm. Cihazı sudan çıkarıp tekrar kuracağım test için. Ek olarak akvaryumum büyük olduğu için yedekleme amaçlı 2. Sağlam su ısıtıcısı almayı düşünüyorum diğer köşeye. Önceliğim elektrik sızıntısı yapmaması, kırılması durumunda elektrik akımını suya vermemesi. Fluval 300 ve eheim e250 wifi modeli arasında kaldım. Doğru ve güvenli tercih hangisi olur. Uzun ömürlü sağlam tercih için yardımlarınızı rica ederim. Ne kadar araştırsakta tecrübe her zaman daha doğru bilgi kaynağıdır. Bu arada yapay zeka Fluval diyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250505_162817_Atakan Petshop.PDF
    334.9 KB · Görüntüleme: 3
  • Screenshot_20250505_162749_Atakan Petshop.PDF
    403 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
İkisi de kaliteli markalar. Fluval italyan, eheim alman.

Fluvalin genel ürünlerini baz alırsak fazla bir piyasası yok Türkiyede. Arızalanma halinde muhatap bulma sıkıntısı var. Parçaları pahalı.

Eheim bu sektörün top markası.

Fazla komplike olmaları iyi değil. Çok özellik beraberinde sorun da çıkarır.

Wifi olayı gereksiz ve biraz fazla lüks, diğerinin de dijital olması. Bunlar fiyatlarını uçuk noktaya getirmiş.

Jbl piyasada kalmamış. Muhtemelen üretimi durdurmuş ve o da yeni teknolojiye ayak uyduracak ürün çıkaracak gibi.

Bu ikisinde eheim derim ama acelesi yoksa indirim olunca haber ver tuşuna basıp bekleyin.

İkisi de kaliteli markalar. Fluval italyan, eheim alman.

Fluvalin genel ürünlerini baz alırsak fazla bir piyasası yok Türkiyede. Arızalanma halinde muhatap bulma sıkıntısı var. Parçaları pahalı.

Eheim bu sektörün top markası.

Fazla komplike olmaları iyi değil. Çok özellik beraberinde sorun da çıkarır.

Wifi olayı gereksiz ve biraz fazla lüks, diğerinin de dijital olması. Bunlar fiyatlarını uçuk noktaya getirmiş.

Jbl piyasada kalmamış. Muhtemelen üretimi durdurmuş ve o da yeni teknolojiye ayak uyduracak ürün çıkaracak gibi.

Bu ikisinde eheim derim ama acelesi yoksa indirim olunca haber ver tuşuna basıp bekleyin.
Eheim E250 Wifi olanını aldım akvaryum evin salonunda bulunuyor ve eheim uygulamasına girip tüm salonda rahatça istediğim ısıtıcı ayarını yapabiliyorum büyük kolaylık sağlıyor zamanımda oğluma kalıyor.

Beslenme olarak Tetra Reptomin Stick ana yemek geçtim ve 6 ay önce yemediği yemi şu an yemeye başladı 1 haftadır sadece Tetra Reptomin Stick ile besliyorum ( Solucan gibi olanlardan ) malum Sera yemleri kalsiyum açısından daha düşük değerlere sahip kabukta yumuşama gözlemlemesemde kalsiyum desteği ağırlık kazansın bir süre hayvan hızlı büyüdü baya 1,5 yaşını görmeden 17-18 cm kabuk boyuna ulaştık. Bu ara büyüme durdu baya yavaşladı. Normale döndü sanırım gelişim hızı. İlk 1 hafta günde 15-17 adet tetra reptomin stick veriyordum şimdi 12 adete düşürdüm.

Tüneği ön cama koydum nadirde olsa kullanıyor sadece kuytu tarafa koydum diye kullanım süresi azaldı ama alışır.

Kuru alan kullanmıyor hayvan kuru alanda uvb ışıktan mı rahatsız oluyor anlamadım. Hem ısıtıcı hem uvb hemde uva veren ampullerden almayı düşünüyorum kuru alan minderine kadar tırmanıp orada bekliyor 15 gündür. Mesafe uzun diye UVB 10 kullanıyorum 10 gündür çünkü 35 cm Mesafe var uvb ile kuru alan zemini arasında. Doğru uvb ve ısıtıcı sistemi için hem uvb hem ısı veren kaliteli bir ampul hayvanın ihtiyacını çözer mi sizce?

Ekli dosyalar

• 20250510_100442.PDF
    4.4 MB · Görüntüleme: 14
  • 20250510_092355(1).PDF
    14.4 MB · Görüntüleme: 11
Merhaba uvb 10 kullanmayın. Sadece %0,5 oranlı 5.0 olur veya 2.0. UVB ampullerde 5.0 olanlar %5 yada %0,5 olur 10.0 olanlar %10 yada %2 civarında olur.

Kullandığınız uvb modelinin net bir görselini atarsanız daha iyi yardımcı olurum.
Yalnış uvb kullanımı hayvanı strese sokar, bağışıklık sistemini zayıflatır, göz ve ciltte tahrişe neden olur, hayvan kuru alana çıkmaktan korkabilir, dengesiz d vitamini böbreklerde veya kemiklerde soruna yol açabilir.

Uvb ve ısıtma lambası bir olan ampuller daha tehlikelidir lütfen ampul konusunda bana danışın ben piyasdaki her çeşit ampule sahibim.

Çocuklar içinde tehlikelidir.

Merhaba uvb 10 kullanmayın. Sadece %0,5 oranlı 5.0 olur veya 2.0. UVB ampullerde 5.0 olanlar %5 yada %0,5 olur 10.0 olanlar %10 yada %2 civarında olur.

Kullandığınız uvb modelinin net bir görselini atarsanız daha iyi yardımcı olurum.
Yalnış uvb kullanımı hayvanı strese sokar, bağışıklık sistemini zayıflatır, göz ve ciltte tahrişe neden olur, hayvan kuru alana çıkmaktan korkabilir, dengesiz d vitamini böbreklerde veya kemiklerde soruna yol açabilir.

Uvb ve ısıtma lambası bir olan ampuller daha tehlikelidir lütfen ampul konusunda bana danışın ben piyasdaki her çeşit ampule sahibim.

Çocuklar içinde tehlikelidir.
Kuru alanım baya büyük yine de kaplumbağa kuru alana çıkmıyor. Kullandığım ampul bu çünkü kuru alan zemini ile ışık arasında 35 cm mesafe var hayvan şu an 55 - 60 cm mesafeden takılıyor. Kuru alana çıkmaktan korkuyor sanırım 20 gündür yeni yuvasında kuru alana sadece 1 kere çıktı uvb ışığı kapatsamda ısınmak için bile kuru alana çıkmıyor sudaki rapma çıkışında takılıyor kuru alan diye.(Hafta içi biz evde yokken gündüz ışık yine açık belki çıkıyordur kuru alana ama hiç görmedim kuru alanda uzanıp dinlendiğini- aynı ampulün 5 olanıda var elimde. 10 luk olanı yalnız 10 gündür kullanıyorum)

Hayvanı kuru alanı kullanmaya alıştırıp uvb seviyesinden sağlıkla faydalanabileceği ve 4 yaşındaki oğlumu uvb olumsuz etkilemeden bunu sağlamak istiyorum.

Ekli dosyalar

• 20250510_125253.PDF
    2.1 MB · Görüntüleme: 2
  • 20250510_125037.PDF
    2.9 MB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Uvb ampulü sürekli yakmıyoruz. En çok çıktığı saatte 1 saat kadar yeterli. Isıtma lambası 12 saat yanacak.

Dış filtrede malzeme neler var?

Uvb ampulü sürekli yakmıyoruz. En çok çıktığı saatte 1 saat kadar yeterli. Isıtma lambası 12 saat yanacak.

Dış filtrede malzeme neler var?
Son 5 gün uvb lamba 12 saat açık kaldı daha da uygulamam teşekkür ederim.

Dış filtre malzemeleri Fluvalin 407'nin orijinal iç malzemesi mevcut ama yetersiz olduğu için bende destekledim. Su akışı yönünde 1. Kısım kalın gözenekli süngerler 5 kademe, 2. Kısım karbon sünger, 3. Kısım eheim substrat, sera/fluval seramik halkaları, sera mini siporex, 4. Kısım lav taşı üzeri fluval elyafları, 5. Kısım zeolit ve aktif karbon ve fluval nitrat süngeri. Ürün orijinal dizilimine sadece yetersiz olduğunu düşündüğüm seviyede kutu hazneleri dolacak kadar substrat ve zeolit ekledim.

Geri