okankrn
Gümüş 1 Üye
Kaplumbağalarım şuanda 70 lt bi akvaryumdalar,onlar için ömürlük bir akvaryum düşünüyorum.
Daha önce 120x55x50 düşünmüştüm camlar hazırdı.Ancak kuzenimde 8 kaplumbağa var ve en küçüğü 8 cm kabuk boyuna sahip ve 100lt bi akvaryumda bakıyordu,bende akvaryumu ona verdim.Şuan gayet mutlu bi şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar.
Bende yeni akvaryum düşünüyorum,boyutları biraz uçuk ama çok kaliteli işçiliği olan bi camcı abimle görüştüm.Oda sağolsun yardımcı olacak şuan tek eksiğim akvaryum,diğer tüm ekipmanlar mevcut kumundan bitkisine herşey tamam sadece akvaryum eksik onuda yeni eve taşınma söz konusu olduğu için erteliyorum 1.5 ay kadar şimdi akvaryum ölçülerine ve mevcut ekipmanlardan bahsetmek istiyorum eksik birşey yada yanlış birşey varsa yardımlarınızı bekliyorum.
AKVARYUM ÖLÇÜLERİ
Boy :190cm
En :95cm
Yükseklik :70cm
Hacim : 1260 lt
Cam Ölçüleri : 19mm rodajlı cam
Kuru alan cam ölçüleri :5mm rodajlı cam
MEVCUT MALZEMELER
Filtrasyon
*Tetra Tec EX 2400L/H
*Eheim 2226 950L/H Dış filtreler
*Venusaqua 300SF 2800L/H İç filtre (Filtre modifiyelidir,içerisindeki sünger 3cm uzunluğa kadar kesildi.İçine biobal,seramik halka,elyaf,karbon eklendi.)
Isıtıcı
*Eheim Jagger 300w (2 adet)
*Eheim Jagger 200w (1 adet)
*Eheim Jagger 75w (1 adet)
Toplam Isıtıcı Gücü : 875w
Aydınlatma
Kuru alan için ;
*Jbl solar reptil Uv 23w (2 adet)
*Isıtma Lambası (2 adet)
*Exo Terra Ayışığı 75w
Su Altı Aydınlatma ;
*Agora su altı lamba 80cm Mavi (2 adet)
*Alt kayıt üzerine Led düzeneği
DEKORASYON
Taşlar ;
Emre abininde alışverişini yaptığı Taş Marketten Çekmeköy/İstanbul
*Cam kayalar (4 adet İçleri matkapla delindi,led yerleştirilecek)
*Doğal kaya (14cm ve 22cm 2 adet)
*Meteor Taşı (18cm 1 adet)
Bitkiler ;
İpek yapraklı ve yapay bitkiler mevcut.Ayrıca kuru alan için bonsai dikdörtgen saksı içerisinde kuru alan camına gömmeli şekilde yerleştirilecek.
Kum ;
0.5mm ve 0.7mm silis kum karıştırıldı (160kg)
DOLAP
Demir iskeletli mdf kaplı bir dolap mevcut max ağırlık 2.5 ton kaldırabiliyormuş.
Boy :195cm
Yükseklik:90cm
Bunlar şuan mevcut malzemeler tek eksiğimiz akvaryum yapmak için sabırsızlanıyorum umarım güzel bişeler ortaya çıkar bende paylaşırım son halini eksiklerim için yardımcı olursanız sevinirim.Bu arada akvaryumun tahmini fiyatıyla birlikte bütçe biraz kabarık yardımlarından dolayı babamada teşekkür ediyorum
Saygılar...
Mango kökünü unutmuşum 2 adet mango kökü mevcut 12cm
Daha önce 120x55x50 düşünmüştüm camlar hazırdı.Ancak kuzenimde 8 kaplumbağa var ve en küçüğü 8 cm kabuk boyuna sahip ve 100lt bi akvaryumda bakıyordu,bende akvaryumu ona verdim.Şuan gayet mutlu bi şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar.
Bende yeni akvaryum düşünüyorum,boyutları biraz uçuk ama çok kaliteli işçiliği olan bi camcı abimle görüştüm.Oda sağolsun yardımcı olacak şuan tek eksiğim akvaryum,diğer tüm ekipmanlar mevcut kumundan bitkisine herşey tamam sadece akvaryum eksik onuda yeni eve taşınma söz konusu olduğu için erteliyorum 1.5 ay kadar şimdi akvaryum ölçülerine ve mevcut ekipmanlardan bahsetmek istiyorum eksik birşey yada yanlış birşey varsa yardımlarınızı bekliyorum.
AKVARYUM ÖLÇÜLERİ
Boy :190cm
Yükseklik :70cm
Hacim : 1260 lt
Cam Ölçüleri : 19mm rodajlı cam
Kuru alan cam ölçüleri :5mm rodajlı cam
MEVCUT MALZEMELER
Filtrasyon
*Tetra Tec EX 2400L/H
*Eheim 2226 950L/H Dış filtreler
*Venusaqua 300SF 2800L/H İç filtre (Filtre modifiyelidir,içerisindeki sünger 3cm uzunluğa kadar kesildi.İçine biobal,seramik halka,elyaf,karbon eklendi.)
Isıtıcı
*Eheim Jagger 300w (2 adet)
*Eheim Jagger 200w (1 adet)
*Eheim Jagger 75w (1 adet)
Toplam Isıtıcı Gücü : 875w
Aydınlatma
Kuru alan için ;
*Jbl solar reptil Uv 23w (2 adet)
*Isıtma Lambası (2 adet)
*Exo Terra Ayışığı 75w
Su Altı Aydınlatma ;
*Agora su altı lamba 80cm Mavi (2 adet)
*Alt kayıt üzerine Led düzeneği
DEKORASYON
Taşlar ;
Emre abininde alışverişini yaptığı Taş Marketten Çekmeköy/İstanbul
*Cam kayalar (4 adet İçleri matkapla delindi,led yerleştirilecek)
*Doğal kaya (14cm ve 22cm 2 adet)
*Meteor Taşı (18cm 1 adet)
Bitkiler ;
İpek yapraklı ve yapay bitkiler mevcut.Ayrıca kuru alan için bonsai dikdörtgen saksı içerisinde kuru alan camına gömmeli şekilde yerleştirilecek.
Kum ;
0.5mm ve 0.7mm silis kum karıştırıldı (160kg)
DOLAP
Demir iskeletli mdf kaplı bir dolap mevcut max ağırlık 2.5 ton kaldırabiliyormuş.
Boy :195cm
Yükseklik:90cm
Bunlar şuan mevcut malzemeler tek eksiğimiz akvaryum yapmak için sabırsızlanıyorum umarım güzel bişeler ortaya çıkar bende paylaşırım son halini eksiklerim için yardımcı olursanız sevinirim.Bu arada akvaryumun tahmini fiyatıyla birlikte bütçe biraz kabarık yardımlarından dolayı babamada teşekkür ediyorum
Saygılar...
Mango kökünü unutmuşum 2 adet mango kökü mevcut 12cm