Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ömürlük akvaryuma yeter mi?

Sirius Blackw

Bronz 2 Üye
70x40x30 akvaryum yaptırmayı düşünüyorum 84 litre su alıyor ömürlük olur mu?Olmazsada 3-4 sene kullanabilir miyim?Şuanda 4 cm kabuk boyu 50x36x24 de kalıyor.Ekstra olarak bugün akvaryum tabanında yeşillikler farkettim yosun bağlamış sanırım.Komple su değişimi mi yapmalıyım?

Akvaryum ölçülerini en x boy x yükseklik şeklinde yazarız. Akvaryuma konulabilecek su miktarını hesaplamak içinse akvaryumun toplam yüksekliğinin 10cm aşağısını alırız ki hayvan akvaryumdan atlamaya çalışıp kendine zarar vermesin. 70x40x30cm akvaryuma en fazla 56 litre su doldurabilirsiniz. Bu da sizi pek uzun süre idare etmeyecektir.

Genel kural olarak hayvanın kabuk boyunun her santimetresi için en az 10 litre su olmasını hedefleriz. Bu hesaba göre 80x35x50cm ölçülerinde bir akvaryum 2 yıl kadar işinizi görecektir.

Akvaryum doğrudan güneş alıyorsa yosun oluşur. Güneşi doğrudan almamasına dikkat edin. Yeşil gördükleriniz dışkı veya yem artığı da olabilir. Suda koku ve/veya bulanıklık varsa değiştirin.

Akvaryum ölçülerini en x boy x yükseklik şeklinde yazarız. Akvaryuma konulabilecek su miktarını hesaplamak içinse akvaryumun toplam yüksekliğinin 10cm aşağısını alırız ki hayvan akvaryumdan atlamaya çalışıp kendine zarar vermesin. 70x40x30cm akvaryuma en fazla 56 litre su doldurabilirsiniz. Bu da sizi pek uzun süre idare etmeyecektir.

Genel kural olarak hayvanın kabuk boyunun her santimetresi için en az 10 litre su olmasını hedefleriz. Bu hesaba göre 80x35x50cm ölçülerinde bir akvaryum 2 yıl kadar işinizi görecektir.

Akvaryum doğrudan güneş alıyorsa yosun oluşur. Güneşi doğrudan almamasına dikkat edin. Yeşil gördükleriniz dışkı veya yem artığı da olabilir. Suda koku ve/veya bulanıklık varsa değiştirin.
Teşekkür ederim.Doğrudan güneş almıyor ısıtıcı lamba sebepli olabilir mi?Eve gidince fotoğrafını da atarım.suda koku bulanıklık yok aksine gayet berrak 2 günde bir dip çekim haftada 2 kez de %30-40 su değişimi yapıyorum.Zemin malzemesi veya bitki yok.

Akvaryum yaptıracağınıza göre ölçü makul birşey olsun ki yaptırdığınıza değsin.

Hayvanın yetişkin halini varsayarak 80 cm en, alan rampasını da göz önüne alırsak uygun sınırda hayvan indiğinde karşı cama sert vurmasın. Daha kısa olmaz.

Boy 35 cm iyi olur. Bu da manevraları rahat yapmasını dağlar.

Yükseklikte kuru alan, içfiltre ve kaçış boşluklarını hesaplarsak 50 cm iyidir.

Cam minimum 7mm, güvenli olarak 8 mm kalınlıkta olmalı.

Bu hayvanı 4 sene kadar götürür. Dişiyse 3 sene kadar kesin. Dişiler erkeklere göre daha büyük oluyorlar.

Alt ve üstte içerden kuşak dolanacak.

Akvaryum yaptıracağınıza göre ölçü makul birşey olsun ki yaptırdığınıza değsin.

Hayvanın yetişkin halini varsayarak 80 cm en, alan rampasını da göz önüne alırsak uygun sınırda hayvan indiğinde karşı cama sert vurmasın. Daha kısa olmaz.

Boy 35 cm iyi olur. Bu da manevraları rahat yapmasını dağlar.

Yükseklikte kuru alan, içfiltre ve kaçış boşluklarını hesaplarsak 50 cm iyidir.

Cam minimum 7mm, güvenli olarak 8 mm kalınlıkta olmalı.

Bu hayvanı 4 sene kadar götürür. Dişiyse 3 sene kadar kesin. Dişiler erkeklere göre daha büyük oluyorlar.
Teşekkürler hocam.Ayrıca turtle pier almak istiyorum stokta bulamadım amazonda nerden alabilirim?Vantuzlu kaya gibi olanlarda güzel hangisi daha sağlıklı olur hayvan için?

Turtle pierde ayaklı olanlar iyidir. Ağırlığı taşır. Medium ve large modellerde birbirine geçmeli 30 cm ayak var. Alan üçgen ve dikdörtgen şeklinde iki tip. Ama dikdörtgen olan Türkiye ye gelmiyor. Avrupada satılıyor.

Bir alman bir ingiliz sitesi var içinde yok yok. Uzun zamandır girmediğim için isimlerini unuttum.

Zoomed'de baktınız mı?

Geri