Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Otomatik Yemleme

aslansumeyye

Bronz 4 Üye
Merhaba,
bayram için şehir dışına çıkacağım yavrumu bırakacak kimsem yok arabayla gideceğiz baya uzun olacak yol da nasıl yapabilirim. otomatik yemleme ışık filtre vb konular için ne yapabilirim

Yol kaç saat tutuyor?
Kabuk boyu kaç cm?

Yolculukta götürme durumunda şeffaf kaliteli plastikten saklama kapları uygun olur. Lamba, su ısıtıcı, kabın yarısını geçmeyecek bir kuru alan yeterli. Emsal sıcaklıkta su ile yenileyin filtreye gerek yok süre kısa.

Hayvanı ufak mukavva kutuda taşıyacaksınız. Önce birkaç tane kafasını dışarı çıkaramayacak ufaklıkta birkaç delik açın. Tabana bir naylon poşet koyun bu işerse kutuyu ıslatmaması için, üstüne eski bir pamuklu bez, fanila tarzı birşey koyun. Kalan boşluğada 5*5 cm gibi gazete parçaları koparıp topak hale getirerek doldurun. Giderken hayvanı kurutup içine koyun. İçindeki yoğunluk yüzünden hareket edemeyecek ve uyuyacaktır.

Hangi vakit gidecekseniz o vaktin öğünü yem vermeyin.

10 saat sürecek yok ama evde kendisi duramaz mı otomatik yemle suyu fazla koyarim filtre alabilirim

Akvaryumunuzda kaç litre su var? Hayvanın kabuk boyu kaç cm?
Yetişkin bir hayvansa ve akvaryum yeterince büyükse bir hafta idare edebilir ama otomatik yemleme makinası ve ışığı düzenli olarak açıp kapatmak için zamanlayıcılı priz almanız gerekir.

Seyahatinizin uzama ihtimali varsa ara sıra gidip kaplumbağayı kontrol edecek birini bulmanızda fayda var.

6 litre su var. Henüz küçük, kabuk boyu 4 cm. Kuru alana çok çıkmıyor gün içinde. Otomatik yem makinası zaten saatli ayarlanmıyor mu? Uzayacağını sanmıyorum, en fazla 1 hafta.
Akvaryumunuzda kaç litre su var? Hayvanın kabuk boyu kaç cm?
Yetişkin bir hayvansa ve akvaryum yeterince büyükse bir hafta idare edebilir ama otomatik yemleme makinası ve ışığı düzenli olarak açıp kapatmak için zamanlayıcılı priz almanız gerekir.

Seyahatinizin uzama ihtimali varsa ara sıra gidip kaplumbağayı kontrol edecek birini bulmanızda fayda var.

Hayvan daha yavru, su da çok az. 6 litre su bir haftada yemyeşil olur. Hiç olmadı 3.-4. günde gelip suyu değiştirecek birini bulmaya çalışın.
Otomatik yemleme makinası ayarlanan saatte yem atar ama miktarını çok hassas ayarlayamayabilirsiniz. Zamanlayıcılı priz ısıtma lambası için. Sabah 8`de lambayı yakar, akşam 8`de söndürür.

1 senedir bende daha önce açtığım konuda az su koymamı söylemişlerdi yavru olduğu için gideceğimden dolayı elbette daha fazla su koyacağım birini bulabilsem zaten direkt veririm yavrumu ama maalesef zamanlayıcı ekipmanları nerden alabilirim
Hayvan daha yavru, su da çok az. 6 litre su bir haftada yemyeşil olur. Hiç olmadı 3.-4. günde gelip suyu değiştirecek birini bulmaya çalışın.
Otomatik yemleme makinası ayarlanan saatte yem atar ama miktarını çok hassas ayarlayamayabilirsiniz. Zamanlayıcılı priz ısıtma lambası için. Sabah 8`de lambayı yakar, akşam 8`de söndürür.

Benim kullandığım bu, dijital model:

Bir de mekanik olanları var:

Hayvanın bir yılda sadece 4cm boya ulaşabilmiş olması sistemde eksiklik olduğunu gösteriyor. Suyun en az 30-40 litre olması gerekir. Su ısıtıcı, kuru alan, halojen ısıtma lambası da muhakkak olması gereken donanımlar.

Benim kullandığım bu, dijital model:

Bir de mekanik olanları var:

Hayvanın bir yılda sadece 4cm boya ulaşabilmiş olması sistemde eksiklik olduğunu gösteriyor. Suyun en az 30-40 litre olması gerekir. Su ısıtıcı, kuru alan, halojen ısıtma lambası da muhakkak olması gereken donanımlar.
ısıtıcı lambası derece kuru alan hepsi var ilk beş ay sadece yanlış kapta baktım daha sonrasında hasta oldupu için ve yüzmekte zorlandığında bu sitede bana su seviywsini düşük tutmamı söylemişlerdi şu anda kabukları baya iyileşti devam ediyorum yine tedavi sürecine ancak dediğim gibi maalwsef sehir dısına gideceğimden bırakacak biriside yok bir hafta ne yapabilirim bilmiyorum

Hayvanın sağlığı düzeldiyse su miktarını arttırın ama akvaryumun en üst noktasından 10cm pay bırakmanız gerekir. Yoksa bir şekilde dışarıya kaçmaya çalışabilir. Akvaryumdan çıkmayı başarırsa ya düşüp kendine zarar verir ya da akvaryuma tekrar giremeyeceği için soğukta ve aç kalır. Emanet edebileceğiniz kimse yoksa bir otomatik yemleme makinası almanız zorunlu. Yetişkin hayvanlar 1-2 gün aç kalsa da pek sorun yaşamazlar. Sizinki hem küçük hem de hastalık geçmişi var. O yüzden düzenli beslenmesi önemli.

Hayvanın sağlığı düzeldiyse su miktarını arttırın ama akvaryumun en üst noktasından 10cm pay bırakmanız gerekir. Yoksa bir şekilde dışarıya kaçmaya çalışabilir. Akvaryumdan çıkmayı başarırsa ya düşüp kendine zarar verir ya da akvaryuma tekrar giremeyeceği için soğukta ve aç kalır. Emanet edebileceğiniz kimse yoksa bir otomatik yemleme makinası almanız zorunlu. Yetişkin hayvanlar 1-2 gün aç kalsa da pek sorun yaşamazlar. Sizinki hem küçük hem de hastalık geçmişi var. O yüzden düzenli beslenmesi önemli.
Otomatik yem makinesi alacağım halojen lamba içinde dediğiniz dijital prizi alıcam ancak üçlü prize takıp kullanıyorduö şu an ısıtıcıyı ve lambayı iç filtre alıcam sabo marka yine daha sonrasında döndüğümde kabı değiştirmeyi düşünüyorum

40L kap 25 litre su doldururum uygun olur mu dışarı çıkmasınj engelleyecek şekilde

eklediğim linkteki ürünler uygun mudur döndüğümde kabı da değiştirmeyi düşünüyorum

Suyun üst hizası kabın üst hizasından 10cm aşağıda olsun. Gerçi sizin hayvanın boyu küçük ama yine de güvenliği elden bırakmayın. Kabın ölçülerini bilmediğimden 10cm pay bıraktığınızda kaç litre su olacağını söyleyemem. Kuru alanınız önceki konuda gösterdiğiniz kuru alan ise onun etrafını karton, mukavva gibi bir şeyle yükseltin ki su yükselince kuru alandan kaçmaya çalışmasın.

20-25 litre su için filtre almanızı önermem. Zaten hayvanın yüzebileceği alan çok kısıtlı. Bu alanın bir kısmını da filtre işgal etmesin. Üstelik küçük filtreler pek de bir işe yaramıyor. Daha büyük bir akvaryum kurarsanız o zaman güzel bir filtre öneririz. Yalnızca evden çıkmadan önce suyu tamamen değiştirin, akvaryumun içini de güzelce temizleyin. Elinizde metilen mavisi varsa bir damla metilen damlatın. Hem bakteri üremesini bir-iki günlüğüne yavaşlatır, hem de hayvana sakinlik verir.

Yemleme makinası hiç kullanmadım, o konuda yorum yapamayacağım. Yalnızca alırken büyük taneli yemleri atmaya uygun olup olmadığına bakın. Bu ürünler genelde balık yemlerine göre yapılıyor. Balık yemleri de genelde çok küçük taneli olduğu için bizim yemler gibi değil.

kabın ölçüsü şimdi ölçtüm 48x35 şeklinde 40L tamamdır söylediklerinize dikkat edeceğim elimde var metilen mavisi çıkmadan suya damlatırım kuru alan önceki gmsterdiğim gibi ama onu mukavva ile nasıl yükswltebilirim ki onun yerine vantuzlu küçük hafif olan kuru alan alabilirim

Geri