Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Özgürlüğe..

smy96

Bronz 4 Üye
Her canlının kendi doğal ortamında yaşaması bence en iyisi. Geçen kış bir arkadaşım da küçücük bir su kaplumbağası görmüştüm. ÖLÜM FANUSUNDA İDİ. Sürekli dışarı çıkmak istiyordu. Acıdım ve aldım. 50 litrelik bir akvaryuma koydum. Bütün ihtiyaçlarını giderdim. Şimdi ise özgürlüğüne kavuşmasını istiyorum. Alibeyköy de bir göl var. Orada su kaplumbağaları bolca var. Oraya götürüp serbest bırakmak istiyorum. Ne dersiniz? Bu arada bazıları yem bulamaz falan diyor. Aksine benimki beni bile yiyebilir :smile: Fazlasıyla saldırgan. Balık yakalayıp yiyebilir yani.

Cvp: Özgürlüğe..

Yapılmaması gereken bir davranış. Kırmızı yanaklı su kaplumbağalarının yaşam alanı Türkiye değildir. Onun yaşamını sürdürmesi, diğer canlıların ölümüne neden olur. Bu yüzden onları doğaya salınması Türkiye'deki ekolojik sistemin bozulmasına neden olur.

ev ortamına alışmış hiçbir kaplumbağa doğada yaşayamaz, yemeğini bulamaz, avlanamaz ve bu kaplumbağalar tropikal bölge kaplumbağalarıdır bizim iklimimiz de yaşayamaz, doğa şartlarına uyum sağlayamaz. sakın böyle bir şey yapmayın. bu kaplumbağanızı bile bile ölüme terk etmektir. eğer bakamayacaksanız bırakmak yerine sahiplendirin.

kaplumbağanız sanırım res türü yani kırmızı yanak. arkadaşların dediği gibi bu koşullarda biraz zor yaşar. başka bir tür olmasıda diğerleri tarafından zarar görmesine neden olabilir, dışlanabilir. ev ortamına alışmış olması doğadaki yaşama uyum sağlamasını da bir ölçüde zorlaştırır. iç güdüleri olsa da küçüklükten itibaren avlanma konusunda bir eğitimi veya deneme olanağı olmadığı sonradan öğrenmesi zor olacağı için açlıktan ölme olasılığıda var. tehlikelerin neler olduğunun farkında değildir. mesela kuşlar gibi. siz bakamayacağınızı düşünüyorsanız sahiplendirin.

Hem bu hayvanlar için hemde ülkemiz ekosistemi için hiç doğru değil.

Özellikle doğaya bırakılan bu tür çizgili kaplumbağalarımızın nesli için büyük tehlike.

Sahiplendirmeyi denedim fakat kimse almadı. Bende son çare böyle bir şeye karar verdim. Dediğim gölün çok yakınında babam çalışıyor ve işe ara verdikleri zaman gölün kenarında yürüyormuş. Babam on senedir orada çalışıyor ve 10 senedir orada bir çok kaplumbağa var. Kırmızı yanaklı dahil. gölün kenarında sazlıklar falan var. mailto:/tairee.jpg

mailto:/2u5szrr.jpg
mailto:/30bjvdd.jpg
Orada çektiğim bazı kareler

Bu siteye bakarsanız doğaya salınan kırmızı yanaklıların durumunun ne olduğunu görürsünüz : http://www.akvaryumkulubu.org/vbulletin/showthread.php?t=79349
bazı kırmızı yanaklılar(çok azı) türkiye doğasına uyum sağlayabiliyor ve nesli tehlikede olan benekli kaplumbağa ve çizgili kaplumbağalar ın besinlerini çalıyor,yumurtalarını yiyiyor ve yerli türleri kendi yuvalarından kovuyor,zaten avrupa ülkelerinin çoğunda avrupa türlerinin yerini kırmızı yanaklılar almış durumda.
Bir canlıya acıyıp onu evine alıyorsun ve şimdide onu ölümemi terk ediceksin?!!
Sahiplendirme sayfası aç,sakın doğaya salıyım deme,uyum sağlayabilse bile yerli türler yok olucak!!!

fotoğraflar yerli türlere ait yok olmak üzere olanlara yani!!

:censored:

Ekli dosyalar

• 808_494_921108_01092012022716.jpg
    808_494_921108_01092012022716.jpg
    285.7 KB · Görüntüleme: 213
  • 632316813.jpg
    632316813.jpg
    164.5 KB · Görüntüleme: 543
  • pondturtle001.jpg
    pondturtle001.jpg
    138.8 KB · Görüntüleme: 414
Cvp: RE: Özgürlüğe..

flora11' Alıntı:
ev ortamına alışmış hiçbir kaplumbağa doğada yaşayamaz, yemeğini bulamaz, avlanamaz ve bu kaplumbağalar tropikal bölge kaplumbağalarıdır bizim iklimimiz de yaşayamaz, doğa şartlarına uyum sağlayamaz. sakın böyle bir şey yapmayın. bu kaplumbağanızı bile bile ölüme terk etmektir. eğer bakamayacaksanız bırakmak yerine sahiplendirin.

Kırmızı yanaklı kaplumbağalar tropikal bölge canlılarından değil. Tropikal bölgelerde sıcaklık 20 derecenin altına hiç bi zaman düşmez. Zaten tropik bölgelerde yaşasalardı kış uykusuna yatmalarına hiç bi zaman gerek kalmazdı. Yaşam alanlarında karasal iklim hakim ve kışlar çok soğuk geçiyo yani Türkiyedeki karasal iklim koşullarıyla aynı şartlarda yaşıyolar dolayısıyla ülkemizdeki göllerde de yaşabilirler Yem bulması falanda asla sorun olmaz, gölde kendinden küçük ve yavaş olan bir çok canlıyla beslenebilirler Asıl sorun arkadaşlarında dediği gibi bu bölgeye ait olmadıkları için çoğalarak gölde yaşayan diğer populasyonları yok etme ihtimalidir o yüzden asla Türkiyede doğaya salınmamaları gerek

Hayvana sakın oyle bır ıskence yapmayın yazık gunah madem sahıplendıremıyorsunuz gıdın bır petshopa verın onlar bırılerıne verırler

Asla petshopa vermem. Tekrar sahiplendirmeye çalışacağım. Yorumlarınız için teşekkürler.

1-2 gün yanına gidip bak yaşıyorsa günleri uzat 5-6 gün 3-4 hafta sonra alışır koymasan daha iyi ama illede salcam diyosan diyecek bişey yok

cemal197' Alıntı:
1-2 gün yanına gidip bak yaşıyorsa günleri uzat 5-6 gün 3-4 hafta sonra alışır koymasan daha iyi ama illede salcam diyosan diyecek bişey yok

1-2 gün yanına gidip bak yaşıyorsa günleri uzat, yaşamıyorsa günleri kısalt?? Lütfen kafamıza göre bilinçsizce yönlendirmeyelim insanları .. En doğrusu sahiplendirmek hayvancağızı..

vanilya,arkadaşlar daha iyi bilgilendirir fakat ben öyle biliyorum imkansıza yakın ama diyelim ölmedi yemeğini falan bulabiliyor senin 28 derece suda baktığın kaplubağa ülkemizin çetin kış şartlarında nasıl yaşar ? tropikal bölge canlıları diye idda etmiyorum ama karasal iklin canlıları 28 derece suda yaşamaz bilen arkadaşlar daha iyi bilgilendirme yapacaktır ama ben böyle düşünüyorum

flora11' Alıntı:
vanilya,arkadaşlar daha iyi bilgilendirir fakat ben öyle biliyorum imkansıza yakın ama diyelim ölmedi yemeğini falan bulabiliyor senin 28 derece suda baktığın kaplubağa ülkemizin çetin kış şartlarında nasıl yaşar ? tropikal bölge canlıları diye idda etmiyorum ama karasal iklin canlıları 28 derece suda yaşamaz bilen arkadaşlar daha iyi bilgilendirme yapacaktır ama ben böyle düşünüyorum

Bu hayvanların yaşadığı yer Meksika ve ABD. Tropikal iklim kuşağının (resimdeki kırmızı bölge) hemen üzerinde bulunuyor. Ilıman iklim kuşağının alt bölgesine yayılmışlardır.Tabi kıtalar arasında iklim farklılıkları var. Aynı paralellere denk gelsek dahi yaşadığı iklim bizimki ile tıpatıp aynı değil. Kışın ısı düştüğü için metabolizma yavaşlar ve uykuya girerler. Yazın bulundukları su ısısı 28 olacak kadar ısınabilir. Karasal iklimden kasıt önemli. Yaşadıkları yerdeki mevsim değişmindeki ısı farklılıkları yüksektir. Ama gece gündüz anlamında büyük farklar olmaz.

Ekli dosyalar

• 800px-World_map_torrid_svg_.png
    800px-World_map_torrid_svg_.png
    132 KB · Görüntüleme: 92
bende tropikal bölge canlıları olduklarını biliyordum demek ki doğruymuş kanımca bu canlılar bizim iklimimize uygun değillerdir

bilgilendirdiğin için teşekkür ederim Emre abi

Emre'nin dediklerini yanlış anlamışsın flora11. Haritaya bi bakarsan anlarsın nerde olduklarını. Kırmızya boyanmış yerin içinde değil, üstünde yaşıyolar demek istedi Emre. Hangi bölgede yaşadıklarını haritada işaretledim. Tropikal bölgede değiller gördüğün gibi.

mailto:/153m9ua.png

Kırmızı yanaklı kaplumbağaların anavatanı ABD'nin güneyi ve burda da son derece çetin kış şartları yaşanıyo.Sen kaplumbağalarını sürekli 28 dereceye sabitlenmiş suda bakıyor olabilirsin ama doğalarında bu kadar konfora sahip değiller. Özellikle kış aylarında yaşadıkları suyun ısısı 4 dereceye kadar düşebiliyo o yüzden kış mevsimlerini hibernate (kış uykusu) olarak geçiriyolar.

Karasal iklimden bi canlı neden 28 derece suda yaşayamasınki elbette yaşayabilir. Karasal iklimin özelliği yazların sıcak ve kurak kışların soğuk ve yağışlı geçmesidir. Bu iklimin hakim olduğu bölgelerde yaşayan canlılar hem sıcağa hem de soğuğa karşı dirençlidir ve uyum gösterirler. Ama sen tropikal iklimde yaşayan bi hayvanı mesela iguanayı karasal iklimin olduğu bi bölgeye bırakırsan hava şartlarına uyum gösteremez ve kısa zaman içinde ölür. Yani slider cinsi amerikalı kaplumbağalar ülkemizdeki sodalı ve tuzlu göller dışında tüm tatlı su göllerinde yaşayabilir ama buna yerli populasyonlara zarar verirler.

ekvatora yakın bölgelerde tam olarak olmasa da tropikal iklim hakimdir bir hayvan doğal ortamında doğup büyürse o şartlara uyum sağlar fakat senin evde yıllarca baktığın kaplumbağa alışamaz çünkü o hayvan senden yemek almaya alışmıştır kendi yemeğini bulamaz diyelim buldu kışın yağmurlu soğuk havalarda hiç 28 derecenin altına düşmemiş sularda bakılan kaplumbağa o soğukta yaşayamaz dış etkenlere mesela kuşlara karşı kendini koruyamaz

flora11' Alıntı:
ekvatora yakın bölgelerde tam olarak olmasa da tropikal iklim hakimdir bir hayvan doğal ortamında doğup büyürse o şartlara uyum sağlar fakat senin evde yıllarca baktığın kaplumbağa alışamaz çünkü o hayvan senden yemek almaya alışmıştır kendi yemeğini bulamaz diyelim buldu kışın yağmurlu soğuk havalarda hiç 28 derecenin altına düşmemiş sularda bakılan kaplumbağa o soğukta yaşayamaz dış etkenlere mesela kuşlara karşı kendini koruyamaz

çok yanlış yorumlamalarda bulunmuşsunuz, kırmızı yanaklı su kaplumbağaları çok sayıda bölgede yaşayabilir, fakat istilacı bir türdür, doğaya salınmamalı dememizin sebebi de bu.

mailto:/prenses_sayfa8.htm

Burayı okuyun derim tebiki yazdıklarımda bazı yanlışlıklar olabilir fakat onlar bizim
İklimimize uygun canlılar değiller

flora11' Alıntı:
mailto:/prenses_sayfa8.htm

Burayı okuyun derim tebiki yazdıklarımda bazı yanlışlıklar olabilir fakat onlar bizim
İklimimize uygun canlılar değiller

Bakın, bizim iklim şartlarımız onların ihtiyaçları için ideal standartlarda değil, bunda bir yanlışlık yok, fakat onları öldürecek şartlarda söz konusu değil, belki iyi yaşamazlar fakat yaşarlar, hatta plastik ölüm kaplarından daha iyi yaşarlar, yaşadıkları sürece de bulundukları ortamın ekolojik dengesini mahvetmekten başka birşey yapmayacaklardır.

Geri