Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Özgürlüğe..

eğer bebeklikten beri orada olurlarsa yaşarlar fakat sonradan bırakılırsa yaşayamazlar verdiğim link de bunun göstergesi
 
Cvp: RE: Özgürlüğe..

flora11' Alıntı:
mailto:/prenses_sayfa8.htm

Burayı okuyun derim tebiki yazdıklarımda bazı yanlışlıklar olabilir fakat onlar bizim
İklimimize uygun canlılar değiller

Kaynak olarak gösterdiğin yazı, hikaye şeklinde yazılmış kişisel bi yorum sadece.. Tropikal kuşağa yakın sandığın ABD toprakları o kuşaktan binlerce kilometre uzaklıkta (harita seni yanıltmasın) ve bu mesafe tropikal iklimle karasal iklimi birbirinden ayıracak kadar uzak. ABDnin iklimi ülkemizin Ege,akdeniz,karadeniz,marmara bölgesindeki iklim şartlarından çok daha ağır ve serttir. Diğer bölgelerimizle ABD'nin karasal iklim şartları hemen hemen aynıdır. Bu kaplumbağaların anavatanında hava şartlarının ne kadar zorlaşabileceğini göstermek için aşağıda bi link verdim. Ordaki haberi okursan ülkemizle ABD'nin iklim şartlarını daha iyi kıyaslama şansın olur

http://www.haberler.com/abd-nin-guneyinde-dondurucu-soguk-9-olu-haberi/

Sonradan doğaya salınırsa yaşayamaz gibi bişey sözkonusu değil bana göre. Çünkü fizyolojik yönden de karasal iklime dayanıklı olarak yaratılmışlar.
 
Cvp: RE: Özgürlüğe..

flora11' Alıntı:
eğer bebeklikten beri orada olurlarsa yaşarlar fakat sonradan bırakılırsa yaşayamazlar verdiğim link de bunun göstergesi

yahu allah aşkına arkadaşım gidip bi gölleri gez, bi gör, kırmızı yanaklı su kaplumbağalarından geçilmiyor, nasıl yaşamazlar yahu? canlı kanlı örneği var işte, yaşıyorlar, daha nasıl bir kanıt istiyosun ki?
 
Sadece kışın akvaryumdan alınıp doğaya bırakılanlar zor hayatta kalır. Sebebi uyumu sağlayamadan soğuk suya bırakmaktır. Bunun haricinde diğer tüm mevsimlerde doğaya bırakılan res türü ülkemiz ortamına adapte olur. Habitatımız için tehlike.
 
Cvp: Özgürlüğe..

Emre'ye katılıyorum bu konuda. Kışın sıcak akvaryumundan alınıp kış mevsiminin ortasında doğaya salınırsa hayatta kalamayabilir ama yaz mevsiminde doğaya salınırsa ısı yavaş yavaş düşeceği için adapte olur.

Son yapılan araştırmalar sliderların ne kadar işgalci bi tür olduğunu gösteriyo. Kendi anavatanında bile kontrolden çıkmış yavaş yavaş tüm ABD topraklarına yayılmaya başlamışlar. kaynak

Slider.jpg
 
Benim akvaryumda küçücük boyuyla çizgiliyi deli etmişti. Tabi çizgili boyutunun avantajını kullandı. Evde akvaryumda dahi işgalciler :)
 
ben katiyen yaşayamaz demedim sadece zor olduğunu söyledim ve bunu örnekledim
 
Cvp: Özgürlüğe..

Florida iklimi ılıman okyanusal iklimdir. Florida da yaşayan ve tropikal sürüngen besleyen insanlar da bizler gibi kışın hayvanlarını ev içinde beslerler. Türkiye ılıman iklimlerine kıyasla yazlar daha sıcak , kışlar daha ılıktır.
Kırmızı yanaklılar da diğer tüm çiflik üretimi hayvanlar gibi yüksek adaptasyona sahip hayvanlardır. Ülkemizde ılıman iklimin hakim olduğu tüm göllerde yaşayıp, üreyebilirler. Ancak akvaryum ortamında sürekli ısıtıcı ile beslediğiniz bir RES , kışı dışarda geçiremez. Tabiatta gördüğümüz pekçok RES sahipleri tarafından siz görmeden kısa süre önce salınmıştır. Çok küçük bir kısmı ise ortama uyum sağlamıştır. Ancak RES lerinizi doğaya salmaktansa veterinerde uyutmanız daha faydalıdır. (Bence) Doğal türlerimiz zaten bataklıkların kurutulması, hızlı betonlaşma, suların zehirlenmesi vs vs vs pekçok risk altında . Bir de RES lerle mücadeleye girmelerini izlemek istemeyiz sanırım .
 
Cvp: Özgürlüğe..

vanilya' Alıntı:
Uzman tv deki veterinerde söylemişti zaten Slider cinsi kaplumbağaların çizgililerden daha agresif ve baskın olduğunu, çizgillilerin sliderlarla başedemeyeceğini bu yüzden birlikte bakılmaması gerektiğini falan söylüyodu. Demekki haklıymış

http://www.uzmantv.com/farkli-yastaki-ve-irktaki-su-kaplumbagalari-birlikte-yasayabilir-mi burdan izleyebilirsiniz o veterineri

Aynen, birlikte yaşayamadıklarını kısa sürede anladım. Hatta bence her tür ayrı yerde olmalı. Şimdi çizgili tek başına huzur dolu yaşıyor. Biraz daha ona göre hazırlanmış bir sistemde bulunuyor. Böylece hepsi kendi doğa taklidi ile başbaşa kaldı.
 
Cvp: Özgürlüğe..

evet her canlı kendi eko sisteminde yaşamalı farklı bir ortama girdiğinde ya kendi yada diğer hayvanların telef olacağı bir durum ortaya çıkıyor.

bir zamanlar nat.geo.'da timsah ölümleriyle ilgili bir program vardı. araştırma yapmışlar. geçmiş zaman bir nehir taşmasıyla farklı bir tür balık onların bulunduğu bölgeye gelmiş. ordaki canlıların yumurtasını yiyerek yok etmiş ve ortama egemen olmuş. balıklarla beslenen timsahlarda bunlardan başka balık kalmadığı için sürekli beslenmeleri sonucu beyinlerinde ve sinir sistemlerinde felç edici hastalık zuhur ettiğinden boğularak ölmüşler.

diğer bir mesajda yazmıştım. sefanın yazdığı bir siteden alıntı olarak kaplumbağalarla ilgili aşırı balıkla beslemek vücutlarında bulunan B1 vitamini yani taymin enzimlerinin parçalanmasına neden oluyor. timsahların başına gelen de bu.
 
Cvp: Özgürlüğe..

hala duruyorsa ben sahiplenirim kaplumbağa alıcam zaten
 
Geri
Üst