Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Paludaryum Değişim Projesi

Zencefil

Bordo Bereli
Bir süredir asma kat biçiminde bir kuru alanım vardı.Bu ara Pakize'ye daha çok alan kalması için kat çıkmaya karar verdim.Akvaryumun dışında bir kuru alan yaparak, bir rampayla oraya çıkmasını sağlamak amacım.
Şu anda ki kuru alandan akvaryum kapağı açıkken gayet sinsi bir şekilde firar etme olasılığı çok yüksek.Yeni yaptıracağım kısımın üstünü de kapalı yapmayı düşünüyorum.
Tabi ki değişiklik bu kadarla da sınırlı kalmayacak.İçinde ki dekor da değişecek.Taban malzemesi olarak kum kullanmayı istiyorum.Uzun zamandır araştırmasını yapıyorum kum kullanımının.Dış filtreyle birlikte biyolojik döngüde faydalı olabileceği sonucuna ulaştım.
Bir de kuru alanı yükseltmemle su hacmi artacak ve kullandığım iç filtre yetersiz hale gelecek.Dış filtre almanın da zamanı gelmiş olacak.
Şu anda fiyat araştırmasını yapıyorum.Fikirlerimi ve yaptığım şeyleri burdan paylaşacağım.
Ortaya güzel bir çalışma çıksın istiyorum.Bunun için önerilerinizi bekliyorum.

Güzel olabilir hem kaplumbağa daha rahat yüzer.

akvaryum dışına kat çıkmak benim kaç yıllık üşenipte hayata geçiremediğim hayalim :D çalışmalarını paylaşırsan belki bu konuyla birlikte bende el atarım bu işe.

Yarın bir kaç camcı ve akvaryumcuyla görüşüp fiyat almaya gidicem.
Bu arada dış filtre ve dekorasyon konusunda da önerilerinizi bekliyorum.

Ben yeni aldım dış filtreyi atman oldukca sessis calısıyo hatta ic filtreden daha sessiz suda herzaman ilk gunku temizliginde duruyo o acıdan cok memnunum. Dekorasyonda strafordan yapabilsek keske cok zor ama el beceriniz varsa cok guzel seyler ortaya cıkabilir cıkma kat icin.

Kullandığınız dış filtrenin modelini de paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Değişim başlıyor.
Bir camcıdan tanıdık kontenjanını kullanarak 15TL'ye tasarladığım şekilde kuru alan yaptırmaya başladım.Camları kesip birlikte yapıştırdık.Onlar en son ince ayarları yapıyordu.Bende Pakize'yi bir kaç günlük misafir olacağı küçük bir akvaryuma taşdım ve eski kuru alanımı yerinden çıkardım :)Şimdi camda ki silikonları temizlemek kaldı :)

Yapım aşamasının fotoğrafını çekmeyi unuttum :D Ama diğer aşamaları fotoğraflayıp tamamlanınca burada paylaşacağım.
Maket bıçağıyla silikonları çıkardım epeyce.Tamamının çıkacağını zannetmiyorum.İz kalacak galiba.

Çok kötü görünür mü?Ben de yapmak istiyorum da.Ama bir gün Ispanak bu akvaryuma sığmayacak.O zaman bunda balık beslemeyi düşünüyorum.Kenarda silikon lekeleri olmasını istemem.

Suç biraz bende silikon becerim sıfır :)
Kuru alanı yapıştırırken pek temiz bir iş çıkaramamıştım.Galiba ondan birazcık fazla iz kalacak bende :D

Umarım çıkar diyebilirim.Biraz fazla uğraşınca da cam çizilmeye başlıyor.Ben bıraktım çıktığı kadar artık.

Teşekkür ederim.Ben de silikon bulunca yapacağım.Tavan arasında kesin vardır ama örümcekler vardır şimdi.Öğk!

Sakın normal silikon kullanma.
Akvaryum için satılan özel silikonlar var onlardan al bir tane evde bulunsun.Lazım olduğunda onu kullanırsın.

Geri