Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Paludaryum Değişim Projesi

Kuru alandaki hali çok güzel. Gerine gerine kurur artık :) Hayırlı olsun, elinize sağlık.

mailto:/img232/7097/20022011175.jpg

Uploaded with ImageShack.us
senin kuru alanın o yanlara kaplumbaga kaçmasın diye koyduğun camların üstündeki silikon lekeleri, bantlar ve henüz dekor edilmemiş olması harici çok güzel olmuş eline sağlık:)
bende bu planı çizdim bu kağıdıda katlayıp cüzdanıma koydum yolda molda artık nerede denk gelirse bi camcı direk girip yaptırıcam bunu :D Ama kenarlardan taşmıcak benimki tam sıfır olcak akvaryumun üzerine yapıştırıcam. Aklıma takılan tek şey rampayı eğimli nasıl yapıştırdın ya düşünüyorumda cam parçasını eğimle silikon çekince sağlam oluyormu çünkü köşeleri tam oturmicak cama verilen açıdan dolayı..

Cam için mecburen bir destek olmak zorunda.Onun için ben ilk önce kuru alana eğimli bir şekilde silikonladım.Sonra akvaryumun kenarına da sikilonla tutturdum yoksa sabit kalmıyor.
O yanına koyduğum camlar eski kuru alanım :D
Bir daha cam kestirmek zoruma gitti.zamanla süslerim oraları ben :D
Bakalım senin kuru alan nasıl olacak :)

zencefil' Alıntı:
Yunus İlkay' Alıntı:
Strafordan yapılsa daha kullanışlı olur gibime geliyor.

O kadar emek ve özveri isteyen birşeyden sonra strafor kolaya kaçmak ve geçici bir çözüm gibi geliyor bana.

Halı kaydırmazı aldım bu akşam silikonlayıp sabaha kadar kurumasını bekleyeceğim.
Kolaya kaçmak değilde, ben o camı akvaryuma yapıştırmak istemiyorum. Kaplumbağayı büyük akvaryuma geçirmek istediğimde bu akvaryumda da balık beslerim o camda orda kalır. Akvaryum ziyan olur.

Aslında mantıklı bir düşünce.Ama benim kaplumbağa büyük olunca strafor ne kadar dayanıklı olabilir emin değilim.
Silikonla yapışınca da silikonu keserek çıkarabiliyorsunuz.Ama azıcık iz kalıyor :)

arkadaşlar diğer konuyuda yazdım ama dediğim gibi kuru alan için plexiglass kullanmak en mantıklısı diye düşünüyorum zaten cam pek farkı yok :) (aslında var ondan çok sağlam ve kırılmaz tuturması kolay olur slikonu ise sıcak silikon kullanırsanız daha mantıklı olur).

Çok güzel bir proje olmuş ellerinize sağlık, Pakize de pek tatlıymış. :) Ben de akvaryumumun üzerine böyle bir kuru alan yapmayı düşünüyorum fakat üst kenardaki tahtalardan dolayı rampayı akvaryum camına sabitlemem mümkün değil. Acaba sadece kuru alana yapıştırsam durmaz mı orada? Bir de halı kaydırmaz ve akvaryum silikonunu nerede bulabilirim?

Güzel olacak sanırım. Bari ben de bir soru sorayım deneyimli arkadaşlarımıza :) ben kuru alan kestirtim camdan.rampasını ve kendisini birbirine silikonladım.ama bunu akvaryumun içine sokamıyorum.ablam 1-2 mm kaydırmış rampayı.şimdi ne yapmalıyım ve onu akvaryumun içine nasıl silikonlayım?

Skulblaka' Alıntı:
Çok güzel bir proje olmuş ellerinize sağlık, Pakize de pek tatlıymış. :) Ben de akvaryumumun üzerine böyle bir kuru alan yapmayı düşünüyorum fakat üst kenardaki tahtalardan dolayı rampayı akvaryum camına sabitlemem mümkün değil. Acaba sadece kuru alana yapıştırsam durmaz mı orada? Bir de halı kaydırmaz ve akvaryum silikonunu nerede bulabilirim?
Teşekkür ederim ilk önce :)
Sadece kuru alana silikonlamakla durur mu emin değilim doğrusu.Dursa da sağlam olmayacağı kesin.Onun için bir destekle yapıştırmanız gerekir.Ben o desteği akvaryumun camı yaptım.Eğer o tahtalar sökülebilecek cinstense bence sökün :)

zencefil' Alıntı:
Aslında mantıklı bir düşünce.Ama benim kaplumbağa büyük olunca strafor ne kadar dayanıklı olabilir emin değilim.
Silikonla yapışınca da silikonu keserek çıkarabiliyorsunuz.Ama azıcık iz kalıyor :)
Sağlamlaştırırsanız iyi dayamır.

gizemli_kiz19' Alıntı:
Güzel olacak sanırım. Bari ben de bir soru sorayım deneyimli arkadaşlarımıza :) ben kuru alan kestirtim camdan.rampasını ve kendisini birbirine silikonladım.ama bunu akvaryumun içine sokamıyorum.ablam 1-2 mm kaydırmış rampayı.şimdi ne yapmalıyım ve onu akvaryumun içine nasıl silikonlayım?
Eğer köşeden kaydıysa tabii ki akvaryumun içine sığmaz :(
Silikonu maket bıçağıyla kesip yeniden silikonlayabilirsin en garanti yöntem bu.
Kuru alan ve rampanın sağlamlığını pekiştirmek için bence cama silikonlamalısın.

Halı kaydırmaz bir milyoncularda, marketlerde var.Akvaryum silikonu ise yapı marketlerde ve hırdavatçılarda bulunabiliyor.

Tahtaları sökmem mümkün değil başka bir şey düşüneceğiz artık... Çok teşekkürler :)

Skulblaka' Alıntı:
Tahtaları sökmem mümkün değil başka bir şey düşüneceğiz artık... Çok teşekkürler :)
Fotoğrafını çekip koyarsan hem akvaryumun hem de kuru alan ve rampanın mantıklı fikirler çıkabilir bence :)

evet biraz yüksekliği azalır ama daha sağlam olur sanırım. Teşekkürler :)

zencefil' Alıntı:
Skulblaka' Alıntı:
Fotoğrafını çekip koyarsan hem akvaryumun hem de kuru alan ve rampanın mantıklı fikirler çıkabilir bence :)

şu anda fotoğraf koyma imkanım yok ama yakında koymaya çalışacağım :)

zencefil' Alıntı:
gizemli_kiz19' Alıntı:
Eğer köşeden kaydıysa tabii ki akvaryumun içine sığmaz :(
Silikonu maket bıçağıyla kesip yeniden silikonlayabilirsin en garanti yöntem bu.
Kuru alan ve rampanın sağlamlığını pekiştirmek için bence cama silikonlamalısın.

Halı kaydırmaz bir milyoncularda, marketlerde var.Akvaryum silikonu ise yapı marketlerde ve hırdavatçılarda bulunabiliyor.

Canım silikonlayacağım zaten ama onu ayakta nasıl tutacağım ve nasıl etrafa bulaştırmadan silikonlayacağım onu soruyorum.Silikonu falan herşeyi hazır yoksa :) rampayı ve kuru alanı da kendim silikonladım ablamın yardımıyla.

Silikonlamadan önce silikonlayacağın yerin iki tarafına da bant yapıştır.Arasına silikonu sık.Üstüne oraya gelecek kenarı oturt.Kitap gibi ağır bir şeyle iki tarafından da destek ver.O şekilde kurusun.Etraf batmamış olur.

zencefil' Alıntı:
Silikonlamadan önce silikonlayacağın yerin iki tarafına da bant yapıştır.Arasına silikonu sık.Üstüne oraya gelecek kenarı oturt.Kitap gibi ağır bir şeyle iki tarafından da destek ver.O şekilde kurusun.Etraf batmamış olur.

teşekkür ederim canım. illa su bazlı bant olması şart mı?

Kağıt bantlar var onlardan kullanabilirsin.Silikon kuruduktan sonra çıkarması o bantları kolay oluyor.

Geri