Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Kolaya kaçmak değilde, ben o camı akvaryuma yapıştırmak istemiyorum. Kaplumbağayı büyük akvaryuma geçirmek istediğimde bu akvaryumda da balık beslerim o camda orda kalır. Akvaryum ziyan olur.zencefil' Alıntı:Yunus İlkay' Alıntı:Strafordan yapılsa daha kullanışlı olur gibime geliyor.
O kadar emek ve özveri isteyen birşeyden sonra strafor kolaya kaçmak ve geçici bir çözüm gibi geliyor bana.
Halı kaydırmazı aldım bu akşam silikonlayıp sabaha kadar kurumasını bekleyeceğim.
Teşekkür ederim ilk önceSkulblaka' Alıntı:Çok güzel bir proje olmuş ellerinize sağlık, Pakize de pek tatlıymış. Ben de akvaryumumun üzerine böyle bir kuru alan yapmayı düşünüyorum fakat üst kenardaki tahtalardan dolayı rampayı akvaryum camına sabitlemem mümkün değil. Acaba sadece kuru alana yapıştırsam durmaz mı orada? Bir de halı kaydırmaz ve akvaryum silikonunu nerede bulabilirim?
Sağlamlaştırırsanız iyi dayamır.zencefil' Alıntı:Aslında mantıklı bir düşünce.Ama benim kaplumbağa büyük olunca strafor ne kadar dayanıklı olabilir emin değilim.
Silikonla yapışınca da silikonu keserek çıkarabiliyorsunuz.Ama azıcık iz kalıyor
Eğer köşeden kaydıysa tabii ki akvaryumun içine sığmazgizemli_kiz19' Alıntı:Güzel olacak sanırım. Bari ben de bir soru sorayım deneyimli arkadaşlarımıza ben kuru alan kestirtim camdan.rampasını ve kendisini birbirine silikonladım.ama bunu akvaryumun içine sokamıyorum.ablam 1-2 mm kaydırmış rampayı.şimdi ne yapmalıyım ve onu akvaryumun içine nasıl silikonlayım?
Fotoğrafını çekip koyarsan hem akvaryumun hem de kuru alan ve rampanın mantıklı fikirler çıkabilir benceSkulblaka' Alıntı:Tahtaları sökmem mümkün değil başka bir şey düşüneceğiz artık... Çok teşekkürler
zencefil' Alıntı:Fotoğrafını çekip koyarsan hem akvaryumun hem de kuru alan ve rampanın mantıklı fikirler çıkabilir benceSkulblaka' Alıntı:Tahtaları sökmem mümkün değil başka bir şey düşüneceğiz artık... Çok teşekkürler
zencefil' Alıntı:Eğer köşeden kaydıysa tabii ki akvaryumun içine sığmazgizemli_kiz19' Alıntı:Güzel olacak sanırım. Bari ben de bir soru sorayım deneyimli arkadaşlarımıza ben kuru alan kestirtim camdan.rampasını ve kendisini birbirine silikonladım.ama bunu akvaryumun içine sokamıyorum.ablam 1-2 mm kaydırmış rampayı.şimdi ne yapmalıyım ve onu akvaryumun içine nasıl silikonlayım?
Silikonu maket bıçağıyla kesip yeniden silikonlayabilirsin en garanti yöntem bu.
Kuru alan ve rampanın sağlamlığını pekiştirmek için bence cama silikonlamalısın.
Halı kaydırmaz bir milyoncularda, marketlerde var.Akvaryum silikonu ise yapı marketlerde ve hırdavatçılarda bulunabiliyor.
zencefil' Alıntı:Silikonlamadan önce silikonlayacağın yerin iki tarafına da bant yapıştır.Arasına silikonu sık.Üstüne oraya gelecek kenarı oturt.Kitap gibi ağır bir şeyle iki tarafından da destek ver.O şekilde kurusun.Etraf batmamış olur.