Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Panik halde çırpınıyor

Evet Alisarp, suyun ustunde yukari dogru cirpiniyordu sanki ucmaya calisiyor gibiydi. Zaman konusunda birsey diyemem cunku bende cok panikledim ama 10 saniyen uzundu kesinlikle, belki 30 sn diyebilirim.

Cvp: Panik halde çırpınıyor

Gece bir sorun olmadı değil mi yine ?

Eminemre; Bende korktugunu dusunuyorum, Akim benim korktugum birsey oyuzden ilk aklima gelen oldu ama digeri normaldi zaten sonra guldum kendime, temizlikten sonra bile hayvanlari koymadan kontrol kalemiyle bakiyorum.

Meryem; tesekkur ederim, simdi iyi bir degisiklik yok.
Cem; odayi ayisigi aydinlatiyor, yetersiz gordugum gecelerde de odanin kapisi acik ve disardan bir ışık aciyorum.

Ağustos' Alıntı:
Gece bir sorun olmadı değil mi yine ?

Birsey olmadi Yasarcan o hemen uyudu ben birkackere kalkip kontrol ettim.

Bitkide uyuyor genelde ondanmi dustu acaba.

Bence sen yinede hayvanı bir kontrol et diğeri ısırmış veya bir yere çarpmış bir yerini sıkıştırmış olabilir.
Geçmiş olsun

Teşekkür ederim, dün gece çıkardığımda ve bugün kontrol ettim herhangi bir sorun yok. Zaten diğeri ısırmıyor, baskın olanda bu.

Neslihan insan gibi birseyden urpermis falanda olabilir bence kotu birsey belirtisi falan degil yani
Gecmis olsun yinede

Insan gibi birsey biz oluyoruz sanirim :) Yok kimse yoktu yakinlarinda.
Evet kotu birseyin belirtisi degil. birseyden korktugu kesin. Tespit edersem o panigi birdaha yasamasina engel olurum.

Aynı şey biraz önce yine oldu :( neden oluyor anlamıyorum ki:(

Çok ilginç. Olay başlangıcında orada mıydın Neslihan?

Hayvanın bulunduğu odada loş ışık var değil mi?

Olaydan önce uykuda mıydı?

Diğeri ne yapıyor şu an?

Evet var :( o geceden sonra biraz daha güçlü gece lambasi takıyorum. O hali çok üzücü :(

orada değildim sese gittim

uyuyorlar 9 dan beri, Diğeri saf saf ona bakıyor

Yani gündüz başka durumlarda olsa hayvanın bir sorunumu var derdim ama durup dururken ne oluyor çözemedim. Suda dolaşan serbest duran bir cisim var mı? Böyle bir şey çarpınca korkup paniğe kapılıyor olabilir.

dereceden şüpheleniyordum çıkardim, Kök sabit bitkinin zaten üzerinde uyuyor filtre - ısıtıcı sabit :( Sudan çıkarıp elime alıyorum avucumda gömülüp sakinleşiyor bebek gibi, aslinda hiç hoşlanmaz. :(

Bir şeyden irkiliyor ama nedir. Sağda solda savrulan bitki parçası var mı peki?

Hayır yok, yeni koyduğum hiçbirşey yok :(

Emre bir tahminim var, Bitkide uyuyor ya yani tutunarak, bitki 3 ince dal birinde tutununca diğerimi dokunuyor acaba?

Bende bazen içeridekinden kopan yüzeye çıkıp yüzüyor. Bu sebeple sordum. Aklıma bir sebep gelmiyor ve sadece korkmuş olabileceğini düşünüyorum.

Dokunuyor yada batıyorsa hayvan irkiliyor olabilir. Bir türlü anlayamadık bunu.

Kesinlikle o gözlerinde ki korku Emre :( bitki den başka şüphelendiğim bir şey bulamadım, yarın onları birbirine tutturayım.
Beni de çok korkutuyor :(

Bitki hayvanların ağırlıklarına dayanabiliyor mu bu arada?

Yani hayvanın burnu dışarıda uyurken nefes alabiliyorken bitki ağırlığı çekmeyip batıyorsa burnuna su kaçması yada birden o ana denk gelip nefes alamama durumunda panik yapabilir.

Bu boylarda bitki işe yaramıyor pek.

Bitkide uyuma ara ara vardı daha çok dipte uyuyordu, bu aralar daha çok tercih ediyor, dediğin gibi taşımıyor yavaş yavaş düşüyor önceden olduğunda da belirtmiştim bitkiden düştü galiba diye şimdi bitki filtrenin üstüne geliyor eğildiğinde filtreden destek alsın diye ama yine dediğin gibi olmuş olmali.

Belki o cümledeki ifadeyi o esnada anlamadım. Şimdi bitkinin ağırlığını kaldıramayacağını düşününce ampul yandı. Birde bitki aşağı sarkarken filtreyede çarptıysa hayvan tam panik olmuştur. Bence sebep bu. Daha sağlam uyku alanı gerek.

Evet bu gece filtreyede değmiş olabilir, ilk olduğunda filtre ters taraftaydı. Sonuç olarak bizimki bitkiden düşüyor.
Bitki haricinde birşeyler düşüneyim ben.
Teşekkürler Emre

Geri