Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Panik halde çırpınıyor

Valla hayvanın korkmasına üzüldüm. Garibim ne olduğunu şaşırmıştır. Minicik kalbi var zaten.

Bir kaç alternatif var. Ya Meryem inki gibi yüzeye uzanan kök. Yada dinlenme sehpası gibi bir yer yapman gerekecek.

Yapma Emre ya minicik kalp falan diyorsun içim gidiyor :(
O kökü gördükten sonra gezdim petshopları :) yok bulamadım lav kaya tavsiyesi dinledim bol bol :) dinlenme sehpası yapayım yarın, akvaryumda artık dar geliyor :(

Evet sen zaten akvaryuma el atacaktın değil mi? Ona uygun yaptırırsın. O zamana kadar kuru alan bölümündeki benim sabit konumdakilere bakabilirsin. Belki fikir verir.

Lav kaya zaten olmaz biliyorsun. Ani çarpmalarda keskin kenarları yaralar.

Evet önce biz taşınacağız sonra akvaryum gelecek hazırlıklar başladı. Konuları okuyup notları çıkarıyorum sonra zaten konuda açarım ama biraz bilgileneyimki şunu yap dediğinizde tek seferde anlayayım :)
Lav kaya işte akvaryumcular söyledi ben dinşedim, evdede var zaten. Yarın çözerim o işi ;)

Hadi hayırlısı, taşınma işi yorucu olur. Akvaryum ölçüleri ve cam kalınlığında fikir alış verişi yaparız. Diğer malzemeleride konuşuruz.

Hem siz hem hayvanlar yeni eve çıkacak. Hayırlısı olsun şimdiden :)

Teşekkürler Emre, Onlar için, ne yapalım artık :)
Tabi ki adım adım yardımlarınıza ihtiyacım olacak.

Cvp: RE: Panik halde çırpınıyor

olivia-peter' Alıntı:
Insan gibi birsey biz oluyoruz sanirim :) Yok kimse yoktu yakinlarinda.
Evet kotu birseyin belirtisi degil. birseyden korktugu kesin. Tespit edersem o panigi birdaha yasamasina engel olurum.
Yeni gordum mesaji neslihan insan gibi biseyden irkilmistir
Anlaminda dedim belki olabilir diye

Cvp: Panik halde çırpınıyor

hayvan ram uykusunda iken bir şeylerin dokunması hava kabarcığı ile birlikte sağa sola kaçışmasına neden olur. dün gece banyo ampulü yanınca bunların odasından ampul almaya girmiştim. o arada baktım ne yapıyorlar diye uyuyorlardı. biri bana doğru gelirken uyuyan birine çarpınca aynı anlattığın tepkiyi verdi. panik atak durumu.

sende filtre sirkülasyonu bitkiyi oynatmayacak şekilde olursa sorun çözülür diye düşünüyorum. gerçi hayvan psikolojik olarak etkilenmiş ve şu an hassas yapıda.

Sirkülasyon bitkiyi ounatmasada bitki artık hayvanı taşıyamayacak boyuta gelmiş. Bu şekilde yavaş yavaş eğilen dal kurtulunca irkilme yapar, yada hayvan yüzeyden nefes aldığı anda suya gömülünce panik olmuştur.

Tespit ettik ya, bugün çözüyorum o sorunu ^^ birdaha okadar korkmasına izin veremem.
Ama gündüz bana yaptığı artistlikleri görseniz akşam sanki bendim kaçacak delik arayan :haha:

Ben Cem e tespiti söylemeye çalıştım. Yani sirkülasyon bitkiyi hareket ettirmese bile hayvanı taşımıyordur dedim.

Kendine güveni gelince canavar oluyor değil mi Neslihan? Çok üçkağıtçılar :)

Hemde nasıl, adama uyusun diye yer yapmaya çalışıyorum elimi sokmama izin vermiyor. Bende akvaryumun önüne yem kutusu koydum :D biraz onunla ilgilendi ama sonra içerde birşeyler olduğunu farkedince çıldırdı zor kurtardım kendimi.
Ben Peter den şüpheliyim ya buna başka bir gen karışmış :)

Bende de cumberland olan bu şekilde. Suya elimi sokmak istemiyorum.

Yaptığın düzeneği merak ediyorum.

Yapamadım ki Emre :D Yaptırmadı, başka biryere alıp yaparım, zaten önce bitkiyi toparlarım, dinlenme sehpası düşündüğüm şey olmadı arayışlar içindeyim. Resim koyarım

Böyle birşey aklıma geldi, japonun plastik bitkileri iki tane var birini denedim hatta Olivia konu mankeni oldu bile. Ama plastik işte :( birde gözlerine falan batarmı? Çok sert değil ince plastik. Daha iyi birşey buluncaya dursun mu?
mailto:/4pwjg6.jpg

gururu ile oynama bebenin erkekliğin 10'da 9'u kaçmaktır. :smile:

Cvp: RE: Panik halde çırpınıyor

Alisarp' Alıntı:
olivia-peter' Alıntı:
Insan gibi birsey biz oluyoruz sanirim :) Yok kimse yoktu yakinlarinda.
Evet kotu birseyin belirtisi degil. birseyden korktugu kesin. Tespit edersem o panigi birdaha yasamasina engel olurum.
Yeni gordum mesaji neslihan insan gibi biseyden irkilmistir
Anlaminda dedim belki olabilir diye
Insan ve gibi arasinda cok bosluk birakarak insana benzeyen davranisi temsil etmeye calistim ama site bosluklarii kaptiyor sanirim
Neyse ne demek istedigimi anladin insallah neslihan :S

:rolleyes: Alisarp şaka yapmıştım :133: Rahatla artık, hiç öyle alınganlıklarım yoktur :)
resim hakkında fikrin ne senin? tutunması için?

Neslihan, bu olmaz. Hiç işe yaramaz.

Camcıya uğra akvaryum eninden biraz dar yani içerisine oturacak şekilde cam sehpa yaptır. Resimdeki gibi olsun. Yan camları aynı açılı kestirki yukarıda eğim olsun ve istediği seviyede dursun hayvan. Alt tarafa birleştirmek için cam yaptırabilirsinde yaptırmayabilirsinde, ben yaptırmıştım. Akvaryum camlarına yakın olsunki hayvanlar araya girip uğraşmasın. Taşlanmış yada rodajlı cam olacak. Üzerinede halı kaydırmaz yada taş yapıştırt. Ölçüleri akvaryumuna göre belirle.

Ekli dosyalar

• dinlenme.jpg
    dinlenme.jpg
    49.6 KB · Görüntüleme: 72

Neslihan benim projeyi gelistirmissin bakiyorum :)
Ama emre abi hakli bende bu var fakat sehpa da var bide plastik olmasida cabasi

Geri