Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba, papağanımın gözü sürekli kapalı. Bazen açıyor ancak kızarıklık yok. Gözü açıkken de herhangi bir sorun görünmüyor ama çoğunlukla kapalı tutuyor.
Veterinerimize fotoğraf gönderdim ve bir şey olmadığını söyledi ancak içim pek rahat etmiyor. Yaklaşık 7-8 gündür bu şekilde. Banyo yaptırmam gerekiyordu, gözü düzelir diye bekledim ama düzelmedi. Sonrasında banyo yaptırdım, belki rahatlar diye düşündüm ancak hala aynı.
Daha önce çok kuş baktım ama böyle bir durumla hiç karşılaşmadım. Acaba ben mi fazla kuruntu yapıyorum?
Ben yıkamadan önce gözü kapalıydı havalar hala sıcak ve tüy dökme döneminde olduğu için yıkamak zorundaydım
Dün yıkadım ve bu günlerde klimayı bile açmıyorum hatta kafesin üstünü kapatım
Rahat uyusun diye benim odaya aldığım oldu uykusunu aldığından eminim beni strese sokan şey gözünü kapalı tutması bazen tüyleri ıslanmış oluyor ama görünüşte hiç bir şey yok hep metal parçalara ilgi duyuyor hiçbiri paslı değil halsizlik yok enerjisi yerinde anlam veremiyorum
Sadece ılık su başka bir şey yok yıkanmayı çok seviyor kanatlarını açıp bekler genelde tüy dökme döneminde bayağı rahatlatıcı bir yöntem özellikle büyük ırklar da çok önemli yazın hafta 1 kere yıkıyorum kış aylarında evin ısısına göre şekilleniyor
Tüyleri bu şekilde parlak
Gözü bi tık iyi gibi ama bazen kapalı tutuyor
2-3 bekleyeceğim eğer iyi yönde gelişme olmazsa veterinere götüreceğim
Kanarya serçe suya girip yıkanır. Hatta kanaryanın banyo kabıda vardır.
Hayvanın hoşuna gidiyorsa yapın ama üşümesin. Gözlerde birşey gözükmüyor ama gentagut alıp 3 gün boyunca sabah akşam 1 damla damlatın. Rahatlama görürseniz 1 haftaya tamamlayıp bırakın.
Bugün veterinere götürdüm gözü enfeksiyon kapmış mikro çizik için baktılar ve şükürler olsun hiçbir çizik yok gözü iyi durumda enfeksiyon yüzüne zayıflamış ishal oldu gr aldırmam lazım öneriniz var mı
Hayvan üşütmeden kaynaklı yada vitamin eksikliği veya parazitten kaynaklı ishal olmuş olabilir. Bu yıkama işini bırakın derim. Göz çevresi de yıkamaya bağlı nemlendiği için bakteriye yaşam ortamı sağlamış o zaman.
Hayvan üşütmeden kaynaklı yada vitamin eksikliği veya parazitten kaynaklı ishal olmuş olabilir. Bu yıkama işini bırakın derim. Göz çevresi de yıkamaya bağlı nemlendiği için bakteriye yaşam ortamı sağlamış o zaman.
Cem Bey, gözündeki sorun yıkama yaptırmadan önce başlamıştı. İlk fark ettiğimde alerji olabileceğini düşünerek veterinerimize danıştım ve fotoğraflarını gönderdim. Daha sonra yıkama konusunda da veterinerimize danıştım ve herhangi bir sakınca olmadığını söyledi. Bu nedenle yıkamanın gözündeki sorunun başlangıç nedeni olmadığını belirtmek isterim.
Göz çevresinin yıkama nedeniyle nemlenmesinin bakterilere ortam oluşturduğu yönündeki değerlendirmenizin benim durumum için geçerli olduğunu düşünmüyorum. Çünkü gözündeki sorun banyodan önce zaten vardı ve yıkama veterinerimizin bilgisi ve onayı dahilinde yapıldı.
Ayrıca evde bir muhabbet kuşumuz da var ve aynı ortamda, aynı dönemde yıkama yapıyorum. Kuşumuz şu anda oldukça sağlıklı. Bu nedenle yalnızca yıkamaya bağlı bir durum olduğu yönündeki değerlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum.
Gözündeki enfeksiyonun ishale neden olabileceği ve bu nedenle hızla zayıfladığı veteriner hekim tarafından söylendi. VetAmerikan Hayvan Hastanesi'ne de götürdüm. Bakımını, beslenmesini ve süreç boyunca yaptıklarımı tek tek anlattım ve bakım şeklimle ilgili herhangi bir sorun bulunmadı.
Bu nedenle gözündeki mevcut sorunun yıkamadan veya benim bakım şeklimden kaynaklandığı yönündeki değerlendirmenizi kabul etmiyorum.