Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

pembelik

idil varış

Altın 1 Üye
Ilk resimdeki kaplumbagayi pazar gunu bir petshoptan sahiplendim. Baga boyu 10 cm. Benden once nasil bakildigini bilmiyorum ama suan kendine ozel akvaryumunda eksiksiz olarak yasiyor. Yem yiyor yana yatik yuzmuyor. Hatta deri de degistiriyoruz. Ikinci resimdeki kaplumbagamsa 2012den beri bende ve 8 cm boyunda. Simdiye kadar hep eksiksiz bir akvaryumda reptomin karides marul vb seylerle beslendi. Yana yatik yuzme yine yok. Cok fazla akvaryumdan cikartmiyorum. Bugun boy olcumu yapmak icin cikarttigimda bu pembelikle karsilastim. Bu tip sadece pembelik olan ve baska hicbir belirtisi olmayan durumlarda akciger enfeksiyonu teshisi mi koymali yoksa kabuk degisimine mi baglamali karar veremedim..

Iste resimler

Ekli dosyalar

• PhotoGrid_1396720347456.jpg
    PhotoGrid_1396720347456.jpg
    372.5 KB · Görüntüleme: 141
Hareketlerinde bir problem yoksa enfeksiyon olcagini sanmıyorum. Nüfus kaç oldu idil :)

Cvp: pembelik

Bende oyle dusundum ama soz konusu onlarken icim rahat etmiyo hep daha tecrubelilere sorma ihtiyaci duyuyorum :) nufus 8 oldu ya bakalm ben boyle giderse koloni kuracagim :D

birinci hayvan kırma mı biraz farklı bir yapısı var. geldiği yer iyi değilmiş onun hali bir kaç gün sonra belli olur. hayvana önceden bakan taş kullanmış olabilir alt bağada deformasyon var. şimdiki ortamının su ısısına bağlı olarak kılcal damarlar canlanmış pembelik ondan.

diğeri de aynı şekilde gelişmeye bağlı pembelik var. üşümede pembelik yoğun ve koyu olur. yetişkin kaplumbağalarda akciğer enfeksiyonu fazla görülmez yavrulara göre daha dirençlilerdir. seninki erkek diğerinin belirleyici özellikleri görülmüyor onun bir tane de üstten resmini atsana.

böyle gidersen 1 tonluk akvaryum alacağın kesinde üstünü nasıl edeceksin onu merak ediyorum.

Hepsi ayri ayri akvaryumlarda olduklari icin cok zorlamiyor ailem de cok destek oluyorlar o yuzden hic zorlanmiyorum
Evet alt bagasi cok degisik gelmisti gozume zaten

Ekli dosyalar

• PhotoGrid_1396726850611-1.jpg
    PhotoGrid_1396726850611-1.jpg
    196.4 KB · Görüntüleme: 105

ya cumberland kırması yada rio grande kırması gibi rio grande daha ağır basıyor. emre gelince baksın. o daha ilgili elinde kırma cumberland vardı o çözer.

Kirmaysa cok sevinirim ozel turlere karsi ozel ilgim var biliyorsunuz ;)

normal resten farklı olduğu alt bağadan belli zaten.

özellikle kuyruk kısmı yapı farklı.

Yeni konu acmayim dedim. İdil yüksek musadenle birsey soracağım senin konunla alakalı değil ama. Benim şevket obezmi oluyor acaba ya. O arka bacak içindeki deri kısmı bazen sisik duruyor. Günde 6 adet yem yiyor. Gammarus günüde 1 çay kaşığı kadar veriyorum. Kabuğu 4.5 cm alalı 1 ay oldu.

Hani şekil bozukluğu falan diye konu açmıştım ya ordaki kaplumbağam. Diğeri malesef öldü

Ağız kenarında da hafif grimsi çizgiler var

Birde mesela akşam 6 gibi ısıtma lambasını sondurdukten sonra odanın beyaz lambası açık olduğu halde saat 10 gibi falan rampanin ağzında suyun içinde burnu disarda uyumaya başlıyor

Obezlik soz konusu oldugunda hic icine cekemez kol bacak ve kafasini:) konumu da dagittigin icin tesekkur ederim :D

idil varış' Alıntı:
Bende oyle dusundum ama soz konusu onlarken icim rahat etmiyo hep daha tecrubelilere sorma ihtiyaci duyuyorum :) nufus 8 oldu ya bakalm ben boyle giderse koloni kuracagim :D

Kabile reisi kim :-D

idil varış' Alıntı:
Obezlik soz konusu oldugunda hic icine cekemez kol bacak ve kafasini:) konumu da dagittigin icin tesekkur ederim :D

Özür dilerim :-(

Yok canim onemli degil saka yapiyorum :D ya bilmiyorum ki bence cizgilim olabilir :D

ağızdaki desen bazı hayvanlarda ağız içine doğru gider. sorun yok.

o şişliğe gelirsek ayaklar tam arkaya yatmadıkça biraz şişlik görülür, deri fazlalığıdır. ayaklar arkaya uzanmış ve nefes verdiği sırada çukurlaşıyorsa onda da sorun yok.

O zaman beslenme planına aynı şekilde devam ediyoruz. 1 ayda baya serpildi benim köfte :-D şaka bir tarafa baya baya arkadaş olduk. Bazen kendimi onunla konuşurken buluyorum. Pazartesi Raffy p x2 reptilin
Salı gammarus
Çarşamba agil
Perşembe mineral
Cuma Raffy p x2 devit 3
Cumartesi gammarus
Pazar sabah agil akşam gammarus

Başka hangi yemleri alayım
Yem planımda su şekilde cem abi.

Devit ve vitamin haftada 1 kez x2 fazla olmuş

idil varış' Alıntı:
Yok canim onemli degil saka yapiyorum :D ya bilmiyorum ki bence cizgilim olabilir :D

Bugün doğal ortamlarında çizgililerin resmini çektim gordunmu :) şeytan dürttü aslında yavru denk gelsede yanıma alsam diye. Cizgilileri çok beğeniyorum

Bn petshopta bulmustum sahipsizdi sahiplendim cok hos atarm resmini birazdan

idil varış' Alıntı:
Bn petshopta bulmustum sahipsizdi sahiplendim cok hos atarm resmini birazdan

At bakalım resmine :-D havanida atmış ol bu arada. Keşke bende bulabilsem. Ayrı sistem kurarım bulsam o derece hoşuma gitmeye başladı keratalar

reptilini kesebilirsin artık. mineral yem var zaten. delik kapandıysa deviti 1 damlaya indirebilirsin. mineral arkası devit iyi olmuş. minerale damlatma sakın. pazar gününden de gammarusu çıkar.

Delik olan öldü abi bu sağlıklı olan için

cem' Alıntı:
reptilini kesebilirsin artık. mineral yem var zaten. delik kapandıysa deviti 1 damlaya indirebilirsin. mineral arkası devit iyi olmuş. minerale damlatma sakın. pazar gününden de gammarusu çıkar.

Başka yem almalimiyim? Almam gereken varsa alayımabi hhemen.

Hava atmaym da :D benimki ayri bi duzenekte duruyor 100 lt icinde yasiyo gul gb

Ekli dosyalar

• PhotoGrid_1396732085198.jpg
    PhotoGrid_1396732085198.jpg
    423.4 KB · Görüntüleme: 186
Geri