Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

pembelik

Cvp: pembelik

ha doğru unuttum. yukarda dediğim gibi yap damla vitamini kes devit 1 damla olsun. pazarda gammarusu çıkarırsın 8 cm kabuk boyuna gelince sera vital alırsın. şimdilik bu yemler yeterli olur.

Salammi yediriyorsun :-D zararlı degilmi. İnsanlar için bile zararlı. Ben 4 yıldır hiç salam sosis yemeden yaşıyorum valla. Hele hamburgerin tadını unuttum :-D

çiğ değilde haşlanmış suya yağsız kıyma atıp 3 dakika beklet soğutup onu ver. salamdaki maddeler özellikle sodyum pankreasına zararlıdır. gerçi senede bir demişsin ama doğal olan sağlıklıdır. benim et vermişliğim oldu ama asla tavuk yedirmem mesela. ne olduğunu bilmezler.

bazı maddeler vardır karaciğerde birikir ve asla atılmaz. mesela D vitaminide böyle onun için deviti 3 aydan fazla önermiyoruz.

Zrn daha bi kere verdim bdaha da vermedim genelde suya dusen sinekleri yiyolar :D

Sorma bugun roka tirnagimi yakaladi birakmadi bi turlu koparcakti azkalsn :D

Benimki daha hiç parmaklarıma girisimde bulunmadı :) şuan lamba açık ama hala uyuyor gamsız

bak sinekler ufaksa bulundukları oda da saksıda minik çerez domateslerden yetiştir. nemli ortamda güzel yetişiyorlar. sineklerde çiçekleri döllüyor. geçen sene ben bayağı domates almıştım bu sene de ektim. bir ay dolmadan yarım metre oldu üstünde 3-4 domates çıktı şimdiden. akvaryumdan aldığım suyu da saksıya döküyorum. süper oluyor. :smile:

Aa cok mantikli :) ama kara sinek yiyolar :D ama denicem bi koctasa gideyim :D

o zaman çiçekleri birbirlerine sürtersin o şekilde de olur. bizimkilerin odasında bir kaç tane ufak meyve sineği peydah oldu. gerekeni hallediyorlar bazen sudan ölülerini alıyorum. diğer bitkilerde de akvaryum suyunu kullanıyorum. domateste şu yer fıstığına benzer olan atıştırmalık domatesten. bunu çabuk ve çok ürediği için tercih ediyorum. normal domatesler geç olgunlaşıyor ve az oluyor. hatta marul fidesi de alacaktım izmirden gelirken unuttum. onlarda hayvanlar yesin diye. bu sene aklımda. organik ürünlerle yaşasın sıpalar.:smile:

Pazartesi Raffy p
Salı gammarus
Çarşamba agil
Perşembe mineral
Cuma Raffy p x1 devit 3
Cumartesi gammarus
Pazar sabah gammarus akşam gammarus

Hayvan 6 cm olunca pazarda gammarus yapabilirsiniz, program boyle olacak
Rugil alabilirsiniz

Buarada o kaplumbaga bence normal RES idil hanim

Gercekten sagol cem abi hic aklima gelmemisti sadece kaktuslerim vardi yanlarinda o kadar ;)

Alisarp' Alıntı:
Pazartesi Raffy p
Salı gammarus
Çarşamba agil
Perşembe mineral
Cuma Raffy p x1 devit 3
Cumartesi gammarus
Pazar sabah gammarus akşam gammarus

Hayvan 6 cm olunca pazarda gammarus yapabilirsiniz, program boyle olacak
Rugil alabilirsiniz

Buarada o kaplumbaga bence normal RES idil hanim

Cem abi Gammarusu çıkar dedi diye pazar gününü komple agil yapmıştım?

Pardon tamam şimdi anladım alisarp

Ben yanlis yazmisim aynen 6 cm olunca agil olacak iste pazar gunu

hayvan 6 cm değil mi zaten. daha küçükse agili tek gün yap. sert yem yiyebiliyor mu ?

4.5 cm imiş o halde pazar günkü gammarusu perşembeye kaydırıp mineralden itibaren diğerlerini bir aşağı kaydır. 6 cm olunca tetra reptomin 100'lük alıp gammarustan bir gün çalar yerine koyarsın.

ilker bu şekilde yapacaksın. 6 cm olunca perşembe reptomin olacak.

Pazartesi Raffy p
Salı gammarus
Çarşamba agil
Perşembe gammarus
Cuma mineral
Cumartesi Raffy p x1 devit 3
Pazar gammarus

İdil, senin ilk mesajdaki büyük hayvan dişi. Hayvan res ama rio grande kırması gibi gözüküyor. Cumberland yok. Buda alt kabuk ve üst kabuk ile ayrılıyor. Bendeki res üst kabuğu daha bile sarı renk. Bence hayvanda sorun yok. Çizgiliyede maşallah diyorum. Bendeki nüfusu yakalamışsın sende. Ben 1000 lt hacimdeyim. Ama daha artırma. Ben sadece bu nüfus için su hacmini artırıyorum. Caha da artıracağım.

İlker, program bu olmalı.
Pazartesi: raffy p
Salı: gammarus
Çarşamba: raffy p
Perşembe: mineral
Cuma: agil
Cumartesi: gammarus
Pazar: raffy p
Devit 3 herhangi bir raffy p günü sabit haftada bir kez.

Daha arttirtmayi dusunmuyorum artik. Dedigin gibi hacimlerini arttirsam yeter :) tesekkur ederim emre abi

Geri