Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Peninsula cooter turtle

Cvp: Peninsula cooter turtle

Bu Yellow Belly Slider değil mi ?

Bu tür Florida eyaletinde yaşıyor. Slider türlerinden daha fazla büyüyor. 50 cm doğadaki max boyu. Beslenme ve ısı düzenleri aynı.

Cooter türkeri daha çok nehirlerde yani akarsularda oluyor diye hatırlıyorum.

Slider türü ile akrabalığı varmı pek bilmesemde çok benziyor. Çok yakın bölgelerin hayvanları. Sarı yanaklara özellikle benziyor. Amerika kıtası kaplumbağa tür çeşitliliğinde inanılmaz. Daha bir çok çeşit var.

Yellow belly e benziyor fakat baska tür arastirma yaptim ama kayda değer bir bilgi bulamadim :59: y abanci sitelerde var cevirisi olmuyo o yüzden bu: kaplumbağayı tanitamadim olsun ismini ve resmini görduk o da yeter :D

bence bizim kırmızı yanaklar daha güzel:133:

Fatih bahsettiğim gibi hayvan boyutu haricinde hemen hemen slider olanlarla aynı yaşam tarzına sahip. Yaşadığı yerler, ısı vs tipi dahi aynı. Ama daha iri o kadar.

beslenir. evladiyelik en az 2 ton su alan bir tank yaparsanız neden olmasın.:whistling:

Bildigim kadariyla yellow bellylerde cizgiler birlesiyor ve onlarin kabugu bu kadar belirgin sekilli degil . gorunusleri cok hos ama :)

Ben beslemezdim bunu. Misafire gelen korkar kacardi. Cok buyuyorlarmis.

2tonluk akvaryumu yere koysak yer kirilirdi :D

bu hayvanlar öyle büyük boyutlara ulaşmıyorlar, sadece res'lerden daha büyükler, peninsula'lar 38 cm'e kadar büyüyebilirler(iyi bakım altında), 2,5 cm için genelde 37 litre civarı hacim öneriliyor, yani 1 peninsulayı ömür boyu beslemek için 550 litre civarı tank gerekli ki bu hayvanın o boyutlara ulaşması hem kolay değil hem de hızlı değildir. Ayrıca erkekler dişilerin yarısı kadar oluyor ki yukarıdaki ölçü dişiler içindir.

Bu kaplumba türü 50 cm e kadar büyüyebiliyor :D. Reslerden baya bi fazla büyuyo yani :)

Reslerin 2 kati :) ben beslemezdim ama beslemek isteyen vardir :)

Geri