Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

petshop ve yem

ozzy2001

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar benim temin etmek istediğim yemler sera; reptil professional carnivor,raffy p,raffy mineral,raffy roel. Tetra; reptomin baby ve reptomin sticks. Fakat bugün gittiğim petshop sahibi bana böyle bir yem yok bu yemleri bulamazsın gibi ifadeler kullandı. Bunun doğruluk payı nedir ve nerden alabilirim bu yemleri? Ayrıca evde hiç bi şekilde kaplumbağa yavrulatamazsnız dedi biliyorum çok erken fakat bu konununda doğruluk payı olup olmadığını sizlere sormak istedim. Fotoğraflarını paylaşıyorum gelişimleri sağlık durumları ve bilhassa yaşları hakkında bana bilgi verebilirsniz çok memnun olurum. Şimdiden zaman ayıran herkese tesekkur ederim.

Ekli dosyalar

• 1391785617027.jpg
    1391785617027.jpg
    121.3 KB · Görüntüleme: 150
  • 1391785714578.jpg
    1391785714578.jpg
    121.5 KB · Görüntüleme: 151
  • 1391785739366.jpg
    1391785739366.jpg
    116.2 KB · Görüntüleme: 157
  • 1391785807187.jpg
    1391785807187.jpg
    122.6 KB · Görüntüleme: 153
  • 1391785972084.jpg
    1391785972084.jpg
    124.9 KB · Görüntüleme: 163
  • 1391785991821.jpg
    1391785991821.jpg
    115.2 KB · Görüntüleme: 144
  • 1391786019623.jpg
    1391786019623.jpg
    128.8 KB · Görüntüleme: 159
Cvp: petshop ve yem

Oncelikle foruma hosgeldiniz,

Sirayla cevapliyim

1- Royali tek kaplumbaga ile bitirememenizin yani sira Raffy I yada Royal tercih edilmeli ikisi birden gereksiz aynisi reptomin ve reptomin baby icinde gecerli istanbulda iseniz kanyonun arkasinda juenpette hepsini bulursunuz

2-Gerekli sartlari saglarsaniz tabiki yavru alabilirsiniz olum kabinda sattiklari halde ise tabiki yavru alamassiniz zaten kaplumbaganizin cok bir omrude olmaz

3-Yasi cok degiskendir yedigi yemlere akvaryumun buyuklugune nekadar yuzdugune ve petshopta ne kadar durduguna bagli olarak degisir normal sartlarda bu boyda olan hayvan(gordugum kadariyla) 1 yaslarindadir

Bir konuda mango koku almaniz gerekiyor hayvanda plakalar kalkmis ve birikmis

Sağlıkları iyi gözüküyor.. Yaş konusunu bilmiyorum malesef.. Tugay Bora evde yavrulatmıştı internet sitesi var girip okuyabilirsin.. Ve emin l petshoptaki kimsenin bir eğitimi yok bir çoğu bi kaplumbağaya nasıl bakılması gerektiğini bile bilmiyorlar.. Onlar para için satıyorlar.. Biz onlara hayat vermek için alıyoruz

bu yemler pahalı olduğu ve talep olmayacağını düşündükleri için çoğusu alıp satmaz. daha kaitesiz yemleri ucuz olduğu için ellerinde bulundururlar. başka petshoplara bak. royal senin hayvanlar için büyük kaçar onun yerine raffy I alman uygundur.

uygun koşullar sağlanırsa yavru alınabilir. bu konuda bilgili olmak gerek.

Yorumunuz icin teşekkür ederim, akvaryum da bakiyorum ve gerekli malzemelerin hepsi var mango kökü hariç.. bahsettiginiz yerin internet adresini bulmustum evet ama maalesef istanbul da degilim . Mango kökünu bugun sordum 45 lira dediler bende orjinal kaya var ve akvaryumum da henuz kucuk oldugu icin alabileceğimi sanmiyorum bahsettiginiz konu hakkinda baska uretebilecegim bir cozum var mı yardimci olursaniz sevinirim

Yorumlarınıza kesinlikle katiliyorum bende bir bilgileri olmadigi taraftarıyim zaten bu sozlerinin celiskili olmasindan da oldukca net belli oluyor. Raffy I bildigim kadarıyla kuru karides.. bende kuru karides oldugu icin almadim onerebileceginiz yemleri bekliyorum. Bir de tek bir petshopa degil neredeye gordugum hepsine soruyorum ankara keçiören de onerebileceginiz bir petshop var mi

İstediğiniz yemlerin çoğunu gittigidiyorda ve sanalpazardan bulabilirsiniz satıcı itibarına dikkat edin ve skt bilgisi alın almadan önce

Yine kökler de belirttiğim sitede mevcut ama şekil garantisi yok sanırım

Bende ise 2 adet sıfır tetra reptomin 100 ml (skt 02/15) + kullanılmış iç filtre (büyük) + Dip temizleme sifonu = hepsini sadece toplam 15 tl ye bırakıyorum profilime girip baştan aşağı satılık malzemeler konusuna bakabilirsiniz

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Öncelikle bu konuyu okumanı ve hızlıca uygun bir sistem kurmanı öneririm. Pet shop bu hayvanların uygun olmayan koşullarda bakılmasını tavsiye ettiği için yumurta alınamayacağına değinir.

Uygun yemlerin hemen hepsi burada mevcut;
mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=153&ad=

Hayvanlarda sorun gözükmüyor. Sistem tam ise sağlıklı yaşarlar. Eğer belirttiğim konuda gerekenlerden eksikler varsa bunu belirtirsen yardımcı oluruz. Öncelikle iki hayvan için 100 lt hacimli geçici akvaryum yada 250-300 lt hacimli ömürlük akvaryum olmalı. Bunlardan biri yoksa zaten uygun sistem için harekete geçmeli derim.

Hayvan pet shopta 3 cm iken yaklaşık 2-3 aylıktır. Geçmişi genelde uzun olmaz. Zaten uzun süre prt shopta bekleyemez ve ölür. Bundan sonrada uygun sistemde ayda ortalama 0,5-0,75 cm büyür. Buna göre yaklaşık yaş belirlenir.

Hayvan boylarına göre beslenmeyiz haftalık program olarak yazarız. Ancak eldeki yemler belirtilmeli ve zorunlular olmalı. Zorunlu yemler;
Ana yem; sera raffy p ve iki yavru için önereceim jbl rugil
Ek yem; sera raffy I veya tetra gammarus veya jbl gammarus. Açık yemler verilmemeli. Hem üzerlerinde olumsuz koşullar barındırırlar hemde son kullanma tarihleri belirsiz hatta çoğu geçmiştir.
Destek yem; sera mineral (bir süre raffy p içerisindeki kırmızı mineral yemler gider ama bu biteceği için mineral yem ayrıca gerekecek)

kübra alabilirsen juenden almanı tavsiye ederim. en az yarı fiyatına alırsın. keçiöreni bilmem ama bu yemlerin hepsini bulacağın yer kızılay selanik cad. selanik petshop. sakaryadaki çiçekçilerin yukarısı yüksel caddesine giden yol üzerinde sağ kanatta. yalnız aşırı pahalı verirler bunu belirteyim. mesela örnek vereyim. juende royal 39 tl iken selanik petshopta 85 tl idi. şimdi juende euro ayarı çekmişler 45 tl. orada en az 90-100 tl olmuştur. yani bankadan havale yoluyla komisyon ücreti ödesen bile yine kardasın. tabi bunu al demiyorum. senin hayvanlar için uygun olan gammarus.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1240&ad=sera-raffy-royal-1000-ml

Raffy I kurutulmus karides dogru fakat acik veya markasizsa bunu kullanmamanizi oneririm

Abi nasil boyle bir fiyat farki olabiliyor ben bunu anlamiyorum

Pet Shop lara fazla guvenme. Kaziklamak için ellerinden geleni yaparlar. Turgay bora adli siteden de bir çok şey öğrenebilirsiniz. Geri kalanları arkadaşlar söylemiş.

internetten incelemeden alırsan veya netten alma durumun yoksa tutturdukları fiyata mecbur alıyorsun. bildiğim kadarıyla da elinde bütün yemleri bulunduran tek petshop. bende zamanında royali 70-75 tl'den almıştım. netten kredi kartı ile alışverişe sıcak bakmıyordum. juen sağlam firma çıktı.

Kaplumbağalarmın ikiside şu anda 6 cm. Kullandığım yemler ise reptomin sticks ve kuru karides. Karidesi maalesef açık almıştım markası hakkında bilgim yok son iki gündür çiğ kıyma verdim dün çok severek yiyorlardı falan bugün biraz haksizlik hisseder gibi oldum beni görünce oradan orada hızla yüzen kaplumbağalarm bugün neredeyse elimden yem bile yemedi acaba kıyma ile alakalı bi sorun olabilir mi vermemeli miydim? Petshop konusunda söylediğiniz yerlere en kısa sürede gidip bakacağım. Akvaryuma gelince evet büyütmeyi çok istiyorum çünkü gerçekten küçük bir alan kalıyor yüzebilecekleri fakat bunu alalı henüz bir -bir buçuk ay olduğu için biraz daha beklemek zorundayım sanırım..

O karidesi kullanmamalisiniz suan icin gereken yemler raffy p raffy i ve raffy p nin mineralleri bitince sera mineral ek olarak rugil ve hayvan 8 cm yi gecince jbl agil alabilirsiniz
Kiyma vermek yarari olmamasinin yaninda stick yemden sogutur "tost" isimli kaplumbaga 1 ay yem yememisti

Akvaryumun boyutlari ne kadar ?

Akvaryum boyutları 35x25x15. Bugün akşamdan itibaren bıraktım kıyma vermeyi bu durgun hallerine hiç alışkın değilim bir an önce düzelsin istiyorum

Günahını almayayım ama açık karidesler genelde tarihi geçmiş olanların yada bunlarında araya katıldığı şekilde satılır. Yani tarihi geçen yemler çöp olacağına bu şekilde tüketilir. Hadi bunu yapmadı diyelim o karidesler üzerlerine yapışan nem yada bakteri gibi unsurlarla zaten bozuluyor. Kapalı kutu alınana kadar bunuda vermek yerine sadece reptomin vermek çok daha sağlıklı. Açık karidesi hemen çöpe atmalı.
Kıyma zaten verilmemeli. Uygun hazır yemler sağlıklı ve yeterlidir.

Uygun beslenme raffy p ve raffy I alana kadar her gün reptomin yemden sabah tek öğünde hayvan başına kafa hacmini vermektir. Bu iki yem alınınca program gümlük tek öğün ve hayvan başına kafa hacmi olarak şu şekildedir.
Pazartesi: Reptomin
Salı: Raffy I
Çarşamba: Raffy P
Perşembe: Raffy P içerisindeki kırmızı mineral yemler (bunlar başka gün verilmez ve bitince sera mineral yem alınır)
Cuma: Reptomin
Cumartesi: Raffy I
Pazar: Raffy P

Bunun dışında yemden yem bozuk olduğu için yada su veya kuru alan ısısı yetersiz olduğu için yada hasta olduğu için uzaklaşabilir. Su ısısı ve kuru alan ısısı yeterli mi? Derece ile ölçüm yapmanı tavsiye ederim. Su 26-28, kuru alan 31-33 derece olmalı.

Akvaryumda en azından 60 lt su olmalıki hayvanlar doğru gelişsin. Bu halde bile yaz sonu değişmeli. Zaten 6 cm olmuşlar. Gelişimde yüzme ve dalıp çıkma çok önemli. Aksi halde büyüme, kas gelişimi, stres vs gibi konularda sorunlar çıkar.

ozzy2001' Alıntı:
Akvaryum boyutları 35x25x15. Bugün akşamdan itibaren bıraktım kıyma vermeyi bu durgun hallerine hiç alışkın değilim bir an önce düzelsin istiyorum

Bu tam dolu olsa 13 lt su alıyor. Ki kaçış boşluğu vs derken kullanım alanı 7 lt den fazla değildir. Ki kuru alanda sanırım kaya. Ölüm fanusunun filtre ve ısıtıcılı olanı yani. Bu iki malzeme ve ısıtma lambası var diye konuşuyorum. Bu akvaryum hemen kenara konulup hafta sonu bakım kılavuzunda bahsettiğim sisteme geçmelisin. Hayvanlar ne ufak yerdeymiş.

Su sıcaklığı 28 derece kuru alanı ölçmedim fakat ısıtıcı lamba mevcut.. Umarım en yakın sürede uygun fiyatlı bir akvaryum alabilirim.. Dokunabildiğim tek hayvan oldukları için onları aşırı özenle seviyorum. Bahsettiğiniz yemleri de bu hafta sonu alacağım..

Hayvanlar kucuk kalmamistir insallah 1 yasinda dedim ama akvaryum cok cok kucuk acilen degismeli olum fanusun bir ust modeli saklama kaplari var plastikten 80-100 litrelik bile varmis ben 40 litrelik kullaniyorum veterinere goturmek icin fiyatlarida 5-10 lira o akvaryumdan cok cok daha iyidir ama tabiki yeterlim degil

Saklama kabı? Ciddi misiniz bi problem olmaz mı orada baksam büyük bir akvaryum alana kadar? büyüklüğü ne kadar olmalı ? şu anki ortamdan daha sağlıklı büyükler mi?

su ne kadar çok olursa o kadar iyidir. yalnız şu da var buna uygun filtre ve gücü uygun ısıtıcı da olmalı. tabiki önceliğimiz cam olması yani akvaryum.

tekzende görmüştüm 140 lt.lik saklama kabı 39.90 tl idi ama plastiğin kalitesini falan pek bilmiyorum ihtiyacım olmadığı için çok fazla incelememiştim açıkçası

Geri