Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Piramitleşmenin çaresi yok mu?

dbasol

Gümüş 3 Üye
Arkadaşlar bahsettiğim gibi elimizdeki boş malzemeleri bir arkadaşımızın bakımı üstlenmesiyle pet shopta buz gibi küçücük bir kapta bakılan 10 cm'lik RES için kullandık. UVB hariç her şeyi tam ve UVB de kısa süre sonra gelecek. Ancak sorun şu, özellikle alt kabukta ciddi deformasyon ve piramitleşme var. Bunun normale dönme şansı var mı hiç yeni kabuk değişimleri ile beraber uzun vadede?

Cvp: Piramitleşmenin çaresi yok mu?

bi bilgim yok ama galiba alt kabugu atamadan ustunde kabuk cıkmasıyla oluyor boyle birşey

bu konuda malesef bilgim yok ama resim koyarsan belki net cevaplar gelebilir.
Benim bıcırığında üst kabuğu normal kapluşlara göre biraz daha piramit şeklinde ama alt kabukda varsa bilemiyorum :(

Alt kabukta nasıl bi deformasyon var bi fotoğrafını koyarmısın. Pramitleşme genellikle aşırı ve protein ağırlıklı beslenmeden kaynaklanır uygun beslenme programıyla uzun vade de düzeliyor ama iç organlarda oluşan bir tümor, kist veya ödem de pramitleşmeye neden olabilir. kesin olarak teşhis konulabilmesi için sürüngenler konusunda çok deneyimli uzman bir veterinerin röntgen, ultrason, tomografi gibi görüntüleme teknikleriyle incelemesi gerekir

baya teferruatlı olmus ya ultrasyon falan

Beslenme kaynaklı olduğu bilinen kaplumbağada uygun diyet ile uzun vadede olumlu sonuç alınabilir. Tabi çok çok anormal bir durum olmadığını farzederek konuşuyorum.
Ancak bu hayvanın nasıl beslendiğini bilmediğiniz için law ın bahsettiği sorunların olmadığından emin olmak mümkün değil. Büyük ihtimal beslenme hatasıdır ama diğer ihtimalde olasılık dahilinde.

geri dönme olmaz bence

yanlış bakım olayı olabilir. özellikle kabuğun sertleşmesini sağlayan birşey verildiyse hayvanın büyüme biçimi şekilsiz olmuş olabilir. sertleştiricininde ne olduğunu biliyoruz.

Geri