Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Pis koku

Zilli Hayri

SKF Delisi
Geçen de dediğim gibi yine çok pis kokuyor.Annem de tutturdu atıcam diye.Ne yapabilirim?
Filtre çalıştığı halde.Hala Hayri den kaynaklandığını düşünüyorum.Su da hep köpük köpük. :ff:

RE: Pis koku!

İnşallah bir çözüm bulabiliriz ama aklıma hiçbirşey gelmiyor.. Sorun ne onuda anlayamadım

Yani koku nerden geliyor onu bulmak lazım ona göre çözüm üretmek gerekli

Cvp: Pis koku!

o köpükleri maşrapa ile al yeni su ekle metilen mavisi takviyesi yapıyor musun. su değişimleri sonrası iki damla. kumu iyi temizledin mi köpükler genel olarak kum kaynaklı olur. kısmi su değişimlerini ve filtre temizlemesini haftada ikiye çıkar.

cem' Alıntı:
o köpükleri maşrapa ile al yeni su ekle metilen mavisi takviyesi yapıyor musun. su değişimleri sonrası iki damla. kumu iyi temizledin mi köpükler genel olarak kum kaynaklı olur. kısmi su değişimlerini ve filtre temizlemesini haftada ikiye çıkar.

Maşrapa nedir abi?
Kumumuz yok.Metelin mavisi takviyesi yapıyorum.Şimdi temizleyicem.

RE: Pis koku!

Metelin mavisi mavi damla diyede geçiyor petshoplarda olur bulursun rahatlıkla

annene sor o bilir. plastik su doldurduğumuz kap. temizlerken evde temiz bir bulaşık süngeri varsa bu hayvanlara ait olsun, onunla bütün akvaryumun camları üzerinden geç. camlara yapışmış pislik varsa çıksın. suyu sonra alırsın. işin bitince süngeri sıcak suda yıkayıp kimsenin ellemediği bir yerde kurumasını bekle ve akvaryum gereçlerinin içine koy dursun.

cem' Alıntı:
annene sor o bilir. plastik su doldurduğumuz kap. temizlerken evde temiz bir bulaşık süngeri varsa bu hayvanlara ait olsun, onunla bütün akvaryumun camları üzerinden geç. camlara yapışmış pislik varsa çıksın. suyu sonra alırsın. işin bitince süngeri sıcak suda yıkayıp kimsenin ellemediği bir yerde kurumasını bekle ve akvaryum gereçlerinin içine koy dursun.

Evet bir tane sünger var.Kaplumbağaların çöp kutusu bezi falan hepsini ayırdık.Tamam şimdi yıkıyıcam...

O damladanda almalısın Burcu, Cem Abinin dediği hem su temizliği içinde gerekli

Cvp: RE: Pis koku

Ağustos' Alıntı:
O damladanda almalısın Burcu, Cem Abinin dediği hem su temizliği içinde gerekli

Abi zaten var.Şimdi filtreyi değiştiricem.Lav taşı eksik kalmış.Ev yapımı filtre yaptım.

Tamam Burcucum inşallah kurtulursun kokudan belki filtreye koyduğun birşey mi koktu? Filtreden sonramı oldu koku

Cvp: Pis koku

dış filtreye geçtin mi bir resmi ile kullandığın malzemeleri yaz. köpük ondan da geliyor olabilir. metileni damlatma. malzemeleri nasıl kurdun, onu yaz. sonra gerekirse damlat derim.

Benim tahminim bu akvaryum hayvanlara cok kucuk geliyor filtrede yetersiz sanirim sadece sunger var degil mi filtrede ?

Cvp: RE: Pis koku

Ağustos' Alıntı:
Tamam Burcucum inşallah kurtulursun kokudan belki filtreye koyduğun birşey mi koktu? Filtreden sonramı oldu koku

Şu an filtreyi takmadım.İşte o yaptığım şeyi.İşim gücüm yokmuş gibi misafirliğe gittik ben geldim şimdi.Sadece filtre ve ısıtıcı var.

cem' Alıntı:
dış filtreye geçtin mi bir resmi ile kullandığın malzemeleri yaz. köpük ondan da geliyor olabilir. metileni damlatma. malzemeleri nasıl kurdun, onu yaz. sonra gerekirse damlat derim.

Yok hayır.Lav taşı alıcaz sünger ve seramik var içinde.

Alisarp' Alıntı:
Benim tahminim bu akvaryum hayvanlara cok kucuk geliyor filtrede yetersiz sanirim sadece sunger var degil mi filtrede ?

Evet bence de.2. soruna da evet.

Filtreyi hala sarjdan cikartiyor musun burcu ?
Bu yanlis soylemistim

Burcu sadece mekanik temizleme var var kokanlar kimyasal sanırım malzemelerini al

Tam olarak anlayamadım.Açıklayarak anlatırsan çok iyi olur abim.

Annem sormamı istedi.Bunda yaşarlar mı 1-2 ay gibi bir süreç mesela.Benim elimde ki şu an 30 litrelik.

mailto:/svqjcp.jpg

mailto:/9sb39e.jpg

Şu üsteki 80 litrelik.

Kaçar cm ydi kaplumbağalar?

Elindeki 30 litrelikse zaten al 80 litreliği ama 1 2 ay dediğin gibi

Geri