Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Plastikte Beslemenin Zararları

Azman

Elmas 4 Üye
Merhaba, dev boyutlarda 120 litreye kadar şeffaf saklama kapları satılıyor.

76-600-t.jpg

En büyüğünden alınıp ısıtıcı, dış-iç filtre, kuru alan, mandallı lamba, silis kum vs. gibi tüm ihtiyaçlar ayarlandığı taktirde bir sorun teşkil edermi bu tarz bir kapta beslemek. Çok geniş olduğu için hayvanlar rahat rahat yüzebilir. Salınım yapabilme riski dışında ne gibi zararlar olabilir? teşekkürler.

Cvp: Plastikte Beslemenin Zararları

Bunun, birebir aynisinin 40 lt olani var bende. Karantina icin lazim oluyor.Ancak uzun vadede, icine 30 lt su koymama ragmen, dibi yere dogru epey egildi

120 lt olani,zamaninda ben de burada sormustum.Ve arkadaslarin dedigi gibi, cokme yaparsa, bir anda o kadar suyu evde bulursunuz.

Bir de uzun vadede, isitici yapisan kisimda da sorun olabilir belki

Ayrica lamba, plastigi isitiyor.Cok uzaktan verilirse de, hayvanlar isinmiyor Aklima ilk gelenler bunlar

Plastik kaplar iş görse de sağlıklı olan camdır. Bu kaplar su için yapılmamıştır büyük olanlarda deformasyon olacaktır. Kaliteli olanlarda salınım azdır. Ama o fiyata akvaryumlar var. Çok sıcak zamanlarda koku olacaktır ve alg oluşumu (kaygan sıvı tabaka) plastikte daha kolay tutunur.

Teşekkürler yorumlar için aydınlatıcı oldu.

Karantina icin, bu urun guzel.Altinda dayaniklilik damgalari falan var.Ben de ozellikle bu markayi secmistim. Bunlarin kucuklerinden, uygun fiyata bulursaniz,kenara atin,akvaryum kurunca lazim oluyor

Hobby life dediğiniz gibi iyi görünüyor ama fiyatı çok pahalı. Litre başına 1 TL çok fazla.

O zamanki fiyati hatirlamiyorum, buyukler icin ancak ben 40 litreyi 20 civari birseye aldim diye hatirliyorum,2 yil once

Aldigim site kapandi ama

Google.da taratirsaniz, ayni mal bazen cok uyguna bulunabiyor

eminönünden temin edebilirsiniz 50 lt yi geen sene ben 25 liraya almıştım

altı petek gibi olanları var onlar daha dayanıklı olacaktır bende ki öle ama bu seferde yanlardan bombeleşiyor, akvaryum alana kadar bir sıkıntı yaşamadan kullandım şimdide su dinlendirirken vs de kullanıyorum hatta baya uzun süre su mercimeği yetiştirdim arka balkonda, ayrıca ısıtıcı bir şey yapmadı aylarca kaba birebir temas etmedikden sonra ısıtıcının sıkıntı çıkarcağını düşünmüyorum tabi ısıtıcı kaliteli olmalı

Teşekkür ederim yorum yapan herkese şuan 60cm içi 20lt su dolu akvaryumum var onda besliyorum. Ama dış filtre kullanılamaz hale geldi. süngerler hep alg kaplanmış sümüksü iğrenç oluşumlar vardı hepsini attım hortumlarda dahil içinde bişe kalmadı. Zamanı gelince eheim karbon, sera elyaf vs. en kaliteli malzemeleri alacağım. Filtre falan hiçbişe kalmadı, silis kumuda çıkardım bir tek ısıtıcı var. Şuan için hergün 10 litre su çekip yeniliyorum, bazen oda yeterli olmuyor komple 20 litre değişim yapmak zorunda kalıyorum bel fıtığım var ve sıkıntı yaratıyor. Ayrıca camda kireç tabakası oluşuyor evhamlı olduğum için sinir bozucu bir görüntü oluyor. Diyeceğim o ki akvaryumla uğraşmak gerçekten çileli bir hal aldı hayvanlarında morali bozuluyor ben uğraştıkça su değişim, camları silme vs. Ömürlüğe geçene kadar en azından plastikle idare edeyim dedim kullanımı daha pratik. Istanbulda değilim avm leri gezeceğim kaliteli geniş bir tane bulurum umarım.

mailto:/DJo40y.jpg

hilmisu 9-10 cm iken 50 lt kapta sorunsuz yaşadı aylarca (3-4 ay) fotolarını atarım birazdan cem bey in bahsettiği yosunlanma kabın iç çeperlerinde oluyor evet ama yeşil su vs hiç yaşamadım

Sürekli su değişimi de iyi değil. Suyu birebir aynı ısıda tutturmak. Hayvanın adaptasyon meselesi de var. Birkaç depozitosuz damacana da su bekletirsen oda sıcaklığında sabit ısıda olurlar hemde su dinlenmiş olur.

Su oranının azlığı ve sirkülasyon olmaması su kalitesini çabuk bozar. Büyük akvaryumda bu sıkıntılar olmaz uzun süre rahat edersin ama temizlik işi geldiğinde vaktini alıyor. Dış filtre ile genel temizlik aşağı yukarı 6-7 saat vakit alıyor.

[url=mailto:/Yb3kkj][img]mailto:/Yb3kkj.jpg[/url]*
[url=mailto:/mLq66P][img]mailto:/mLq66P.jpg[/url]*
mailto:/EJQ88q.jpg
[url=mailto:/DJo22l][img]mailto:/DJo22l.jpg[/url]*
mailto:/81mZZk.jpg

bulunduğunuz şehirde saklama kaplarının toptancısını bulmaya çalışın veya varsa bauhaus da filanda oluyor nispeten daha uygun fiyata bulursunuz

Kerem bey, çok teşekkür ederim resimlerle örnek gösterdiğiniz için. Küçükte olsa özenle ve temiz hazırlamışsınız ki hayvanların ihtiyacı olan yegane şey bu. Benimkiler bebek sizin tosun idare ettiyse onlar için daha kolay olur. Ebatları neydi hatırlıyormusunuz?

Cem bey, 2 adet 10'ar litrelik şişelerde günlük dinlendirdiğim suyu ilave ediyorum akvaryuma. Şuan gaziantep te ikamet ediyorum kuru bir sıcak var ve oda sıcaklığı 27c ye kadar çıkarıyor suyu.

boyutları 54,5 cm boy, 37 cm en, yüseklik 25,5 cm bunlar iç ksmının ölçüleri, dediğim gibi akvaryuma geçince de içinde su değişimi için su dinlendirme de kullanırsın, akvaryum temizliğinde kullanırsın vs çöp olmaz yani o fotolarda yanlış hatırlamıyorsam 35-40 lt su vardı

mailto:/Xk1O6O.jpg

Benim kuzuları aldığımdan ve akvaryumu şu hale getirene kadar yüzlerce lira para harcadım ve hepsi boşa gitti. Petshop da yediğim kazık çabası. Şuanki aklım olsa o paraya ömürlük akvaryum alır en kral filtre ısıtıcıyı takardım gerçekten moral bozucu.

yanlız attığın fotoda ki gibi bırakırsan ısıtıcını kesin delinir onu söyleyeyim

Kerem bey, teşekkür ederim resimlerde ufak görünüyordu baya genişmiş o zaman beni idare eder alayım bir tane.

Delinir derken?

cem bey in bir sözü var ara geçişli akvaryum yerine direk ömürlük akvaryum almak ve ona göre ekipman kurmak başta daha pahalı görünse de uzun vadede daha hesaplıya çıkar ki bende buna katılıyorum, tabi alınan malzemeler kaliteli ve marka olursa en azından çöp olmuyor 2. el den satabiliyorsunuz

Ilceniz neresi acaba?Aslinda omurluk akvaryum kursaniz, cok rahat edersiniz.

Annemin kaplumbagasiydi benim suankilerden en buyugu, plastik kapta surekli koku ve hemen pislenme oluyordu Daha buyuk kaba gectim ve ic filtre aldim ama bu sefer de 4 gun falan ancak gitmeye baslamisti Cunku hayvan buyuk.Kabin etrafi da zor temizleniyor Kalici bir tortu oluyor

Suan 6 ayda bir filtreyi aciyorum ve yalnizca yem atiyorum Cok rahatim Anneme diyorum sen nasil baktin buna yillarca boyle =)16Yasinda kizimiz

ıstıcı direk plastiğe temas etmemeli fotoda vantuzsuz direk dibe bırakmışsınız ya o zaman dibe temas ettiği yeri ısıtip deler, vantuzla kullanın

Geri