Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Plastikte Beslemenin Zararları

Cvp: Plastikte Beslemenin Zararları

Berrak hanım, bana sorduysanız Gaziantep / Şahinbey. Maşhaallah anneniz ne güzel bakmış ve böyle zahmet gerektiren cinsten hayvanlarla uğraşması takdir edilesi. Bizim valideye kalsa hayvanları göle bırakmıştık  :D Ocak sonlarına doğru aldım ve rahat 500 lira gitmiştir şu güne kadar. Bilsem ömürlüğe geçerdim.

Kerem bey, afacanlar çıkarıyor vantuzları yerinden yapıştıramadım cama çok oynuyorlar o yüzden dibe bıraktım umarım bir sıkıntı yaratmaz akvaryumda. Plastik kapta dikkat ederim teşekkürler.

dış filtren sunsun yada quik in mini dış filtresi  sanırım onu ilerde büyük bir dış filtreye ön filtre yaparsın, ısıtıcını su değişimlerinde ekliyeceğin su için kullanırsın, akvaryumu da karantina tankı desek, diğerleri zaten büyük akvaryuma da koycağın şeyler o yüzden kazıklanmak gibi bir durum yok şuanda

Pardon, bi Ist lafi gecince, buradasiniz sandim.Plastik satan yerler var, fiyat sorup yonlendirecektim ama kargo vs zaten pahali olur

Sagolun, annem seviyor bu tarz hayvanlari Iguana,geko,bukalemun vs. Ama nasil beslendiklerini duyunca, kaplumbagayla yetindik =)

https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_ve_urunleribu_fiyata_bulana_ucretsiz_i22939.asp

gaziantep şahinbey de 60-40-40 akvaryum satılıyor bak bir bence

96 litre :)

Isıtıcının boşta bırakılması biraz risklidir. Hayvanlar gerek altına girme gerekse kabloya takılarak yukarı kaldırıyorlar. Onun için cama sabitlemek iyidir. En azından cam üstünde oynar ısıtıcı.

Kaliteli ısıtıcıların vantuzları güzeldir. Diğer markalarda ince ve pek kaliteli değiller. Bu sebeple vantuz alıp değiştirmek gerekiyor. Ömür anlamında silikon vantuzlar daha uzun gidiyor, sonrasında kalın ve yumuşak lastik olanlar.

mailto:/r9Y33B.jpg

Cem bey, 8 kilo Silis kumu cikardim akvaryumdan, yikadim. 10 gündür kurumadi hála, bakteri ürermi icinde? Saklayip ilerde kullanmak istiyorum

Kalın gazete üstüne yayıp beklet. Arada karıştır. Islak koyarsan kurumuyor. Ben kovada denedim bunu. Bakteri anlamında sorun olmaz ama olduğu yerde koku yapıyor. Sonuçta akvaryuma koymadan evvel el yakmayan sıcak suda yıkayıp koyacaksın tekrar akvaryuma.

bol bol karıştırman gerek kuruması için, ben ne olur ne olmaz diye metilen damlatmıştım ama bu yüzden bir miktar kuml karardı

Teşekkür ederim ara sıra karıştırıyorum. İlerde kullanacağım vakit kaynatırım eğer mikrop ürediyse ölsün diye.

Geri