Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

prolapsus ve sonrası

mercan74

Yeni Üye
saygıdeğer hayvan dostları,

2 aydır yumurtlamaya çalışan kızım en sonunda büyük bir yer fıstığı görünümünde kireçleşmiş bir yumurta öbeğini çıkarırken kloakal bölgedeki organlar da dışarı çıktı.
1. vet organı reddetti (yerine geri itti) ama eve döndüğümüzde ilk dışkılama ile sorun nüksetti.
2. başka bir vet. operasyon uygun gördü. organı içeri itip yırtığı dikti.
3. (iü vet. hek. fak. egzotik kliniği) dikişi sıkı buldu. dikişi aldı. biraz dışkılama oldu.
4. tek gözünü kapalı tutuyordu. enfeksiyon olduğu düşünülerek antibiyotik uygun görüldü. 5 gün antibiyotik ve ademin yapıldı.
enjeksiyonlar dün bitti.
iştah: ilk hafta yemeğe ilgi gösteriyor alıp tükürüyordu. son 5-6 gündür hiç ilgisi yok. tavuk ciğerine bile
duruş: sürekli uyku halinde. gözleri kapalı. elime aldığımda canlanıyor. bıraktığımda yine uyku.
yarası temiz. iki defa çişini yaptığını gördüm.

benzer tecrübesi olanlardan yorum / tavsiye beklerim.

hepinize şanslı sağlıklı günler
murat

Ekli dosyalar

• IMG_1662.jpeg
    IMG_1662.jpeg
    3.1 MB · Görüntüleme: 12
Hayvan iyi sıkıntı çekmiş. Daha önce böyle şekilsiz bir yumurta görmedim. Anüsün sarkması normal. Tüm yumurtaları atmış mı? Röntgen çektirdiniz mi?

D vitamini kullanıyorsanız kullanmayın. Yumurta kireç bağlamış.

Anüs sarkmasında içeri alınıp dikilmesi gerekiyor. Yani ikinci hekim doğru olanı yapmış.

Kabız olmaması için 1 hafta kadar stick yem vermeyin.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası ve haşlanmış yumurta akı deneyin.

Marul ve kıvırcığın körpe yapraklarından verin. Lifli gıdalar rahatlatır.

Vitamin damla varsa her gün 1 damla ağzına damlatın. Yoksa 2 günde bir 1 damla ağzına zeytinyağı damlatın. 3 uygulama yeterli. Bu bağırsakları rahatlatır.

Günde 1 öğün vereceksiniz.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Hangi yemleri kullanıyorsunuz?

Isıtma lambası var değil mi?

Sarı kantaron yağı alın. Kulak pamuğu ile anüs bölgesine sürüp en az 30 dakika kuru yerde bekletin. Bu hem yumuşatır. Hem dezenfekte eder hemde onarıcı hücreleri aktive edip iyileşmesini hızlandırır.

Son düzenleme:
Hayvan iyi sıkıntı çekmiş. Daha önce böyle şekilsiz bir yumurta görmedim. Anüsün sarkması normal. Tüm yumurtaları atmış mı? Röntgen çektirdiniz mi?

D vitamini kullanıyorsanız kullanmayın. Yumurta kireç bağlamış.

Anüs sarkmasında içeri alınıp dikilmesi gerekiyor. Yani ikinci hekim doğru olanı yapmış.

Kabız olmaması için 1 hafta kadar stick yem vermeyin.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası ve haşlanmış yumurta akı deneyin.

Marul ve kıvırcığın körpe yapraklarından verin. Lifli gıdalar rahatlatır.

Vitamin damla varsa her gün 1 damla ağzına damlatın. Yoksa 2 günde bir 1 damla ağzına zeytinyağı damlatın. 3 uygulama yeterli. Bu bağırsakları rahatlatır.

Günde 1 öğün vereceksiniz.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Hangi yemleri kullanıyorsunuz?

Isıtma lambası var değil mi?

Sarı kantaron yağı alın. Kulak pamuğu ile anüs bölgesine sürüp en az 30 dakika kuru yerde bekletin. Bu hem yumuşatır. Hem dezenfekte eder hemde onarıcı hücreleri aktive edip iyileşmesini hızlandırır.

Bu duruma ne sebep olmuş olabilir? Fazla kalsiyum veya kireç mi

röntgen çekildi. temiz
hiçbir yemeğe ilgi göstermediği için nasıl yedireceğimi bilemedim
yumurtanın akını değil sarısını seviyordu eskiden
şırınga ile zorlasam? (sinirlendirip şırıngayı ısırtıyorum)
ısıtma lambası infrared ise yok? uv lambaları var. bir de balkona alıyorum direk güneş görmesi için fakat güneşten hemen kaçıyor
kabuk boyu 19 cm
bugüne kadar sera’nın stick ve karideslerinden yediler

bu kadar durgun ve güneşe isteksiz yemeğe iştahsız olması endişelendiriyor.
benzer badireleri atlatıp sağlığına kavuşan soydaşları var mı?

çok teşekkürler 💚

röntgen çekildi. temiz
hiçbir yemeğe ilgi göstermediği için nasıl yedireceğimi bilemedim
yumurtanın akını değil sarısını seviyordu eskiden
şırınga ile zorlasam? (sinirlendirip şırıngayı ısırtıyorum)
ısıtma lambası infrared ise yok? uv lambaları var. bir de balkona alıyorum direk güneş görmesi için fakat güneşten hemen kaçıyor
kabuk boyu 19 cm
bugüne kadar sera’nın stick ve karideslerinden yediler

bu kadar durgun ve güneşe isteksiz yemeğe iştahsız olması endişelendiriyor.
benzer badireleri atlatıp sağlığına kavuşan soydaşları var mı?

çok teşekkürler 💚
Uv infrared değil. 42-52Watt normal armut şeklinde halojen ampul alın. Bu linkte var.

Uv lamba ne kullanıyorsunuz?

saygıdeğer hayvan dostları,

2 aydır yumurtlamaya çalışan kızım en sonunda büyük bir yer fıstığı görünümünde kireçleşmiş bir yumurta öbeğini çıkarırken kloakal bölgedeki organlar da dışarı çıktı.
1. vet organı reddetti (yerine geri itti) ama eve döndüğümüzde ilk dışkılama ile sorun nüksetti.
2. başka bir vet. operasyon uygun gördü. organı içeri itip yırtığı dikti.
3. (iü vet. hek. fak. egzotik kliniği) dikişi sıkı buldu. dikişi aldı. biraz dışkılama oldu.
4. tek gözünü kapalı tutuyordu. enfeksiyon olduğu düşünülerek antibiyotik uygun görüldü. 5 gün antibiyotik ve ademin yapıldı.
enjeksiyonlar dün bitti.
iştah: ilk hafta yemeğe ilgi gösteriyor alıp tükürüyordu. son 5-6 gündür hiç ilgisi yok. tavuk ciğerine bile
duruş: sürekli uyku halinde. gözleri kapalı. elime aldığımda canlanıyor. bıraktığımda yine uyku.
yarası temiz. iki defa çişini yaptığını gördüm.

benzer tecrübesi olanlardan yorum / tavsiye beklerim.

hepinize şanslı sağlıklı günler
murat
Geçmiş olsun, sizin hayvan kaç yaşındaydı?

Uvb ampulü sene başına kadar kullanmayın.

Günlük 20 dakika kadar bir sürelik ışıma hayvan için yeterli. En çok çıktığı saat olan öğle civarları hayvan tek olduğu için 1-2 saat yakmak uygun olur. Ama dediğim gibi şu an kullanmayın. Hayvan kendine gelsin.

Siz tüm gün açık bıraktıysanız sebep bu olabilir. Uvb ampuller radyasyon yayar. Aşırı alması yumurtada şekil bozukluğunu açıklayabilir.

Isıtma lambası günde 12 saat yanar. Hayvan ısınır ve üstbağadaki eski plakaları atar.

Bunu tedarik edin bir an önce.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Yumurtayı sulu çözelti olarak verebilirsiniz yalnız fazla basınç uygulamayın ciğerlerine kaçabilir. Stick yemi de aynı şekilde çözelti haline getirip verebilirsiniz. Kıymayı yerse size ek yemler önereceğim.

Vitamin damla veriyor musunuz?

Dişi olması daha zor bence ben erkek çıkmasını daha çok istiyorum disidede yumurta olayı zor olduğu için

Uvb ampulü sene başına kadar kullanmayın.

Günlük 20 dakika kadar bir sürelik ışıma hayvan için yeterli. En çok çıktığı saat olan öğle civarları hayvan tek olduğu için 1-2 saat yakmak uygun olur. Ama dediğim gibi şu an kullanmayın. Hayvan kendine gelsin.

Siz tüm gün açık bıraktıysanız sebep bu olabilir. Uvb ampuller radyasyon yayar. Aşırı alması yumurtada şekil bozukluğunu açıklayabilir.

Isıtma lambası günde 12 saat yanar. Hayvan ısınır ve üstbağadaki eski plakaları atar.

Bunu tedarik edin bir an önce.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Yumurtayı sulu çözelti olarak verebilirsiniz yalnız fazla basınç uygulamayın ciğerlerine kaçabilir. Stick yemi de aynı şekilde çözelti haline getirip verebilirsiniz. Kıymayı yerse size ek yemler önereceğim.

Vitamin damla veriyor musunuz?
Dişi hayvanların genellikle yumurtladığı bir mevsim var mı ? Havyanımız yumurtlama dönemindeyse ona yardımcı olmak için neler yapabiliriz?

Dişi hayvanların genellikle yumurtladığı bir mevsim var mı ? Havyanımız yumurtlama dönemindeyse ona yardımcı olmak için neler yapabiliriz?
Yaza doğru vakit yumurtlama dönemi.

Bu dönemlerde kum kazma, kaçma isteği, yumurtlama durumuna göre halsizlik, hareketlilik gibi durumlar olabilir diye biliyorum benim gozlemlerimde bu şekilde.

Dişi olması daha zor bence ben erkek çıkmasını daha çok istiyorum disidede yumurta olayı zor olduğu için
Erkek kaplumbağanın ayıptır söylemesi üreme organını kol gibi çıkartıyor.

Bazen günlerce organı dışarıda geziyor. Bu durum hayvanı yoruyor ve organ hassas olduğu için acıda çekiyordur.

Enfeksiyon gibi durumlarda olabilir.

Geçen sene forumda birisinin erkek kaplumbağası organı dış filtre hortumuna sıkışarak ölmüştü...

Her türlü zor o organ için bı yanım dişi istiyor dişilerde tatlı şimdi erkeklerde tırnakları uzun şuan dişi daha kolay geldi yumurtlama sini takip edersen kolay gibi ama dediğin enfeksiyon işi zormu

Benim bildiğim çiftleşme Nisan gibi oluyor aylarda oluyor yumurtayı bırakması uzun sürüyor hemen olmuyor aylar sürüyor egerki ciftlesmediyse boş yumurtada bırakabilir yumurtlamaninda yaşı ve boyu var en basiti kuru alanda iki ayağını dikip kaçma eylemi gibi yapar boş yumurta atarsa yer faydalanır

Her türlü zor o organ için bı yanım dişi istiyor dişilerde tatlı şimdi erkeklerde tırnakları uzun şuan dişi daha kolay geldi yumurtlama sini takip edersen kolay gibi ama dediğin enfeksiyon işi zormu
Enfeksiyon zor bir durum.

Pislik tutmayan ekipman bile 1 ayda leş gibi oluyor. Yuvayı ayda bir en geç komple temizlemek lazım.

Saf alkol ile temizliyorum ekipmanları daha sonra suyla iyice durulayıp havalandırıyorum tekrar birdaha suyla duruluyorum.
Az miktarda metilen maviside kullanıyorum.

Dişilerde yanlış uvb kullanımı, yanlış vitamin-kalsiyum kullanımı yumruta işini bozabilir.

Normal şartlarda yumurta atsa bile şekli ufak fıstık kadar ve düz oluyordu bu konudaki kaplumbağa bu konuda sıkıntı çekmiş.

Benim dişi çok agresif duvara kafa atıyor canavara dönüşüyor bazen ışık hızında suda yüzüyor çırpınıyor beni görünce.

Yeni bir ufak kaplumbağa sahiplendim birlikte yaşasınlar çok isterdim ama dişiye bu konuda güvenim 0 kesinlikle birlikte bakmam.

Geri