Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Purigen Kullanımı Kaplumbağalar İçin Zararlı mıdır?

Tam olarak nerede açıklaması olduğunu söyleyebilir misiniz?

Aşağıda kendi sitesine yazdıkları suya bir şey salınmadığının açıklaması var.

PhosGuard™ is not an exchange resin and does not release anything into the water.

Seachem - PhosGuard
 
Sitesinin alt kısmına baktım da alüminyum oksit içeriyormuş. Ama az kullanıldığı için bir sakıncası olmaz sanırım.
 
Urune kisa bir not dusmusler, ayni seyden mi bahsediyoruz bilemiyorum.

PhosGuard™, deniz ve tatlı su akvaryumlarından fosfat ve silikatı hızla uzaklaştırır. Fosfat tamponlu tatlı su için önerilmez. PhosGuard™, optimum su akışı için yüksek kapasiteli ve boncuk şeklinde yüksek oranda gözeneklidir.

Alüminyum Oksit, Çözünebilir Alüminyum ve Mercan Toksisitesi

Son yıllarda, PhosGuard™ gibi alüminyum oksit bazlı fosfat gidericilerin suya alüminyum salması ve daha sonra mercanlara zarar vermesi üzerine spekülasyonlar olmuştur. Bu iddiayı destekleyen kanıtlar büyük ölçüde teoride kalmaktadır.

Bu nedenle, hem tatlı suda hem de tuzlu suda bir dizi kontrollü deneyle, hem alüminyum çözünürlüğü hem de alüminyum toksisitesi sorununu ele almayı amaçladık. Bu deneylerin sonuçları, resif koşullarında (pH 8 yakınında) alüminadan salınan hiçbir çözünür alüminyumun bulunmadığını göstermektedir. Düşük pH ve yüksek dozaj seviyelerinin koşulları altında, çözünebilir alüminyum alüminadan serbest bırakılabilir etiket dozaj hızının üç katı olarak, 5.3 pH'da 0.2 mg / L alüminyum saptadık.

Ek olarak, alüminyum oksit, negatif reaksiyonlara neden olacak şekilde hücrenin içine kolayca emilmez. Üç kez dozlamada bile PhosGuard™, Sarcophyton gibi yumuşak gövdeli mercanlar üzerine etki etmez.

Bu çalışma hakkındaki raporun tamamı için buraya tıklayın.
 
Canlı bitki akvaryumlarında kullanılmaz. Fosfat bitkiler için gereklidir.
 
Geri
Üst