Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Raffy Yardımlarınızı Bekliyor.

enkazweb2

Yeni Üye
Katılım
19 Mar 2017
Mesajlar
2
öncelikle herkese merhaba,bi sorunumuz var bilgili arkadaşlar yardımcı olursa memnun oluruz.
1 numaralı sorun kapluşumuz 13-14 gündür yemek yemiyor.veterinere götürdük röntgen çekti ve resimlerdede göreceğiniz gibi taş yutmuş.ancak ne zaman yuttugunu bilemiyoruz ve veteriner bi çözüm üretemedi.dışkısını birkaç kez çıkarmaya çalıştı ancak yapamadı kabız olabileceğini düşünüyoruz.zeytinyağını agızdan damlatmaya calıstık ancak cokda işe yaramadı gibi.kabızlık için bir numaralı tavsiyeniz nedir?ne yapmam gerekir?ve en önemlisi ağzını açmakta zorlanıyoruz dolayısıyla yemek yediremiyoruz ve dıskı olusmuyor.dışkı olusmayınca midedeki taşların çıkma ihtimalide azalıyor.bilgili arkadaşlardan yardım istiyoruz.

NOt:araştırma sonucu şunu buldum bi sitede bunu su kaplumbağasına kendimiz uygulayabilirmiyiz.
KABIZLIK
 
Belirtisi: Uzun süre dışkısını yapamaması.
 
Nedenleri: Anormal bağırsak içeriği, bağırsakta yabancı cisimler, çakıl, kum, bağırsak parazitleri (bilhassa kurtçuklar), hareketsizlik.
 
Tedavisi:  Her gün 35C suda banyo yaptırılması; yiyecek olarak iyice yıkanmış ıspanak yedirilmesi (çiğ veya kaynar suya daldırıp çıkartılmış); eczaneden alınacak parafin yağının (bitkisel veya mineral yağ olmamalı) iğnesiz tek kullanımlık şırınga ile kloak içine enjekte edilmesi veya ağızdan parafin yağının verilmesi (1 kg kaplumbağa için 1 ml) veya vazelin likit (eczaneden, örneğin; Sokol, günde 1 kez olmak üzere 1-2 gün, 1 kg kaplumbağa için 0,5 ml) iğnesiz tek kullanımlık şırınga ile ağızdan verilmesi. 
 
İyileşme görülmediğinde fazla gecikmeden veteriner hekime müracaat (lavman, infüzyon, röntgen veya legenot tedavisi).    

mailto:/vbXab4.jpg
 
Ilık su bağırsaklarda yumuşatıcı etki yapar. Yeşillik aynen dediğim gibi ne olduğu farketmez yeterki yesin. Bu taşları kaplayıp bağırsaktan rahat ilerlemesini sağlar.

Vazelin olmaz o oral yolla verilmemeli. Parafinin sakıncası var mı bilmiyorum. Anüsten (kloak) uygulama yapmaya şu an için gerek yok taşlar hala midede.

Şırınga ile vermek iyi olur. İğnesini çıkarıp plastik ucu ağzına tıkayabilirsen. Zerk etme kolay olur. Yalnız iyi ayarlamalı ve yavaş zerk etmeli aksi halde ciğerlerine kaçabilir.

Ultrason için bağırsakları temizleyen yağlı bir solüsyon var eczanelerde ama o midedekilerde işe yarar mı bilmiyorum.

Hayvana yağsız kıymadan ufak parçalar halinde kaynayan suya atıp bir dakika kadar bekletip çıkarıp soğutarak ver. İştahsız hayvanlarda genelde kıyma işe yarar. Mideyi doldurmadan taşları hareket ettirmek zor. Ne bağırsak yoluyla ne de kusturarak. Önce birşeyler yedir. Zararlı ama şu an için salam, sosiste deneyebilirsin.

Sorun sadece taş olması değil taş üstündeki boya da emilip zehirleyebilir.
 
Cvp: Raffy Yardımlarınızı Bekliyor.

dediklerinizi en kısa zamanda uygulamaya calısacagım cem bey tşk ederim..
 
Geri
Üst