Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Rafi kritik bir dönem geçiriyor

samet52

SKF Delisi
Rafi malum büyümeyen 1 yıl önce hastalık geçiren bir kaplumbağa, ihtiyacı olan tüm ekipman ve yemler mevcut

bu hafta sadece 1-2 gün az uz yem yedi , birkaç gündür sürekli kuru alanda artık kuru alanda uyuyor gözlerde sıkıntı yok ama 2 gözü kapalıyken önce birini açıyor 1 dk sonra felan diğer gözünü açıyor (sağ veya sol ayrımı olmadan iki gözü ile de oluyor bu durum)

sanırım akciğer enfeksiyonu "başlangıcı" olabilir , antibiyotik kullanmak istemiyorum şuan için ayrı bir kaba alıp düşük yükseklikteki bir suda (sıcak su 30-31 derece gibi) vitamin takviyesi ve yerse (umarım tek tük olsa da ) yapmayı düşünüyorum

bugün kuru alandan aldım gözlerinin tam açılmasını bekledim ve suya bıraktım biraz hareket etti sonra donakaldı (Allah korusun can verdi sandım) sonra kuru alanın rampasına bıraktım kendisi yukarı çıktı bir kaç dakika sonra tekrar suya bıraktım bu sefer yüzeyde biraz gezdi dolaştı yine kuru alana çıktı

sıkıntımız ise ek bir ısıtıcı yok yedek vardı önceden biri köyde kaldı diğeri bozulmuştu , yarın da pazar

ayrı kaba alamıyorum bu iki günde yine kendi akvaryumunda mı kalsın ne yapalım düşünceleriniz ne

Kaplumbaganiz cok kirilgan biliyorum ama uygun sicaklikarda akciger enfeksyonu olamaz diye dusunuyorum

Cvp: Rafi kritik bir dönem geçiriyor

Haklısınız olmayabilir ki umarım değildir , bu arada az önce sudan çıktığında nefes alıp verdiğinde burnundan baloncuk çıktı kuru alandayken şuan yine kuru alanda uyuyor , umarım açlıktan enerjisi düştüğü için böyledir bir antibiyotik daha çok zorlar onu

Bence kuru alan isitma lambasi alin care olarak juenden night glo yerine los isik yayan mavi-yesil boyali 40-60 w ampul is gorur antibiyotik baslamadan once mutlaka veterinere gosterin baloncuk cikarmada tekrar olmadigi tekrarlanmadigi surece olabilir

Gece ısıtıcı lambası alırım tabiki , Rafi'yi az önce tekrar kontrol amaçlı elime aldım ağzından çok az sıvı aktı ilk başta kan sandım baktım peçete ile sildim yavaşça tam kırmızı değildi sıvı ve çok ufak parçacıklar vardı zaten çok az çıkardı sanırım hafif kustu

Acikcasi anlamlandiramadim bu davranisi bakalim modlar ne diyecek
Veteriner ziyareti kacinilmaz bence

Keşke anlasalar , daha önce götürdüm fakat anlamıyorlar
Emre abi ve Cem abinin yorumlarını bekliyorum

Ondan sonra Rafi ve leo yu ilinde anlayan veteriner olan birine sahiplendirmeyi de düşündüm üzülerek , onlara çok bağlıyım ama iyilikleri için bunuda yaparım zorlansam bile tabiki şartlarım çok olucak

Aslinda belki zor gelebilir ama leo saglikli yani o sizde kalsin iciniz el verirse rafiyi sahiplendirin belki

ağzından sıvı geliyorsa bu iyi değil samet. gentagut damla al. bunu hem gözlerine hemde ne yiyor ise ona damlatıp ver. bu sıvı ciğerlerden geliyorsa ağız çevresine sürmen durumunda ciğerlerine kaçarsa daha kötü eder. ısıtıcı yoksa aynı akvaryumda dursunlar. bunun kuru alanda durduğu yere havlu peçete koyup üstüne koy hayvanı böylece dışkılama veya ağızdan gelecek sıvı peçeteye geçeceğinden durumu görürsün. kuru alana da bulaşmamış olur.

ama durum pek açıcı gözükmüyor. buna hazırlıklı ol. benim önceden ölen üç numaraya benzer bir durum var. burada dikkat edeceğin diğer hayvanlar. onu alıp suya atmaya çalışabilirler. hayvan halsiz olduğu için boğulabilir. kuru alanda koyacağın yer lambaya biraz uzak dursun. hem diğerleri geldiğinde iyi yeri kaptı diye hayvanı atmaz hem de hayvan fazla ısıdan dolayı susarsa suya inip boğulma riskiyle karşılaşmaz. geçmiş olsun.

akşamdan beri başım çatlıyor abi bu konu yüzünden yarın nöbetçi bir eczaneden temin edicem gentagutu
durumun farkındayım abi bu yüzden ilinde anlayan bir veteriner olana bir an önce sahiplendirmek istiyorum

Alisarp' Alıntı:
Aslinda belki zor gelebilir ama leo saglikli yani o sizde kalsin iciniz el verirse rafiyi sahiplendirin belki

kesinlikle çok zor , bu bir buçuk yılda çok badireler atlattık , artık bana zararı da var gerçekten
zaten hapşırık alerjisi astım başlangıcı solunum enfeksiyonu gibi sorunlarım var buna hiç aldırış etmeden onlarla yaşıyorum ama gerçekten beynimi çok zorluyor bu durum

Çok üzüldüm Samet. Sanırım tekrar tedavi gerekecek. Ama bende çok ümitli değilim. Suyu sıcak tutmalı.

Sabah olsun gentagut alayım diye bir an önce uyumak istiyorum ama başım o kadar ağrıyor ki sürekli düşünüyorum umarım bu da ara sıra olan Rafi'nin şakalarındadır , sanırım inşallah rafi iyileşince leo ile beraber sahiplendireceğim

Benimde canım sıkıldı Samet. Zaten uzun zamandır durumu gelişememe sebebiyle yeterince üzmüşken birde bu durum iyice sıkıntı oldu. Senin gibi hassas birinin bu kadar çabasının olumlu sonucunu beklerken ilave sorunlar çıkması inan üzüyor.
Sabaha salim kafayla konuyla ilgilenirsin, uyuyup dinlenmeye bak.

teşekkür ederim abi ilgin ve desteğin için teşekkürler abi , akşam sinirlerim biraz bozuktu cüzdanı arabadan inerken düşürmüşüm kimlik , ehliyet , banka kartları herşeyim içindeydi neyseki iyi birine denk gelmiş 2-3 saate biri aradı aldım cüzdanı , sonra eve geldim rafi ağzında bir sıvı çıkarınca çok korktum gerçekten , az önce rafiyi uyandırdım suya koydum gözetimim altında yüzmesinde bir sıkıntı yok ama direk kuru alana doğru gidiyor ve tırmanıyor , sonra ısıtma lambası açtım kuru alanın üstünü de güzelce örttüm 5-10 dk ısınsın orası havlu da ısı kaybını büyük miktarda önler

dikkat ettiğim bir nokta rafi bana çok zayıf geldi boynunun arkası baya ince küçük olduğu için mi bilmiyorum ilk hastalık geçirdiğinde daha kötüydü gözünü açmayı bırak hareket edemiyordu onun üstünden geldik bunun da üstesinden geleceğiz inşallah bir anlık duygusallıkla sahiplendirmek geldi aklıma ama kopamam onlardan ikisinin de büyüdüklerini görmek istiyorum en başta bu hayal ile aldım onları

Aman dikkat et, neyseki bulmuşsun cüzdanı.

Hayvanın zayıflamış olması büyük ihtimal. Az hareket etsede az yediği için emsalleri ile aynı değildir.

Bence kuru alanda durmak istiyorsa bırak kalsın. Hayvan akciğer enfeksiyonu belliki. Daha rahat nefes almak için oraya gidiyor. Bence tedaviye başlamalı. Atlatması bu bünyeyle zor olabilir ama başka şans kalmıyor bence. Böyle iyice ilerleyecek.

teşekkür ederim İpek hanım , umarım

Emre abi şuan yine saklama kabına aldım su 31-32 derecede gün içinde 30 a düşüp sabitlenecek , suya biraz vitamin sıktım , çiçekten kuru alanı var üstünde ısıtma lambası var şuan suda duruyor sürekli gözetim altında 30 dk sonra balık karides gibi şey vericem umarım yer enerjiye çok ihtiyacı var

Vitamin konusunu iyi yapmışsın. Balığada bir damla damlat olmadı.

damlattım ama şuan yemiyor en azından organları felan iyice ısınsın vitaminli su içmek de durumunda kalıyor acıkınca yemi de hazır kuru alanda uyumasından iyidir , umarım bu işe yarar

Geri