Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Rafi kritik bir dönem geçiriyor

Merhaba

Konuyu az önce okudum. Rafi'nin daha önceki rahatsızlığını da bilmiyorum.
Mücadelenizi taktir ediyor,bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum.
Umarım her şey güzel olur.

Cvp: Rafi kritik bir dönem geçiriyor

çok teşekkürler arkadaşlar , rafide şuanki gözlemlerimi söyleyeyim elime aldığımda gözlerini yavaş ve tek tek süreyle açma problemi gitmiş 2 gözünü de hızlı açıyor ve gözleri canlı iştah henüz yok ümidim var

gentaguta devam et bakalım seyir ne yönde ilerleyecek. hayvan bayağı yıprandı.

şuan gentaya henüz başlamadım abi çünkü gerçekten ilaçlara maruz bırakmak istemiyorum rafiyi tabiki gerektiğine emin olana dek , şuanda ki durumu belirteyim zıpırlaştı biraz baktım yüzüyordu biraz kaçmaya da çalışır gibi bir hal vardı sonra geçti ısıtıcının üstüne dinleniyor iştah ne yazık ki yok gözler de hiç bir sorun yok genelde uyumuyor gözleri açık dinleniyor

belki de boğulma endişesinden veya diğerinden dolayı tedirgin oluyorsa ondan gözleri kapamıyor olabilir. ama uyuması onun yararına olacakta nasıl olur bilmiyorum. bir günlüğüne gece lambayı açık bırak bakalım kuru alanda uyuyacak mı ?yarın ağzına vitamin damlat. biraz enerji olsun.

boğulma endişesi sanmıyorum abi farkederdim sanırım , geceleri uyuyor şuanda uyuyor mesela orda kastettiğim aslında gündüz sürekli uyuma durumu yok , diğeri zaten kendi akvaryumlarında , vitamini suya döktüm az bir su var zaten ağzını açmıyor hayvan , ağız etrafına bulayım mı vitamini ?

Biraz bula, açmasada kısmen sızar içeri.

Rafi bugün son iki güne nazaran daha enerjisiz şimdi tekrar ana akvaryumuna geçiricem , tek sorunu şuan iştah sorunu uzun zamandır yemediği için çok halsiz ne yapsak ne etsek şu Rafi'ye bi lokma birşey yedirmemiz lazım biraz olsun toparlardı

sanırım dediğiniz gerçekleşiyor çok iyi anlaşan leo az önce kuru alanda rafinin bacağından ısırıp suya atladı hemen müdahale ettim rafinin bacağında birşey yok ama korktu tabi son zamanlarda sağlığım da iyice bozuldu bu böyle de olmayacak aklıma sürekli sahiplendirme konusu gidiyor geliyor ne yapsam bilemedim çok zor

Samet,

Önce anitiboytik tedavisi sonra gelişim sıkıntısı şimdi ise tekrardan enfeksiyon belirtileri. Açıkçası hepsinde de muazzam bir gayret gösterip ilgilendin. Açıkçası kendimde bile göremiyorum bu kadar ilgiyi kaplumbağalarıma karşı. İnşallah bu sefer karşılığını alabilirsin. Cem abi, Emre abi ve diğer arkadaşlarla detaylı fikir alışverişi yapıyorsun zaten.

Geçmiş olsun.

Leo suyun içinde bir kere daha saldırdı sanki balık yemmiş gibi adeta , bu kadar iyi anlaşan canlılar bunu da yapıyor demekki doğaları böyle , Rafi sanırım ölüyor arkadaşlar şuan gözleri açık elime aldığımda kafa ve bacaklar aşağı düşüyor ama ara sıra nadiren göz kırpma ve çok az tepki var , zor hareket ediyor

bumble bee' Alıntı:
Samet,

Önce anitiboytik tedavisi sonra gelişim sıkıntısı şimdi ise tekrardan enfeksiyon belirtileri. Açıkçası hepsinde de muazzam bir gayret gösterip ilgilendin. Açıkçası kendimde bile göremiyorum bu kadar ilgiyi kaplumbağalarıma karşı. İnşallah bu sefer karşılığını alabilirsin. Cem abi, Emre abi ve diğer arkadaşlarla detaylı fikir alışverişi yapıyorsun zaten.

Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim , çok zor bir yaşam yaşadı rafi ben sadece elimden geldiği şekilde ona güzel bir hayat sunmaya çalıştım ama şuan can veriyor gibi durumu çok kötü

Ara sıra ön bacakları ile hareket etmeye çalışıyor ama gücü yok gözler full açık

ya zayıf olduğu için fırsatı kaçırmıyor ya da bir tepki almak için sınıyor olabilir. kendine dikkat et samet. kendini yıpratma. önce senin sağlığın önemli.

İnsan üzülüyor be abi minik bir dost. arka tarafı felç olmuş gibi arkada tarafta hareket yok bazen ön tarafla çekmeye çalışıyor kendini vücudunu nereye çevirirsen kafa oraya düşüyor , kafasını taşıyacak gücü kalmamış ısıtma ve uvb lambasını açtım kuru alanın giişini kapattım son anlarında rahatsız edilmesin , şuan da can verdiği besbelli

Gercekten cok cok uzuldum bir umut yasarsa da buyurse diye var icimde ama cok cok az sizide tebrik ediyorum bukadar gayret gosterdiniz

başın sağolsun, samet hayvan kurtardı, çektiği dert ve acı son buldu. insan bu kadar uğraş verip kaybedince acısı daha da artıyor. kulak, göz enfeksiyonu olsa iyileşme olasılığına kesin gözüyle bakıyorsun ama konu akciğer enfeksiyonu oldu mu iş umuttan öteye geçemiyor. ne kadar iyileşti düzeldi desende illet bir yerde zamanını bekliyor.

akciğer enfeksiyon belirtisini hissettiğim her hayvanda iyileşirden ziyade belki kurtarır düşüncesini hep taşımışımdır. tekrar başın sağolsun.

Basiniz sagolsun elinizden geleni hatta fazlasini yaptiniz leo ya saglikli bir omur dilerim

Teşekkür ederim az önce sahile gittim rafiye yakışır şekilde denizin yanına derin bir çukura kutulu bir şekilde gömdüm , Allah tüm hayvan besleyenlerin dostları ve kendilerine uzun sağlıklı bir ömür nasip eylesin , kaybedenlere sabır versin , Leo gayet sağlıklı onu da çok sıkı şartlarımla birisine sahiplendireceğim yarın gerekli konuyu açarım baş sağlıkları için tekrar teşekkür ederim

Siz bilirsiniz ama bence leo saglikli sahiplendirme nedeniniz hala ayniysa bence ayrilmayin leo'dan

Basın sagolsun :( Rafi'yi takip ediyordum cok uzuldum. Birtaraftan Cem'e de katiliyorum zor bir yasamdi, Senin icinde yıpratıcı oldu azmin icin tesekkurler. En dogru karari sen vereceksin tabi ki ama Leo ile birbirinize destek olursunuz gibi geliyor bana.

Geri