Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

rainbowun deri sarkması

asi kız

Bordo Bereli
iyi günler benim rainbowa cem abi obezite teşhişi koydu fakat hayvan yem yemeği halde bacağının ordaki derileri sarkmaya büyümeye devam ediyor kafasının ordaki deriler bile küçülmeye başladı ama bacaklarının ordaki sarkma büyüyor gün geçtikçe acaba neden?

Cvp: rainbowun deri sarkması

Sürekli dışarda mı derisi? Nefes alıp verirken içeri girip çıkıyor mu?

nefes alıp verirken zorda olsa girp çıkıyor ama onun dışında hep sarkık ve sarkması ilerliyor yemde yemediği halde anlayamadım:(

Az da olsa yem yemeli yoksa yağ depolamaya çalışır vucut.. bi veterinere danışabilirsin belki başka bi sorunu vardır

veriyorum ama hayvan kabul etmiyor bende acıkmasını bekliyorum o zaman yemi 2'ye bölüp yarısını veriyorum nadirde olsa yiyor...ama sarkmayı engelleyemiyorum ilkkez başıma böyle bişi geliyor..

hani şişman obez insanlar zayıflarda derileri sarkık sarkık olurya aynı onun gibi ..

o bölge ve bacağın üst bölgesinde kızarıklık, deri tahrişi veya lezyon mevcut mu ?

yok abi aşırı dercede sarkma var bende iç organlardan şüphelendim ondan soruyorum..

böbrekle alakası olabilir mi abi turgay abinin sayfasına baktım birerbir uyuyor sanki orda dedikleri rainbowa ve rainbow 2 haftadır dışkı yapmıyor gözlemledim..

dediğim belirtiler böbrek için. bu belirtiler yoksa böbrek değil.

biraz daha bekleyelim zayıflasın. belki deriyi toparlar.

o bölgenin bir resmini at bakayım. her iki taraftada varsa iki tarafın resmini atarsın.

abi iki taraftada var ama benden hala korkuyor kaçıyor ondan çekemiyorum uyuduğu bir anda çeker atarım olur mu?

deri ile birlikte etli kısımda sarkma yoksa o normaldir. o kısımda deri boldur. bu hayvana bacağını rahat ettirme olanağı sağlar. aynı zamanda yağ depolama içinde alan oluşturur. yüzerken ayağını arkaya düz uzattığında içeri çekiliyorsa sorun yoktur.

abi bütün hareketleri normal yüzerken sadece arka ayaklarını ileri geri yaparken dümdüz kalıyor sadece ön ayaklarını kullanıyor..diğer işlevlerini rahat yapıyor..

işlevlerini sormuyorum. ayak hareket ederken deri içeri çekiliyorsa sorun yok.

bende onu diyorum abi çekiyor ama bazen unutuyormu ne yapıyor anlamadım sonradan sonradan çekiyor yüzerken..

deride girip çıkıyor ama sonrasında çok şişiyor..

Geri