Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

RES Dışında Kaplumbağa Arıyorum

Matt

Gümüş 3 Üye
Herkese merhaba,

Geçmişte uzun bir süre res yani kırmızı yanaklı su kaplumbağası beslemiştim. Şimdi tekrar kaplumbağa beslemeye karar verdim ama beslemek istediğim tür res dışında bir tür. Çizgili-benekli kaplumbağa gibi farklı türler arıyorum. Ankara'da birkaç petshop gezdim ama kırmızı yanaklıdan başka bulamadım.

Sahiplendiren, satan ya da Ankara'da bulabileceğim yer söyleyecek varsa belirtirse sevinirim. Yavru olması ilk tercihimdir. Akvaryum ısıtıcısıyla filtresiyle baştan aşağı hazır, bir tek Kaplumbağa eksik. :)

Çizgili ve Benekliler koruma altında o yüzden doğadan alamazsınız . Çizgililer nadir olarak çiftliklerde üretilip pet shoplarda satılıyor . Onun haricinde benekli kaplumbağanın bakımı res ve çizgiliyeg göre çok zordur ve onu pet shoplarda bulmanız çok daha zordur. Benekliler bataklık tarzı yerlerde yaşadıkları için uygun ortamı sağlamanız zor olacaktır . Çizgilinin bakımu benekliye nazaran rese daha çok benziyor ve bakımı benekliden daha kolaydır . Cem abide ankarada oturuyor belki yardımcı olabilir

Cvp: RES Dışında Kaplumbağa Arıyorum

Ben de merak ediyorum akvaryum ortamında beslenebilen kaplumbağa türlerini. Geçen gezinirken denk geldim mesela, mississippi map turtle diye bir türün resimlerini gördüm, kabuğu değişik. Bir liste yapabilir miyiz satışı serbest olan ve akvaryum ortamına uygun türler için ?

Emre ana konuya yerli türler için cevabı vermiş. Res dışında bir ihtimal akrabaları olan slider türlerinden comberland ve yellow belly araya karışabiliyor. Aşağıdaki yerde hala varmı bilmiyorum ama görüşülebilir. Tabi yer Ankara dışı diye hatırlıyorum.
http://altinakvaryum.com.tr/index.php?goto=diger#

Bunun dışında akvaryumda beslenebilen başka türler var ama hemen hepsi Amerika kıtası hatta ABD satışlı hayvanlar. Res dahil. Bunların ithalatıda kanuni yollardan muhtemelen pahalıya geldiği için hayvan getirenler tarafından tercih edilmiyor. Res dünyaya yayıldığı için hemen hepsi uzakdoğu çiftliklerinden geliyor. Zamanında abd den kaplumbağa getirtmek istesekte başarılı olamadık.

Daha en fazla 2 ay önce Ankara Kızılayda bir petshopta farklı türler gördüm de o zaman besleme düşüncem yoktu. Şimdi bulunmuyor şanssızlıktan başka bir şey değil. Yıllar öncede çizgili hemen her petshopta vardı. Yasaklanmış belli ki.

Araya karışanları saymazsak yasal olarak ülkemizde sadece RES mi bulabiliyoruz şimdi ?

Çizgilinin doğadan toplanması yasak. Ancak çiftlik üretimi olursa satılabilir. Tabi satılanların ne kadarı yasal bilemiyorum. Bir ara sırf bu konu için Ankara ya gittim. Pet shop şikayet edilmişti. Ben gidince iyice ürktüler ve bir gün önce duran hayvanları bir anda getirene geri verdik dediler. Muhtemelen yalandı ve hayvanlar atıldı. Dedim ben sırf bunun için İstanbul dan geldim hayvanları satın alıp ya dağıtacağım ya doğaya salacağım verin bana, ama bir kez ürkmüşlerdi dinlemediler.
Benekli zaten çizgilidende zor durumda.

%99.9 res bulunur. Bir kaç snapping ve yumuşak kabuk satışı dışında zaten tür bulunmuyor. Yumuşak kabuklar geçen yaz bolca geldi ama bu sene yoktu. Zaten bu iki tür içinde gereken akvaryum mazzam boyutta olmalı.

Geçen ve evvelki yaz daha fazla çeşit vardı İstanbul'da. Yani biraz gezince, benekli, çizgili, map turtle, yumuşak kabuk bulunabiliyordu. Hatta tekrar kaplumbağa beslememe sebep; evcil hayvan dükkanında gördüğüm yavru map turtle'dır. Ama bu sene kırmızı yanak haricinde bir iki yumuşak kabuk gördüm. Zaten arkadaşlar da gerekli bilgileri vermişler. Onun haricinde bende farklı çeşit görmedim.

Ankaralı arkadaşlar konuya yazarsa sevinirim.

2 gun once is icin Ankara ya gitme firsatim oldu ve 2-3 tane petshop gezdim ve tanidiklara sorgulattirdim malesef ben bulamadim

Pet shoplarda res gordum hep ankarada...
Baska da yok gormedim hic...
Eger res beslemeye karar verirsen; daha iyi kosullarda bakildigindan emin olmak ve sahiplendirmek istedigim res'im var.Yardimci olabilirim..
Cizgili de besliyorum o yuzden pet shoplarda dikkat ediyorum baska tur goremedim ben...

Arayış sürüyor.
Cuma gününe kadar bulamazsam res alacağım mecburen.

Bugün bir petshopta farklı sayılabilecek bir tür buldum ve hemen aldım. Reslerin arasına karışmış birkaç tane vardı. Türü yellow bellied sanırım. Ama cumberland de olabilir. Bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum. Resimler aşağıda türü tam olarak nedir? Renkleri reslerden daha gösterişli.

mailto:/1g/n/trw9n.jpg
mailto:/1g/n/trwb6.jpg
mailto:/1g/n/trwbq.jpg

Kafasını çıkarmasını bekledim ama bu kadar çıkarabildi o yüzden kafasının yanındaki sarı lekeler pek görünmüyor.

Yarın benim resin yanına koyacam inşallah bir sorun çıkmaz aralarında.

hayvan cumberland. emrenin açıklamasını vereyim. diğer arkadaşlara da bilgi olsun.
mailto:/forum/Konu-slider-alt-turleri.html?highlight=cumberland

cem' Alıntı:
hayvan cumberland. emrenin açıklamasını vereyim. diğer arkadaşlara da bilgi olsun.
mailto:/forum/Konu-slider-alt-turleri.html?highlight=cumberland
Evet biraz önce o başlığa baktım ve anladım. Teşekkürler.
Bu türün resten bakım olarak bir farkı var mıdır?

bu kaplumbağayı emre reslerle aynı akvaryumda besliyor. bu durumda fark yoktur sanırım. ama emreden (AEK) net bilgi alırsın.

Aslında aynı tür sayılırlar ama şunun için soruyorum biraz araştırma yaptım doğada isimlerini de aldıkları cumberland nehrinde yaşıyorlarmış burası reslerin yaşadığı yerden biraz daha kuzeyde. Bilmiyorum belki su ısısının daha az olması gerekiyordur.

yazın hava sıcaklığından dolayı çözüm yok ama kışın 26 dereceye ayarlama yapılınca ortak değer yakalanıyor.

Dünden beri yem yemedi ama illaki yemeye başlayacak. Res geldiği gün yemişti ama bu hayvanı 2-3 saatlik bir yolculuğa çıkarmak zorunda kaldım o yüzden yemiyor sanırım. Res 1 aydır yem verme dışında benden hep kaçarken bu ilk günden hiçbir ürkek tavır göstermiyor, kaçmıyor benden çok hoşuma gitti. :smile:

Geri