Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

RES Dışında Kaplumbağa Arıyorum

Cvp: RES Dışında Kaplumbağa Arıyorum

Matt' Alıntı:
Dünden beri yem yemedi ama illaki yemeye başlayacak. Res geldiği gün yemişti ama bu hayvanı 2-3 saatlik bir yolculuğa çıkarmak zorunda kaldım o yüzden yemiyor sanırım. Res 1 aydır yem verme dışında benden hep kaçarken bu ilk günden hiçbir ürkek tavır göstermiyor, kaçmıyor benden çok hoşuma gitti. :smile:

2-3 gün yem yememe durumları normal karşılanmalı. Kaçmama olayından bahsedince değineyim, şu anda akvaryumun bulunduğu oda tamamen kaplumbağalarım egemenli altına girmiş durumda Selim. Annenin işten gelir gelmez ilk lafı; " canavarlarına yem mi veriyorsun yoksa başka birşey mi bilmem ama söyle sakin olsunlar. Odanı toplattırmıyorlar :smile: " Kadıncağız nereye hareketlenirse kafalarını cama vurma pahasına takip ediyorlar, bizimkinin de içi el vermiyor bu durumlarına odayı terk etmek zorunda kalıyor. Yakında sende hazırlıklı ol bu durumlara.

Bu cumberland slider. Ana tür slider res yani red eared slider ile uzaktan akraba diyebiliriz. Neticede slider türünün alt grupları.

Bakımı res ile akvaryumda aynı şartlarda yapmanız mümkün. Ben suyu yavru yetişkin farketmeden 26 yapıyorum. Tabi yazın ısıtıcı dahi devreye girmeden 30 dereceleri buluyor.

Benim bir akvaryumumda iki res ve bir cumberland var. 9-12 cm boylarda ve cumberland ile ters bir durum yok. Anlaşma durumunda sorun kendi alt türü yani aynı türü ile aynı riski taşıyor.

Diğer akvaryumumda 5-7 cm boyda bir cumberland, iki yellow belly ve bir yellow belly-cumberland mix var. Bunlarda da aralarında sorun yok. Hatta yavru halde iken yellow belly olanların cesareti çok daha hayret verici diyebilirim.

Benim iki yavruda 15 gün yem yememişti. Bu biraz ortama alışma sürecindeki farklılıkları. Bir haftayı geçerse vitamin takviyesi yapılmalı. Tabi başka hastalık ihtimali yoksa.

Sağlıklı bir ömür dilerim.

bumble bee bunlar büyüdükçe daha cana yakın oluyor herhalde. AEK bilgiler için teşekkür ederim.

Merhaba,

8-10 cm boylarında olduğunu tahmin ettiğim Çizgili Kaplumbağa gördüm. Beşiktaş'ta Posthane Pasajı'nın alt katında.

Bilgilerinize,

Flora damı gördün? Gene bakamayan biri oraya bırakmıştır. Bari yaz başına kadar bekleyip bu hayvanı uygun bir yerde doğaya salsalarmış.

Aynen Emre; benim taşınma işi kesinleşmeden sağlam bir akvaryum(belki pond) kurmayacağım. Dolayısıyla almak istesem de malesef üzülerek alamadım. Flora ile biraz hukuğum vardır; biraz sohbet ettik. Geçenlerde bir ABD li ülkesinden getirdiği iki kaplumbağayı(sanıyorum mississippi map) gidiyorum diyerek vermiş. Aynı gün satıldı dedi.

Yalnız yavruluğundan beri evde bakıldıysa doğada sorun yaşabilir. Umarım iyi biri sahiplenir.

kendi türünün bulunduğu bir ortama yaza doğru bırakılırsa diğerlerinden yiyecek bulma konusunda bir şeyler öğrenebilir. yoksa tek başına bulunacağı bir ortama girerse işi zor. her ne kadar içgüdüleriyle hareket etseler de yetişkinlerden de bir takım şeyleri öğreniyorlar.

Bursa Korupark Avm de Safari Pet Markette 10cm boyunda cizgili kaplumbaga var 1 adet.
Ilgilenen varsa diye paylasiyim dedim.

Bu koyu yeşil olanları çok sevdim bende. Keşke ilk aldığımda ondan alsaymışım. Ama artık çok geç :) ben kaplumbağamı seviyorum.

Sonradan doğaya salmak yanlış bir şey oranın ekolojik dengesini bozuyorlar. Reslerin doğaya salınması ve ilginç bir şekilde yaşamayı başarmaları gibi.

evet resler bizim ülkenin hayvanı değildirler. ve kaplumbağalar içinde en yırtıcı hayvan oldukları için bırakıldıkları yerde bulunan canlıların soyunu tüketebilirler. çizgililer uygun zamanda yaşadıkları yere salınabilir.

Çizgili dere kaplumbağası doğamız hayvanı Selim. Bu sebeple doğadan toplanması da yasak. Uygun zaman ve yerde doğaya bırakılması iyi olurmuş. Ben bu kadar alışmasam bırakırdım. Ama bir gün bakamazsam sahiplendirme yerine ilk baharda doğaya salarım.

RES yani slider türlerinin doğaya salınmasına karşıyım. Avrupa ve ülkemize Amerika kıtasından gelip doğaya salınmalarıyla istilacı tür durumuna girdiler. Buda doğrudan saldırılarla olmakla birlikte avlarını tükettiği için yerli türleri tehlikeye sokuyor.

Geri