Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Res

barish

Bronz 4 Üye
Selamlar,
Bir akvaryumda beslediğim iki tane res kaplumbağam var. Yeni bir yavru daha aldım ama bu diğerlerinden biraz farklı. Kırmızı çizgilerin yerine beyaz çizgiar, kafasının üstünde beyaz bir çizgi var ve rengi diğerlerinden daha koyu. Bir res alt türüdür muhtemelen, resimlerini yüklemeye çalışacağım ama reslerde görülen bir durum mu bu, merak ettim :ff:

Cvp: Res

Degildir fakat dediginizi tam anlamadim boyle bir slider alt turu yok

Barış Bey eğer resmini yüklerseniz anlamamız daha kolay olur :)

Yavru olduğu için kırmızı çizgiler belli olmaya bilir . Ben de öyle bir alt tür bilmiyorum

Aynen resim iyi olur fakat boyle bir slider alt turu yok dedigim gibi

Beyaz dediğiniz kırmızı yanak gibi önden arkaya gidiyorsa hafif sarımsı ise Cumberland sliderdir. Yanağından yukarıdan aşağıya sarımsı kaın çizgi varsa yellow bellied sliderdir.
Tabi resim varsa en net sonucu söyleriz.

İfade emekte biraz zorlandım, Hurşit'in resimleri :

mailto:/35a573r.jpg
mailto:/ivdeft.jpg
mailto:/2zscjsm.jpg

yellow bellied slider sanırım :) maşallah çok güzel .. o renkli jel gibi olan şeyler nedir Barış Bey ?

Ağustos' Alıntı:
yellow bellied slider sanırım :) maşallah çok güzel .. o renkli jel gibi olan şeyler nedir Barış Bey ?

Teşekkürler, jel değil ya pul şeklindeki yemlerden, hayvanlarımın bunu sevdiğini şans eseri farkettim arada değişiklik olsun diye veriyorum, kuru alana alıştırmak için oraya birkaç tane bırakmıştım ıslanınca öyle bir görüntü çıkmış :)

Anladım kuru alan lambanız varmıydı ? İsterseniz komple akvaryum fotosuda atarsanız bir inceleriz sağlıksız birşeyler varsa söyleyebiliriz Barış Bey

haa pardon cumberland kaplumbağası :)

Hayvan Cumberland slider. Sağlıklı bir ömrü olsun.

Pul kaplumbağa yemi yok bildiğim kadarıyla. Sadece marin mi ne önermediğimiz bir markada vardı. Bu değil balık yemi ise kesinlikle verilmemeli.

Bukadar boyle tur yok dedim mahcup oldum :)
Sizde cidden kotu betimlemissiniz ama :)
Slider alt turlerinde yanak/kulak kismi sari yada kirmizi oluyor baska renk yok

Hayvani nereden aldiniz acaba istanbuldan mi ?

Ya yanağındaki çizgisi kımızı değil de beyaz, bi de kafasının tepesinde kafa aksına paralel beyaz ibik gibi çizgisi var demek istedim :) Hatta yine tarifleyemedim :) Muhtemelen sararacak yanak çizgileri, fotolarda belli değil ama bembeyaz, sanki tebeşirle çizilmiş gibi :)
Bu arada kuru alan lambam yok ama çok yakında olacak buralarda bulamadım interetten sipariş vereceğim. Şimdilik masa lambasıyla falan idare ediyorum :whistling:

AEK bu balık yemi, bi ara akvaryuma lepistes salmıştım birkaç tane, çok sevmişlerdi (Hem yemi hem lepistesleri :$ ) o yüzden ara sıra atıyorum ama artık atmam :33:
[/quote]

Eskişehir, görünce çok şaşırdım diğerlerinin içinde kara koyun gibiydi, bi de çok sevimli esneyip geriniyordu dayanamadım aldım öyle bir planım olmamasına rağmen. Cumberland olabilir diye düşünmüştüm ama netten arattığımda çıkan resimlerden bazılarının benim ufaklıkla uzaktan yakından alakası olmadığı için forumdaki uzmanlarımıza danışayım dedim :)

Kabuk rengi büyüsükçe değişir, çizgiler özellikle yanaklardaki kalın olanlar biraz daha sararacak.

Maşallah ufaklığa.
Ali Sarp Eskişehir e yol mu gözüktü :)

barış, pul yemleri verme ve diğer yemleri suda ver kuru alanda yiyemezler. tükürük bezleri olmadığı için yerken suya gereksinimleri vardır. başka ne yemler vardı. bir de her hayvanın kabuk boyları ne kadar ona göre yem programı yapılmalı.

hayvan güzel bir cumberland zamanla renk sarıya dönecektir.

cem yanıtın için teşekkürler.
zaten pul yem bir iki kere verdim, düzenli olarak vermiyorum-bundan sonra da vermeyeceğim.
kuru alanda yem vermiyorum, sadece elemanları kuru alana çekmek için taktik olarak kullandım; rampadan kuru alana kadar yem serptim ama dünden beri duruyor orda yemler :D
yem olarak kullandığım tetra reptomin, serra rafy p, ve kurutulmuş karides. Maalesef Eskişehir'de fazla çeşit yok ama netten araştırma içindeyim, ek tavsiyeleriniz varsa siparişle getirtirim.
Kabuk boylarını ölçmedim ama tahminen ortanca Rıfkı yaklaşık 5 cm, büyük Rıfkı yaklaşık 10 cm. Elemanların kabuk boyu beslediğim süreyle orantılı, 5 ve 10 ay :)

Buyuk icin agil alinmali kucuk icinde gerekecek 1 cm sonra
Karides acik posette markasizsa raffy i alip buna devam etmeli
Bunlar eklenince program yapariz
Valla resit olsam atlayip gidicem abi ayni senin gibi :)

jbl agil alacaksın. bunu büyük olana vereceksin ortanca şimdi tahminimce yemez deneyebilirsin normalde 6 cm'yi geçkin verilir. büyüğe ayrıca sera vital alınacak. raffy P'deki kırmızılar mineral yemdir onu tek bir günde tam öğün vereceksin. bitince sera mineral yem alınacak. içinde vitamin, mineral ve kalsiyum vardır. gereken ihtiyacı karşılar ekstra vitamin damlaya gerek yoktur. yine büyük olana günde bir öğün diğerlerine sabah akşam iki öğün verilecek.

uvb ampulün yok galiba yerine mineral yemden uzak bir günde devit damla alıp (eczaneden alacaksın) raffy P yeme bir damla damlatılıp haftada bir verirsin. programı birazdan atayım.

Bu kadar boy farkı büyük sorun. Zaten beslenmeleri yem türü olarakta oranlama olarakta özellikle büyük olanla çok farklı olacak. Birde yem yerken ufaklar çok darbe alır ve sersemler. İşin çok zor. Bu zamana eldeki ikisi iyi gelmiş. Ama beslenmede aksamlıklar olmuştur.
Büyük olanın haftada bir günde aç kalması gerekiyor.
Yemlerin tamamlanınca eldekileri yazki sana her biri için haftalık program yapalım. Uygulamalarda muhtemelen büyük olanı başka yerde beslemen gerekir ki karışıklık olmasın.

Alisarp' Alıntı:
Buyuk icin agil alinmali kucuk icinde gerekecek 1 cm sonra
Karides acik posette markasizsa raffy i alip buna devam etmeli
Bunlar eklenince program yapariz
Valla resit olsam atlayip gidicem abi ayni senin gibi :)

Bursa da da yellow bellied ve cumberland çok oluyordu. Muhtemelen oradaki korupark avmden de temin etmiş olabilirler. Adı buydu sanırım.

büyük için; günde tek öğün kafa hacmi kadar.
Ptesi: raffy P
Salı: Raffy I
Çarşamba: Reptomin
Perşembe: raffy P
Cuma: Raffy I (gammarus)
Ctesi: raffy P içindeki kırmızı yemler (daha sonra sera mineral ile devam edecek)
Pazar: Reptomin

agil ve vital alınca

Ptesi: raffy P
Salı: vital
Çarşamba: Raffy I (gammarus)
Perşembe: aç gün
Cuma: agil
Ctesi: raffy P içindeki kırmızı yemler (daha sonra sera mineral ile devam edecek)
Pazar: Reptomin

perşembe aç gün bugün marul veya kıvırcığın körpe orta kısımlarında kabuk boyu kadar verilecek. öğlen saati

küçükler için;
Ptesi: sabah raffy P- akşam raffy I
Salı: sabah repto-akşam raffy P
Çarşamba: sabah raffy P- akşam raffy I
Perşembe: sabah repto-akşam raffy P
Cuma: sabah raffy P- akşam raffy I
Ctesi: raffy P içindeki kırmızı yemler sabah akşam (daha sonra sera mineral ile devam edecek)
Pazar: sabah repto-akşam raffy P

Geri