Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Res

Cem, büyük için ilk programda da raffy I günden birini aç yapsan daha iyi değil mi? Aç gün aç gündür mantığı.
Yemler hemen alınır diye raffy p yerine en azından yosun içeriği için bir süre komple reptomin versin demiyorum. Süreç uzun olsa bunuda önerirdim. Vital için zaten hiç vakit kaybetmemeli. Geç bile kalınmış.

Küçükler içinde bir yarım öğün daha raffy I iyi olur bence. Haftalık iki günü karşılar. Raffy p den çalmak iyi olur sanırım. Gammarus eksik kalmasın bence.

Cvp: Res

Tamam teşekkürler, en kısa zamanda bahsi geçen ek yemleri, ısıtıcı lamba ve uv lambayı temin edeceğim. programsız semiren elemanlar (bu arada büyüğe de rıfkı yazmışım, cezmi :D) hallerinden epey memnun kalacaklardır :w00t:

Açıkçası beslemede bayağı düzensizlikler var; çünkü fakültede asistan doktorum, ayda 10 gün nöbetim oluyor ve bunun dışında sabah evden çıkmadan 7 civarı-akşam eve gelince 7 civarı ya da gece 11-12 gibi besleme olanağım oluyor, buna rağmen hakikaten iyi geliştiler zamanla, hastalık falan da yaşamadık çok şükür :smile:

onu barış sabah akşam veriyor ise tek öğüne alıştırma arkasından diğer programda aç gün diye öyle yazdım. ara süreç uzun olursa iki hafta içinde geçiş yapılabilir.

barış büyüğü gerekirse akvaryumdan diğerlerine ikinci öğünü verirken çıkar. onlara dalaşmasın.

Valla eskisehirde bulmaniz konusunda supheliyim cunku haftada 3-4gun pet shop teftisim var ve hic degisik tur göremedim. Bu arada adamin teki boy boy satiyorum diyip 1tl büyüklüğünde kaplumbagayla 13cm kaplumbagayi 10 litre suya koymus. Yazik degil mi buna dedim yok o halinden memnun diyo. Küçükler de cikmis yukarılara kacmaktan heralde. Allah akil fikir versin bunlara

bu tip petshoplar her yerde var. adamlarda canlı hayvan anlayışı yok. gözlerinde üç kuruşluk mal. sene başı bende bir petshop açayım yan iş olsun diye düşündüm sadece kaplumbağalar yüzünden vazgeçtim. en iyi koşullarda bakardım o sorun değil ama ufak kalsınlar diye aç bırakmak veya iyi koşullardan alacak kişinin uygun olmayan şartlarda besleyecek olması düşünceleri yüzünden vazgeçtim. hayvanların vebalini üzerime almaya dayanamadım. petshop açacağın zaman biraz merhametsiz olmak gerekiyor ki para kazanasın. bu benle bağdaşmıyan bir konu.

O detayı iyi düşünmüşsün Cem. Önce tek öğün düzeni hemen arkadan aç gün.

Canlı hayvan değilde ekipman, yem vs satabilirsin Cem. Hemde nadir bilinçli pet shoplardan olursun. Gelip İlk bakacağım ürün dalgınlığa gelipte jel satıyormusun olur :)

Aynen canlı hayvan dışındakiler. Hatta canlı hayvan zor iş.

Valla Sıddık bana denk geldi o zaman, şanslıymışım :) Esnaf Sarayı alt katındaki petshoplardan birisinin vitrininde "kaplumbağa bahçesi" adı verilen, ölüm fanuslarından hallice cam akvaryumlardan birinde 10-12 tane minik vardı öbek öbek, bi tanesi diğerlerinin üstünde, farklı görünce dayanamadım aldım öyle bir niyetim olmasına rağmen.

Pardon olmamasına rağmen yazacaktım

Benim ilk cumberland gibi olmuş :) reslerin arasında tekti.

En küçük kardeş Hurşit kendi yemlerinin yanı sıra agile de saldırdı, bir zararı olmaz değil mi :D

yiyebilecek çenesi varsa yesin ama dikkat et fazla ve tam stick yemesin. sindirimini zorlar.

Bu cumberland olan değil mi? Bunlar bir acayip. Baş ve boyun yapıları biraz daha irice. Muhtemelen buna bağlı olarak yemek borularıda öyle. Bendekide küçüklükten beri böyle.

Evet cumberland olan. Diğerleriyle arası çok iyi. Mecburiyetten şimdilik aynı akvaryumu kullanıyorum diğerleriyle, ama bir sıkıntı yaşamadılar. Diğerleriyle ayrı köşelerde yemlemeye çalışıyorum ama akvaryum çok büyük olmadığından yemi bitince diğerlerinin agil ve vitaline atladı, bütün bir agili kapıp köşesine çekildi, 5 dakika falan uğraşıp yedi takdir ettim :haha: Kuru alanı da çok sevdi, bazen büyük olanın sırtında birlikte güneşleniyorlar :w00t:

Geri