Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Resimlere bakar mısınız bir sorun var mı acaba

CnrBuzz

Bronz 1 Üye
İşaretli yerlere bakar mısınız
mailto:/qm9zb5.jpg
mailto:/n5Y4W0.jpg

İkinci resimde tırnak yok.

Burada da gözleri şiş gibi duruyor bu normal mi yoksa bir tür hastalık mı ilk defa dikkatimi çekti.

mailto:/PYvjDO.jpg

Bunlarda 3 gün içerisinde çekilmiş resiler

mailto:/mrq0R4.jpg
mailto:/Vg2jzB.jpg
mailto:/yA2kJN.jpg
mailto:/l0BADB.jpg
mailto:/89mj7d.jpg

Birde kaplumbağam sürekli kuru alanın altında yüzüyor.

Dis veya ic filtre kullaniyor musun su bitaz kirli gibi geldi. Akvaryumunuz yok mu

Akvaryum var 2 mt x 1mt su derinliği ise 75 cm o gördüğünüz yer plastik kuru alan daha sonra düzgün birşey yapacağım tokattayım 2-3 ay sonra istanbula geçeceğim o yüzden yapmadım. Geçince zaten yapay göl yapacağım site kapanmadan önce cem abiye izah etmiştim zaten su gayet temiz ve filtre var sadece kuru alanın altında kalan su birikintisinin üzerinde karides bacakları falan sadece

plaka yoğunlaşması var. 1. resimdeki çukurluk eski plakanın parçalanması olabilir. o delik kısmı tırnağınla kontrol et içe doğru kazınma var mı ? yoksa dediğim gibi kalkan plaka ucu bir yere çarptığı için kopmuş olabilir.

2. resimdeki olay, hayvanların son parmak tırnakları yoktur. o normaldir.

gözlerde sorun yok. göz kapakları biraz ön kısma doğru genişlemiş mikrobik bir durum var. buna rağmen gözler canlı gözüküyor. genta damla alıp gözlerine bir hafta boyunca, günde bir defa 3 damla damlatırsın. normalde hayvanda göz kapağı açıldığında sadece göz gözükür bu hayvanda ön kısma doğru göz kapağında açılma var. şiş yok ama çeper genişlemiş.

plaka atımı başlamış mango kökü ile bunları kolayca atacaktır. alt bağada sorun yok.

kuru alan altında durması veya yüzmesi kendine güvenli bir yer bulduğunu hissetmesinden akvaryumda tutunabileceği bir yer olması iyi olur. tutunarak burnu dışarda uyuyabilir. bu tabandan yükselen bir bitki veya vantuzla cama su yüzeyine yakın bir şeyi vantuzla tutturarak yapabilirsin.

o artıkları almaya çalış. su mümkün olduğunca temiz olmalı. göz enfeksiyonu bu sebeple olmuş olabilir. dış filtre veya sump sistem kullanmıyorsan suya mavi metilende damlatabilirsin. bu sudaki mikrobik yapıyı yok eder. lav taşı veya substrat kullanıyorsan metilen kullanma bu aynı zamanda bakterileri de öldürür. geçmiş olsun.

Peki cem abi obez olup oladığını nasıl anlarız yada bu resimlerden anlar mısın

Hayvan kesinlikle obez degil, kafa yanlari ve ayak icleri yuzerken dahi sisse bacaklar ve kafa sigmiyorsa obezdir

kabuğuna sığmada sıkıntı yok ıkıncı bir kaplumbağa bile sığar o zaman benim maykide sıkıntı yok tek sıkıntım alalı iki ay oldu 3'e doğru gidiyoruz hastamı bilmiyorum petshoptan kurtardı kendisini bakın fotoğraflara

İlk gün ki resimleri
mailto:/vQoo1v.jpg
[imghttp://i.hizliresim.com/dWqqYX.jpg]*

Son hali
mailto:/n5GGXV.jpg
mailto:/6l663v.jpg

Hayvanda baya kirec varmis, kabuk atma doneminde oldugundan hizlica kurtulmus bundan, yukarda yazmislardir suandada yogun kabuk atma var mangrow koku isinizi cok kolaylastiracaktir

1 Ay önce çok fazla ve aşırı kabuk döktü hala devam ediyor birde ilk adığımdan bir hafta sonra deri dökmeye başladı 3. aya gireceğiz hala döküyor ve çok fazla bir şekilde çok kez sordum büyüme belirtisi denildi ama bu çok aşırı bir şey

Bu arada ilk aldığımda kabuk boyu 6cm kadardı şimdi 8,5 cm'i biraz geçiyor

Boyu onemli degil deriyi herzaman, hayatlarinin herzamaninda dokerler

Hayvan iyi yere gecince bir anda hizli hizli buyumeye baslar bu normal

Birde birşey daha sormak istedim buradan bunun icin tekrar konu açmak istemedim

Benim kaplumbağa neden marul yada diğer onerilmis olan sebzelerden yemiyor buna nasıl alıştırabilirim.

her hayvan bunları yemez veya önceden yiyipte sonradan yemek istemez. benim erkekler mesela önceden yerken şimdi yemiyorlar. seçici davranmaları da söz konusu bazısı havuç sever bazısı marul. bir de bu durum var.

alıştırmak için tetra reptomin ile başla. yeşilin tadını alsınlar. sonrasında yemeye başlarlar. bunun yanında reptomin ve vitali fazla yiyorlar ise yeme ihtiyacı da duymayabilirler.

Kabuk boyuna gore vital de baslamalisiniz ozaman yavastan, kabuk boyu 8 cm den buyukse

Belirttiğim gibi kabuk boyu 8,5 cm elimde sadece raffy p raffy mineral tetra reptomin başka ne almam gerekiyor yemleri söyler misiniz

Jbl agil ve raffy vital ile birlikte birde gammarus almalisiniz raffy i olabilir yada direk raffy royal alin baliklari parcalayarak verin

Raffy i icinde gammarus vardir raffy royal icinde balik vardir bunlar sizin hayvanlara belki buyuk gelebilir parcalayarak verirsiniz

Kurutulmuş balık. 8,5 cm hayvan royali rahatça yer. Balıkları keserek verirsin. İçerisinde tatlı su karideside var. Gayet uygun. Ali Sarp ın bahsettiği diğer yemlerde gerekli.

Hayvanı hemen toparlamışsın. Belliki iyi bakılmamış. Eski haline bakınca hayvan belkide yaş olarak dahada büyük diyebilirim. Hızlı büyümeside bundandır. Uygun ortamı görünce arayı kapatmış kısmen. Kabuk plakalarını rahat dökmesi iyi olmuş, şanslısın. Bence o kabuk bölgesinde de sorun yok.

Tırnak ve göz konusuna Cem değinmiş. Bence göz genetik yapısı itibariyle sorunsuz duruyor ama genta uygulamasını dene istersen.

Geri