Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

RES'in yumurta büyüklüğü ne kadardır?

potash

Bronz 1 Üye
Katılım
26 Mar 2011
Mesajlar
107
Bu sabah akvaryumun dibinde garip bir şey buldum. Resmini ekliyorum. Yumurta kabuğuna benzer kırık kırık parçalar kumun üzerinde duruyordu. Dip süpürgesiyle aldım. Akvaryumun dibinde baya fazla sarı silis kum var. Su sıcaklığı hep 26 derecede sabit. Acaba kaplumbağam oraya yumurtlamış ve döllenme olmadığından (kaplumbağam tek başına yaşıyor) yumurta kırılmış olabilir mi? Eğer bu yumurta değilse başka bir şer olma ihtimali yok ki! Bu kadar büyük boyutta mı olur yumurtası?
 

Ekli dosyalar

  • yumurta.jpeg
    yumurta.jpeg
    88.2 KB · Görüntüleme: 13
Merhaba, evet yumurtlamış suya. Onlar sonra yiyorlar bazen. Benim kapluşumda dönem dönem toplamda 10 tane flan yumurtluyordu. Bildiğim kadarıyla bir zararı yok ama döllenirse gerekli şartlar olmadan büyüyemez zaten
 
Çok teşekkür ederim. Rahatladım şimdi. İlk defa yumurtladı ya da ben ilk kez fark ettim. Çok duygulandım. Ama keşke doğal ortamlarında yaşama şansları olsa da istedikleri gibi çiftleşip üreyebilsinler. Onları koruyacağız, iyi bakacağız diye en temel haklarını ellerinden alıyoruz maalesef. Hep kafa yorduğum, çetrefilli bir meseledir bu. Günlerdir huzursuzdu. kendini akvaryumdan atmaya çalışıyordu. Meğer yumurta bırakacağı bir yer arıyormuş. En sonunda akvaryumun dibine attı. Üzülüyorum, gerçekten nasıl olacak böyle?
 
Son düzenleme:
Ben yumurtlayabilmesi için derince kumlu bi alan yaptrmstım yine de gidip suya yumurtluyordu. Bence kötü hissetmeyin ben sizin gibi düşünerek doğal ortama bıraktım kaplusumu ama cok özledim ve seneler sonra tekrar sahiplendim. Birde buna arkadaslar okeylemez biliyorumda ben ara ara bahceye cıkarıyordum ve oda kazma hareketini yapıyordu. Yani bildiğim kadaryla suni bi ortamda yumurtlamıyor heralde guvende hissedeceği biryer arıyor ondan ortamı saglasakts yapamayabilir ya karışık işler benim şuanki kapluşlarımda kız ama yumurtlayacak büyüklüğe ulaşmadılar bakalım ne olacak
 
Bizim kızlar
 

Ekli dosyalar

  • IMG_6362.jpeg
    IMG_6362.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 10
Hayvan boş yumurta atmış, yiyebilir sorun değil. Kalsiyum alır. Senede 1 yada 2 kere atabilir.

Yumurta boyutu 3 cm'ye kadar çıkabilir.
 
Geri
Üst