Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Safinaz icin akvaryum olcusu tavsiyesi?

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Arkadaslar kaplusum Safinaz icin yeni akvaryum yaptiracagim
Kendisi 12-13 cm civari kabuk boyunda ve 3 yasinda bir kaplumbaga.
Akvaryum olcusunu enine mi boyuna mi genis sekide vereyim?
Nasil daha rahat eder?
Ayrica akvaryum icin ozellikle su olsun diyeceginiz tavsiyelerinize de acigim
Simdiden tesekkurler

Ben olsam tek kaplumbaga için hiç acımam 100*40*50h akvaryum yaptırırım. Yine cam bir kurualan taş kaplı, silis kum zemin, kocsman bir mango kökü dallı budaklı veeee bol ipek bitki :D
Teknik ekipmanlar zaten olmazsa olmaz malum ısıtıcı, filtre model bilgilerini bilir kişiler ekler heralde :)

Cvp: Safinaz icin akvaryum olcusu tavsiyesi?

Akvaryum yaptirilicaksa neslihanin dedigi gayet iyi fakat disiyse eger 110*60*55 fala olsa daha da iyi olur
Onerim bu akvaryumlar yapilsada ikinci bir kaplumbagaya gerek olmadigi yonunde

İsitici var 100 yada 200 lt icin olandan tetra
Filtre konusunda kararsizim ic yada dis bilemiyorum ic filtre alirim once heralde
Mango vs kolay zaten:)
İsitma lambasi 2 tane
Uvb alinacak....

Silis kum da alinacak tabi

Disi oldugunu tahmin ediyorum ama erkek de olabilir

Öyle bir akvaryuma dış filtre şart bence ama ölçüler uygun rahat etsin hayvan

Evet diger kapluslara nasip olmadi icime batiyor bari bu rahat yuzu gorsun :(

Dis filtre olmali dedigim olcuye eheim 2217 tetra 1200 uygun olur
Tirnaklarin ve arkadan kuyrugun fotografini atarsaniz disi mi erkek mi soyleyebilirim

80*50*50h veya 100*50*50h ölçülerinde olmak kaydıyla 10 mm camdan yapıp akvaryum üstü kuru alan yaparsan hayvana fazlasıyla yeter. tabi büyük olan her zaman iyidir. hayvan tek olduğu için direk dış filtre alıp kurtar yakayı. uygun sistemi ne kadar iyi yaparsan sana sıkıntısı uğraşması o kadar az olacaktır. bu konuda dış filtre ve zamanlayıcılar büyük kolaylık sağlar.

100*50*50 bencede uygun olur.

Ancak ben bir çizgili için 120*50*60 yaptıracağım. İleride daha büyük olsaydı keşke imkanım var diyebilirsin diye belirtiyorum. Dişi slider olsaydı elimde 120*60*50 yada 120*60*60 yaptırırdım.

o zaman 120-50-50 iyi midir
Kaplumbaganin fotosunu da koyacagim dişi mi erkek mi diye
Diş filtre gözümü korkutuyor
İnşallah altindan kalkabilirim :/

Alisarp' Alıntı:
Dis filtre olmali dedigim olcuye eheim 2217 tetra 1200 uygun olur
Tirnaklarin ve arkadan kuyrugun fotografini atarsaniz disi mi erkek mi soyleyebilirim
[/quote

Yazdiginiz olculere eheim 2217 nin yetecegini hic sanmam. Ben 160 litre full dolu akvaryumda kullaniyorum ve soylendigi gibi 6 ayda bir degil ayda bir filtre temizligi yapiyorum. Baktiginiz hayvanin buyuklugu nedir bilmyorum ancak benimki gibi 25 cm boyuna ulastiginda tahmin ettiginizden cok daha fazla pisletiyolar.

Mesajin ust kisminda yazanlar alisarp tan alinti ancak cep telefonundan yapamadim sanirim

Diş filtreyi kendim mi yapayim hazir mi alayim?
Yapabilir miyim acaba diye endişeliyim

120-60-50 yaptirayim geniş geniş

Soyledigim akvaryum 360 litre ediyor bu yuzden eheim 2217 alinabilicek en mantikli filtre ondan sonraki model 2250 olup 850 litreye uygun oldugu icin

160 litreye yetersiz geliyorsa filtre ya kurulumda yada malzeme dizilisinde bir yanlislik yapmis olabilir misiniz ?

En iyisi o olcu olacak
Yapabilirsiniz tabi

Ali Sarp bahsettiğin filtre 2260 mı? Esasen bende 2217 uyar diyordum ama Selim memnun değilim dediği için bende arada kaldım. Bende bu ebatlarda bir akvaryum düşünüp 2260 filtremi buna geçirmek istiyorum ama aşırı akıntı olmasından korkuyorum. Bu filtre saatlik 2400 lt debi ile en büyük eheim filtresi ve 840 lt akvaryumda çok olumlu etkili.

Selim, 180-600 lt akvaryumlar için uygun denilen 2217 sende çok iyi iş çıkarmalı. 1000 lt saatlik debiye sahip. Bence ya filtre debisinde bir sorun var ya senin hayvana da hacimli bir akvaryum gerekecek.

Genede 2260 bir seçenek olarak düşünülebilir.

2260 in bir onceki modeli 2250 abi onu dedim 2260 kesinlikle gereksiz ve fazla olur diyorum

Yada debide bir sikinti var aynen
Hayvana yetmeme boyutu hayvan disi ve 26 cm olan miydi ?
Burda 100 litre onersekte disilere 100 gallon yani 350 litre gibi bir su oneriliyor yabanci forumlarda

Normalde yetişkin tek bir kaplumbaga için zaten 100 litre gerekmiyor mu?
Biz hadi fazladan yapalim 200 olsun
Peki 350 çok büyük olmaz mi??

Dedigim gibi yabanci forumlarda onerilen miktar bu 120*60*50 360 litre su yapiyor boyle bir akvaryum yaptirirsaniz gayet yeterli ve guzel olur yani

Bizim onerdigimiz 100 litre bana gore erkek kaplumbaga icin bile en en minimum olcu

Emre abi gibi bu dusunuyorum bu konuda bende simdi erkek kaplumbagama 90*55*55 bir akvaryum yaptiriyorum kavga durumlari oldugu icin

o kadar büyüğü tahminimce üretme amaçlı düşünerek yazmışlardır. yavrular bir süre annelerinin yanında kalmalılar. yumurtlama alanı derken akvaryum o boyutlara geliyor.

Hayir abi normal disi bir res icin onerilen miktar bana actigim konudan bir erkek bir disi res icin yumurtlama alani dahil olmadan 125 gallon yani yaklasik 465 litre su onerilmisti
Ozani mesajini gordugum anda sildim sen senden kac yas buyuk bir adamla o izin vermeden senli konusamassin ayrica hicbir zaman emir veremessin

Geri