Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Safinaz için Yardim ...

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar..

Sitenin olmadigi dönemde malesef safinaz hastalandi,, akciger enfeksiyonu belirtileri gösterdi öncekiler gibi ve ben de fakülteden daha önce verdikleri gibi Alfoxil fort kullandim agizdan günde 2 kez....
15 gün kullandik bugün kestim ilaci; fakat halsizligi sanki artti gibi geliyor bana, yani kuru alanda durma süresi yine çok, ayrica bazen tek tük baloncuk çikiyor burnundan,,
Bir de akvaryumda derinlere hizla dalarken bazen agzindan koca bir baloncuk çiktigini farkettim,,

Ne olmuş olabilir?
Kabuk degişimi sürecinde de kuru alanda çok duruyorlar o sebepten kaynaklaniyor olabilir mi?
Endişeliyim...

Bir de gözlerinde şişlik var gibi duruyor,,ovuşturuyor bugün genta damla aldim kullanmak için,, terramisin mi alsaydim bilmiyorum?

Geçmiş olsun Semiha. İlacı kesmen iyi olmuş. Hayvanı tekrar bir hekime göster derim. Baloncuk arada çıkartırlar biliyorsun. Bu enfeksiyondan olmayabilir. Tabi emin değilim. Belki hekim iğne yapar. Ama en azından tekrar kontrol etsin. Hastalığın şiddetine göre doz vs ayarlamasını yapsın.
Yemden kesilme yok sanırım. Kuru alanda duruşu bitkin mi yoksa normal gerinerek güneşleniyor mu?
Genta etkili olur. Kuru kapta gözlere damlatıp 5-10 dk beklet. Isıtma lambası takmayı unutma.

Tekrar geçmiş olsun.

Cok sagol Emre..
Kuru alanda dururken gerindigi zamanlar da oluyor ancak çikip sanki kendini zor atmişcasina rampada durdugu da oluyor...
Akvaryumun üstüne cam yapmişlardi ben onu kapattim 2 uzun parça halinde ,, hava falan alip da üşüyorsa diye, ayrica isitma lambasi 2 tane,, kuru alani biraz büyük,, başka yerden soguk olur diye öyle taktim malum hayvan büyük...
Bu durumda bile üşüttüyse artik ne yapmam gerek bilemiyorum..

Ama kuru alanda çok vakit geçirdigi kesin, 15 gündür isitma lambalari gece gündüz açikti, dün gece kapattim , baktim sabaha karşi , uyumaya çikmiş kuru alana
Gece akvaryumda deli dana gibi dolaniyor daliyor batiyor çikiyor, enerji sorunu yok sanirim, iştahi da iyi

Bu arada alt kabuk siyah renk oldugu için pembeleşmeyi çok net anlayamadim ama hafif pembelik vardi kenara dogru,, alt kabukta

Cvp: Safinaz için Yardim ...

hayvana vitamin takviyesi yap. mineral yem varsa bu hafta iki öğün. yoksa damladan 2 günde bir damlat. verdiğin antibiyotik güçlü bu halsizlik yapar. biraz düzene girsin verme onu. arka bacak boşluğunda kırmızılık ve şişme var mı ?

suyu 27-28 seviyesinde tut. lambalar, uva+ uvb 4 saat ve ısıtma lambası 12 saat yansın. bir tanede mavi renk 40 W bir ampul al o da diğer 12 saat yansın. normal ışık hayvanı uyurken rahatsız edebilir. ışık oldu mu ram uykusuna geçmiyorlar. mavi ışık gözükmüyor. bulunduğu oda sıcaklı soğuk yada serin olmasın.

Mineral yem var,, zaten iki haftadir iki ögün verdim ilaç verebilmek için,,

Mavi işik derken nasil bi ampul alicam cem?
İsitma lambasinin yerine onu tak diyorsun yani degil mi??
Arka bacak boşluguna baktim şişme var mi yoksa bacagini çektigi için mi oldu kestiremedim çirpindi biraz elimde çünkü,, ama kizariklik yok onu anladim

Kabuklarin görünümünü ekliyorum şimdi belki anlaşilir belirti vardir

kızarıklık yoksa böbrekten yana sıkıntı yok demektir.

dediğim ampul normal armut ampulün mavi rengi 40 W olarak var. ben ulustan almıştım. 3 tl'ye almıştım şimdi belki 3.5 tl olmuştur. ışığı çok loş, ampulü görmesen yandığını anlamazsın. bunu diğerine göre biraz daha yakın konumlandır. neyse onu ayarlarsın.

forum temasında SKF V3'ü kullanıyorsan yeni mesaj tuşuna basıp oradan yükleme yapılıyor.

mailto:/qqwxw4.jpg

mailto:/zx4j81.jpg

Kabuk nasil duruyor sizce?

Bir de tahminim dogrudur heralde dişi degil mi?

Suyu 30 dereceye ayarlamiştim düşüreyim mi 28e?

27-28 derece uygundur. hayvan kuru alana çıkarken dış ortam ısısı düşük olduğu için lamba altına gidene kadar üşür. rampada bir süre duruyor demişsin.

kabuk durumu iyi katmanlaşma var mango ile atar. devit sürme plakaları yumuşatır ama şu durumdayken uygulanmaz. üşür hayvan.

ön tırnak ve kuyruk belirleyicidir. onlara bak.

Alt kabugun yüzeyinde olan beyazliklar rahatsizlik belirtisi mi yoksa dogasinda mi böyle?
TurgayBoranin sitesinde öyle bişey okumuştum korktum bu yüzden açikçasi

beyazlıklar nerede resmi büyütemediğim için göremiyorum.

çizgi aralarını diyor isen ve şebeke suyu kullanıyor isen kireçtir onlar

Alt kabuk cizgi aralarini soyluyorum evet..
Aslinda merak ettigim bi konuya degindin Cem..
Ankara suyu konusunda soylenenler dogru mu ne dersin?
Gectigimiz aylarda cikan agir metaller var soylentisinden beri hayvanlarima cesme suyu vermiyorum; kaplumbagaya su eklemelerini de hazir suyla yapiyorum..
Birseyi farkettim; acaba bu hayvan sicaktan bunaldigi icin rampada duruyor olabilir mi?
Sen burda soyleyene kadar su isisi 30 , kuru alan isisi 35 dereceydi...
Akvaryum evin en sicak odasinda; bir de cam kapaklari kapattim isi kaybi olmasin diye..
Sen dedikten sonra isitma lambasinin birini kapadim, su da 28 de...
Su an yine rampada ve kafasini suya girdirip cikariyor bakalim toparlayacak mi

Suyu hayvan düzene girince hatta 26 dereceye çek. Kuru alanda 31 derece kalsın. Hayvanları kışın dinlendirmeli. Aksi halde metabolizma sürekli yüksek devam ederse yorulur. Biliyorsun kış uykusuna yatırmıyoruz.

Hayvan dişi. Maşallah kabukları iyi. Şembelik yok. Öyle kireçte yok fazla.

semiha ankaranın suyunu bu linkte vermiştim. ilk mesajdaki linkteki yeşil olan şebeke suyunun ionize hali. bende izmir dönüşü elimde yeterli stok olmadığı için şebeke suyu kullanmıştım. hayvanlar ve dış filtre borusu bir hafta içinde kireç bağlamıştı. sonradan arıtma suyu kullanınca düzeldi, kireç kalmadı.
mailto:/forum/Konu-kullandigimiz-su.html
gimatın arkasında nevgross diye bir market var hazır su alıyor isen oradan al gayet ucuz sular var. 4 adet 5 lt'lik petşişe sırma 4.50 tl mesela. yani 20 lt.

fazla sıcak iyi değildir. buharlaşma sebebiyle bu nemi de yükseltir. aşırı nem hayvanları rahatsız eder. nemin düşük olması daha iyidir. bazen pencereyi nemden kurtulmak için havalandırırım. hayvanlar su üstüne çıkıp nefes almak için bir süre dururlar. yani kuru ve temiz havayı seviyorlar. seninkinde bir de akciğer problemi var diyorsun. nemsiz ortam daha iyi gelecektir. şimdi hava soğuk pencere yerine oda kapısı açık olsun. pencere açma durumunda hayvan mutlaka su içinde olmalı. ama dediğim gibi şimdi açma.

akvaryum hava alsın o camları kaldırabilirsin. oda ısısı iyi ise gerek yok. dış ortamın soğuk olduğu hallerde üşütme riskini minimize etmek için akvaryum üstünü kapatmayı öneririz. bu şekilde akvaryum içindeki hava buharlaşma etkisi ile dış ortama göre ılıman olur. dışarıda kuru hava akvaryum içinde nemli ve sıcak hava olunca hayvan kendini gayri ihtiyari su dışına atıyor. ısı düzenini emrenin dediği gibi yap. önce bir düzelsin. sonra 26 dereceye indirirsin.

Geri