Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Safinaz için Yardim ...

Tamamdir toparlayinca 26 olacak derece..
Su yine hazir kullanayim ben bi sure daha..
Gozlemleyip tekrar yazarim durumunu arkadaslar sagolun.

Kuru alana geceleri cikiyor farkettigim kadariyla; ayrica "havk" sesi cikariyor,, 2 saatte 3 kez oldu..
İsitma lambasinin tam altinda durmuyor ,, ama rahatsiz da degil, gerinmis yatiyor...
Yaklastim hemen indi suya yem bekledi suda dellendi dibe dogru hizli daldi ve inerken agzindan koca bir baloncuk cikartti yine
Bu baloncuk ani dalistan olabilir mi?
Su an uzaklastim ve tekrar kuru alana yoneldi
Ama akvaryumda da cok geziyor, suda uyumuyor basi illa disarda uyuyor...

Yeni bir bisey gozlemledim; lambaya hep arkasini donuyor arka bacaklari isitmak ister gibi..
Bazen one donse de, az bi sure icinde yine arkaya donup duruyor.
Ve iki bacagini kaşir gibi hareket ettirdi deri mi degistiriyor ki acaba

Tespitlerin doğru. Yani hızla dalmadan dolayı baloncuk çıkarması normal.
Arka ayaklarının kaşınmasıda kuruyan deri sebebiyle. Muhtemelen değişim geçiriyordur.
Isıtma lambası yukarıdan genel alanı ısıtmıyorsa yani belli bir ufak alanı ısıtıyorsa hayvan arada dönerek ısınmak zorunda kalıyordur. Yukarıdan komple ısıtma imkanın yoksa ikinci bir lamba ile diğer taraftanda ısı sağla derim.

Emre isinma imkani var fakat kendisi boyle yapmak istiyor nedense..
Gidiyor rampaya dogru yatiyor kollarini suya uzatiyor hatta kafa da su icer gibi surekli suya girip cikiyor..
Bu konumu ozellikle tercih etmis gibi..

arka ayak ve bacaklar uzun ve daha geniş olduğu ve açarak geniş ısınma alanı yarattığı için ısıyı daha fazla alıp vücuduna yayıyor. büyük hayvanların güneş veya lambanın geliş açısına göre o şekilde durmasının sebebi bu.

o el kol oynatma emrenin dediği gibi deri kuruduğu için kaşınmaya başlar bu da istemsiz tikler yapar; bir diğeri ise yaklaştığında kaçmak isterken veya hareket etmek isterken deri ısıdan gerildiği için deriye bağlı hafif bir felç durumu gibi bir durum oluşur. o an esnetemez, tabana bir anlık temas ettiremez onun içinde kısa bir süre çabalar.

Gunduz kuru alana hic cikmiyor gibi birsey..
Normalde gunduz cikmasi gerek aksini yapiyor..
Lambayi kapatmak istiyorum ama usur diye gece kapatamiyorum...
Ne zamaba kadar su 27 de kalsin?

hayvan düzene girsin. antibiyotik sonrası bir 10 gün vücut toparlamaya başlar.

çıkardığı ses akciğere bağlı olabileceği gibi bazı hayvanlar normal zamanda da buna benzer ses çıkarıyor. nefes alıp verirken bir kasılma veya yüzmede bir sıkıntı yok değil mi ? ağzını açma gibi.ya da tabanda yürürken ön ayaklarını rahat kullanamama. göz kapaklarında halsizlik belirtisi. yavaş açma, yarım açma

Aksam inceler yazarim buraya ama su dibinde zor hareket etse surekli gezmezdi oralarda sanki?

Dibe diklemesine daldigi zamanlar bira zor iniyor bu normaldir heralde :)

inerken nefes verdiğini de söylemiştin. ciğerleri rahatsız ediyorsa bu sebeple olabilir hava bırakması. fazla aldığı havayı ciğerinde tutamıyordur. hayvan büyük ve ağır dibe yukarı çıktığından daha rahat iner. neyse takip et bakalım.

Dun gece hep kuru alanda uyudu.
Gunduz ara ara cikiyor ama gece hep kutu alanda duruyor.Gozlerde sorun var belli ki cunku yavsca acip kapatiyor kuru alanda yakindan baktim..
Bi de dun parmagimi uzattim basini iceri cekerken agzindan su cikardi guneslenirken..
Cigerde kalan sudur belki bilemiyorum ama kuru alanda yapinca korktum..
Salyasi falan yok aslnda

kırgınlık devam ediyor hayvanda bir kaç gün daha bekleyelim dinlensin. bu arada genta damla alıp kuru alandayken gözlerine her gün bir kez iki damla damlat.

Aldim gentayi damlatiyorum..
10litrelik su sisesini kestim altina kagit havlu koydum , damlayi uygulayip hayvani oraya koyuyorum ustune de havlu ortuyorum kestigim sisenin...
Usumez heralde degil mi?

Bence hayvanda akciger var neden derseniz 2 saatte bu sesin 3 kere olmasi, dibe inerken zorlanma ve genellikle buyuk baloncuklar cikarma (burunda olusan, genelde dipte uyurken baloncuk normaldir) yani ben cok optimist olamadim

Birde mavi ampul kullanimi soyle bir adet normal isitma ampulune arti olarak takilir yani bir ekstra lamba daha gerekir ki o sizde zaten varmis ampulu bulursaniz alin gece onu takin isikta veren isitma ampulunude kapatin (ikiside farkli 12 saatlerde yanacak), ben istanbulda bulamamistimda sagolsun cem abi almiati ankaradan benim icin

Ben ulustaki o elekttikciye gidince lambayi nasil tarif edicem adama?

Diplerde cok geziyior hatta bi kayacik var ona surtunuyor hatta orda uyuyakalmis duz biraz izledim ne yapiyor bu diye bi anlam veremedim:D
Enerjisi iyi, kuru alana cok cikmadi bu aksam
Yavas yavas duzeliyor mu acaba..

mavi renk 40 W ampul diyeceksin. adresini buldum. özdemir elektrik sanayi cad. 7/A ulus tel: 0312 324 56 54. burada her renk var ama mavi olanı alacaksın. caddenin heykel tarafı bitiminde hanın ön dükkanı.

antibiyotik iyileştirirken biraz yıpratır. vücudu kendini onarıyor. o kırgınlık gitti ise düzelme var. ciğerindeki iltihabı attı ise rahatlamıştır hayvan. dipte dolaştığına göre yeterli havayı tutabiliyor ciğerinde. su 27-28 kuru alan 31-32 derece gibi devam et. gözlere genta damlatmaya devam et. çarşambaya kadar böyle git durumuna bakalım.

Cvp: Safinaz için Yardim ...

Arkadaşlar merhaba..
Safinaz ile ilgili sorularım var:
İzlediğin kadarıyla kuru alanda çok duruyor hatta lamba daha kapalıyken çıkmış bugün sabah..
Ağzını açıp kapadığını gördüm hem suda hem karada; iki kez falan da havk diye ses çıkardı sanırım hapşuruk..
Çok endişeliyim çünkü eğer enfeksiyonsa iyice kronik bir hal aldı.
Bu zavallı 3 yıl kuru alan görmemiş ve sağlıksız ortamda yaşamıştı..Çok şükür son 5-6 aydır falan büyük akvaryumda yaşıyor..Ciğerlerinde ya da iç organlarında riskli bir hasar kalmış mıdır sizce?
Geçtiğimiz soğuk günlerde üşütmüş olabileceğini düşünüyorum.

Kabuk değişimi için fazla güneşleniyor gibi.Sanırım kabuğu kaşınıyor , mangonun büyüklüğü yeterli değilse eski kabukları atamıyor olabilir mi??
Bugünlerde içim içimi yiyor anlayacağınız bu sebeplerden ...

Cvp: Safinaz için Yardim ...

Bir de bu hayvanın gözü bana şiş gibi geliyor,, normal gözü mü; enfeksiyon mu ayrımını yapamıyorum

ısıtma lambası süresini artır. gecede kalıyor ise mavi renk 40 W ampul desteği gerekli olacak. bir tane genta veya gentagut damla alıp kuru alandayken huylanıp kaçmayacağı şekilde gözlerine tepeden damlat. sağlam olsa dahi zararı olmaz. düşük dozludur. bir şeyde varsa geçirir.

ben bir ara kuru alanda çok kaldıklarından dolayı göz kapakları kuruduğu için ıslatmak amacıyla damlatırdım.

kabukta açılma var mı ? mango belli bir genişlikte ve bir miktar ağır olmalı ki altına girip kaşınmaya çalıştığında randıman alsın. kabuğa devit uygulaması işi hızlandırır yalnız hayvanda hastalık mevcut ise bu üşümesine neden olacak işlem olur.

akciğer enfeksiyonu çok pis bir hastalıktır.tam anlamıyla iyileşse dahi ufak bir iz kalabilir. bünye sağlamken bir şey gözükmez. ama bünye zayıfladığı anda veya dış etkenler yüzünden tekrar ortaya çıkabilir. onun için iyileştikten bir iki gün sonrasına kadar ilaca devam edilmesini öneriyoruz.

hayvan dediğin belirtilere her gün devam ediyorsa; gentayı 1 hafta her gün bir damla yemine damlatıp hayvana yedir. su ve kuru alanın ısısını bir derece artır. normal nefes alış verişinde de ses çıkarıyor mu bak.

büyük kaplumbağalar köpek ağlaması gibi bir ses çıkarıyor bu bir şey istediğinde oluyor. bendeki dişi özellikle yem istediği zamanda yapıyor bunu.

Geri