Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sağlam bir kuru alan yapmak istiyorum...

korcan

Yeni Üye
Katılım
10 Ara 2008
Mesajlar
17
Arkadaşlar kaplumbağama kuru alan yapmak istiyorum. Şimdiki kuru alanım cd kabından ama kaplumbağam hep bozuyor düşürüyor daha sağlam bir şey yapmak istiyorum. Nasıl birşey yaparım bana yardım edin fikirlerinizi bekliyorum.

Edit furkan54ozan Konu başlığı konu içeriği ile alakalı olmalıdır
 
RE: kuru alan ?

bak akvaryum ekipmanları bölümünden bakabilirsin orda kuru alan resimleri var fikir alabilirsin dur oranın kısa yolunu bulup buraya yapıştırayım arama direk girersin...
https://www.sukaplumbagasi.com/forum/cesitli-kuru-alan-fotograflari-t-1188.html
işte burdan

Edit furkan54ozan Kısaltma yaparak konusmak yasaktır.
 
RE: kuru alan ?

Reklamcıların kullandığı plastikler var.Resim çantalarımız da onlardan yapılıyor. Onlardan bulup akvaryumun içine sıkışacak şekilde kesebilirsiniz ve kestikten sonra vantuzları o oluklara takabilirsiniz.Çok kullanışlı oluyor.Gofret üstündeki her şeyi atıyor ama yinede yıkılmadı ayakta kuru alanım :D
 
RE: kuru alan ?

Teşekkür ederim bunu denemeye çalışacağım önce şu resim çantası plastiğinden bulmam lazım. inşallah benimkiler bu sefer bunuda devirmezler :)
 
RE: kuru alan ?

:D:D inşllah size kolay gelsin yardımcı olabildiysek ne mutlu :)
 
RE: kuru alan ?

bu yaptığınız şeyin resmini bi koyarsanır çok sevinirim valllahi.
 
RE: kuru alan ?

Tamam eve geçince koyayım resmini.Bulamazsanız en küçük boyundan bir resim çantası alın.İçini açıp istediğiniz boyutta bir kuru alan kesebilirsiniz.

Kübracım bir şey yapamıyor ki gofret.Tam 6 vantuzla cama hem sıkışıyor hem de vantuzlar cama yapışıyor.Üstüne bişey koymayınca bizimkinin keyfi gelmiyor :D
 
RE: kuru alan ?

benim buradan arkadaşım var cihan diye yani kullanıcı adı aragorn o otobüslerde dolmuşlarda yazı asıyolar ya işte bursa istanbul falan diye işte o naylon şeyin alt kısmını ısıtarak eğmiş sonrada vantuzla cama yapıştırmış hatta sana verdiğim adrestede var 7. sırada :)
 
RE: kuru alan ?

evet gördüm hemen hemen benim şu an ki cd kabından yapmış olduğum kuru alanıma benziyor. Teşekkürler bilgi verdiğiin için. :)
 
RE: kuru alan ?

ben kuru alan için pet shoplardaki kapluşların olduğu akvaryumdaki kocaman kayalardan almayı düşünüyorum.onlar da olur mu?
 
RE: kuru alan ?

olur zevkinize göre tabi ama normal bizim gösterdiklermiz ve önerdiklermiz daha kullanışlı olur kayayı istediğiniz gibi oynatamazsınız bide çok yüksek olması gerekir
 
RE: kuru alan ?

kayayı bende düşündüm ama gerçekten hem yüksek kaya bulmak zor hemde alanı daraltır.
 
RE: kuru alan ?

Asma kat şeklindeki kuru alanlar hem suda yer kaplamaz hem de kayaya göre çok daha kullanışlıdır.
 
RE: kuru alan ?

Tam akvaryumunuzun enine göre yaparsanız isteslerde oynatamazlar yerinden. Yine de önlem amaçlı kuru alanın altından bir kaç tane vantuzla da desteklerseniz çok daha sağlam olur.
 
RE: kuru alan ?

zaten vantuzlar var ama her sabah kalktığımda vantuzun tekini dipte görüyorum napıyım.
 
RE: kuru alan ?

Belli bir süreden sonra esneklerini kaybetmeleri doğal eskidikçe değişmeniz lazım. Kuru alanınız tam akvaryumunuzun enine göreyse zaten vantuz olmadan bile durabilir, değilse vantuzlara her zaman ihtiyaç var demektir.
 
Geri
Üst