Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sağlık ve beslenme Hk.

YemreKozenn

Bronz 4 Üye
Merhaba Pakize ve Rıfkıyı yaklaşık 8 aydır besliyorum. Kabuk boyları görüldüğü gibi. Cam akvaryum, ısıtıcı ampul, ısıtıcı , filtre var.
Petshoptan aldığım markasız yemi kullanıyordum bitmek üzere Ve ahm yem var elimde.
Ahm yemin yanina kaliteli yem veya yemler almak istiyorum. Öneriniz neler.
Takviye olarak reptivit harici önerdiğiniz başka birşey varmı?

Crystalpronun kaplumbağa mineralini almaya değer mi?

Yemleme mikatari ne kadar olmalı ve nasıl olmalı?

Sebze olarak ne verebilirim? Arada tavuk eti ve sebze vermeye çalışıyorum.

Son olarak cinsiyetleri bellimi ?
1000060386.jpg
1000060385.jpg
1000060397.jpg

1000060395.jpg

Reptivit vitamin yeterli harici vitamine gerek yok.

Ahm ve ucuz yemlerden almayın bunların içinden taş çıkıyor veya besleyici değeri yok.

Tetra reptomin veya sera raffy p temel yem olarak kullanabilirsiniz.
Ek olarak tropical bioreptW, omega one turtle sticks, tropical axolotl yemlerini alın.

Yem dışında haftada bir kılçıksız balık, karides, Haşlanmış kıyma verebilirsiniz.

Sebze olarak haftada bir havuç, kırmızı tatlı kapya biber, verebilirsiniz.

Eksiğim varsa admin bakınca cevaplar.

Reptivit bitince bir daha almayın. Bunlar sadece vitamin içerir, mineral yoktur.

Mineral yem olarak sera carnivor yemi alın. Ana yemde omega one adult turtle sticks yemi alın. Kurutulmuş yemde dajana gammarus sticks yemi yada tiksinmezseniz tropical reptiles carnivore yemi alın.

Ahm olduğuna göre tetra reptomine gerek yok.

Hayvanların kuyrukları henüz gelişmemiş. Ama ön tırnakları düzenli kontrol edin. Orta ve yüzük parmağında normalden fazla uzama olursa o erkektir.

@cem bey size zahmet olacak ama Atakanpethoptan toplu alacağım için OMEGA olan orada yok onun yerine onerebilceginiz varmı acaba.
Sera carnivor ve tropical reptils carnivor alacağım. Ana yem olarak ne almalıyım.

Orada ana yem olacak iki şey var RaffyP ve reptomin. Carnivor varken RaffyP ye gerek yok. Ahm varken reptomine gerek yok.

Omega one da olsa iyi olurdu.

Tropical reptiles carnivore yemi içinde stick yemlerde var onları ayrı bir günde kurutulmuşları ayrı bir günde verin.

Yada omega one alırsanız, atakandan açık un kurdu, tropical meal worms, tropical crickets(cırcırböceği) yemleri var bunlardan birini alabilirsiniz

Geri