Maalesef 3,5 ay once sahiplenlendigim 3.kaplumbagam; surekli akvaryumdaki disinin ayagini isiriyor. Erkek kaplumbayla ise, aralarinda hicbir sorun yok, onu bir kez bile isirmadi. Sorun; hemcinsleri mi yoksa kisisel mi bilemiyorum ancak benim disi ile artik ayni yerde olamayacaklari kesin. 18 santim boyunda; disi, en az 2 veya 4 yasinda, gayet saglikli ve cok kuvvetli bir hayvan. Kabuk ustunde puturler var; devit uygulamasi yaparak duzeltmeye calisiyordum.Bunun disinda; vucut gelisimi iyi ve orantili. İstanbul Şişli'deyim. İlgilenenlere, ortak bir noktaya elden getirmeye calisirim. Gercekten bu duruma cok uzgunum. Kendisini de hic vermek istemiyorum ancak mecbur kaldim. Geçici sure, denemek icin almak isteyenlere de verebilirim.Sonrasinda, uyum saglayamazsa, geri alacagim konusunda endiseniz olmasin. Sorumluluguni aldigim icin; oylesine bir yere de gitmesini istemiyorum ama iyi bir yer bulacagimdan pek de umitli degilim acikcasi. Son olarak; kaplumbagasini vermek isteyen biriyle, eger saglikli ise degis tokus da yapabiliriz. Belki onun kaplumbagasi, bende uyum saglar ve belki benimki de onda sorun cikartmaz. Yalniz diger iki hayvanim 16 santim boylarinda, buna uygun hayvan alabilirim. Sormak istediginiz birsey olursa, buradan yazabilirsiniz, gunluk giris yapiyorum. Tesekkurler.