Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu

Cem bey bu lambayı kullanıyordum uvb olarak. Sormuşsunuz. Büyük akvaryumu yarıya kadar doldurunca boğulma tehlikesi olur mu peki kızımızda. Çünkü suya sokunca başını su yutar gibi olup. Hapşırıyor.. Birde bizim akvaryumu gördünüz rampa cok dik yapmış çok zor cıkıyordu hastalanmadan önce. Bir fikir verebilir misiniz nasık bişey yapsak.. Çok dik..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
IMG_20221219_150941.jpg
 
Birde ne yapsak asla hayvan yemek yemiyor nasıl olucak bu yemesi ne yapacağımızı şaşırdık
 
Yazmıyor. Çin malı olmalı. Kutusunda uvb yazıyor muydu?
 
Son düzenleme:
Rampa 45 dereceden dikse çıkamazlar. 35-40 derece eğim olması gereken. 30 derece en güzeli.

Şu durumda halsizken çıkması zor olur. Suyun rampa üzerine kadar yükseltilmesi lazım. Onda da derinlik artacak bunu istemiyorum. Halsizliğe bağlı ters dönüp boğulabilir.

Siz genta ve vitamini uygulamaya başlayın en azından bir 4 gün geçsin bakalım durumuna. O arada ufak akvaryumda dursun. Dediğim tünekten yada tutunacağı alternatif bir şey koyup suyu 15 cm kadar yükseltin ve su ısıtıcıyı tabana koyun. Hayvan 28 derece suda sıcakta dursun. Hatta 30 derece yapalım. Lambayı temin edene kadar suda duracak üşümesin. Sadece burnu dışarıda duracak. Ampulü alıp hayvanda biraz kendine geldiğinde büyük akvaryuma geçersiniz.

Deviti 10 gün boyunca 2 günde bir 1 damla verin ağzını açmazsa ruj sürer gibi ağız çevresine 10-15 saniye arayla ikişer damla sürün. Genta ile aynı anda vermeyin. Halsizliğin bir kısmı da kalsiyum eksikliğinden kaynaklı. Başta beyin olmak üzere organlar kalsiyumu kemikten çekiyor. Bir kısmı idrarla atılıyor. D vitamini kalsiyuma bağlanıp atılmasını önlüyor. Karışık vitamini de vereceksiniz. Vitamin yoktu sanırım deep fix reptivit damla alın. Bu vitamini D vitamini gibi ama her gün vereceksiniz.
 
Dediğimiz ampul bu sanıeım. Elektrikçiden buldum. 2 tane aldım. Kızımız suya kafasını sokuyor kabuğu dışarda kalıcak şekilde koyduk küçük akvaryuma. Ama burda kurutma alanı yok.. Sıkıntı olurmu. Yada uyuması için büyük akvaryuma kurutma alanınamı alalım.. Sabaha kadar lamba yansın. Ne diyorsunuz.. Kafası içerde su alıcak duruyor ama arada nefesi alıp verirken kafasını suları cıkartıyor. Yani kafası dışarda ağzını acıp kapatıyor su üstünde
 
Yani suda durması mı daha iyi kuru alanda mı.. Suda kendını ordan ortaya atıyordu nefesi zor alıyor gibi. Cıkmak istiyor du şimdi duruyor ama başını cıkartıp arada nefes alıp verip ağzından tekrar sokuyor içeri.cıepınma yok .
 
Tamam bu ampul olur. 60 watta tekabül ediyor. Lambanız nasıl birşey? Bunlardan biri mi?
IMG_20200529_222041.jpg


Gece su içinde dursun. Gündüz üzerine çıkacağı birşey koyup lambayı yakın.

Kuru alana hayvanın sırtı hizasına denk gelen birşey koyup üzerine cam dereceyi yatırın. İlk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde lambayı ayarlayın.

Kuru alanda lamba altında su kaybeder. Onun için gece şimdilik durmasın. Canlansın biraz sonra. Susadığında suya iner tekrar çıkar.

İlacı aldınız mı?
 
İlacı aldık. Suda rahat gibi şu anda. Ama süwrkki kafasını cıkartıp uzatıp ağzından nefes alıyor. Lamba sudayken takılı kalsın mı.. Birde hep kafası dışarda. Cok nadir kafasını içeri. Sokuyor geri çıkartıyor. Kabuk suyun dışında bıraktık.dwrin suda panik oluyor Üstüne bir. Havlu gibi. Vişey örtelimmi.
 
Lamba bu şekilde bizim cem bey.. Suda sürekli ağından nefes alıp veriyor boynunu uzatıp
 
Son düzenleme:
Hayvan videodaki gibi suda dursun. Lamba akvaryum içine ısı versin ama çok değil soğuk havayı kıracak kadar.

Sabahtan itibaren ilacı uygulayın. Balgamı kusarsa ağız açması durur. İlk olumlu gelişme bu olacak.

Deviti bir iki saat sonra yada akşama doğru verin.

Ampul yanarken darbe almasın ve su değmesin patlar.
 
Balgam kustuğunu nasıl. anlayacağız peki.. Valla 1 haftadır uykumuz yok. Nefes alıp verdiğini ağzını acıp kapandığını gördükçe çok Üzülüyoruz..
 
Suya aldık şimdi. Böyle su yutmuş gibi hırıltı oluyor gargara gibi.. Suya sokup cıkardığında kafasını. Sıkıntı olmaz dimi
 
Cem bey aldık suya ama asla durmuyor cırpınıyor. Akvaryum dan cıkmak için tırmanıyor biz aldık kuru alana asla durmuyor
 
Yakalayabilirseniz ağız çevresinde gözükür. Hayvan ağız açıp kapamayı bırakıp rahat nefes almaya başladığında atmış demektir.

Su içsin hayvan. Ama şöyle küçük birşey koyun. Öyle olsun ki ön ayakları ile üstüne bastığında başını düz tutabilsin, sürekli başını dik tutmaya çalışmakla uğraşmasın.

Yine yerinde durmaz ise 4-5 saatte bir suya alın su içsin tekrar kuru alana koyun.
 
Şöyle ufak bişey koyun ayakları üstüne bastığında başını düz tutabilsin demişsiniz.. Onu anlamadım nereye koyacağım düz bişey ve nasıl :)
 
Yani durması için üstünde kafasını koyması için ne gibi. Birşey olabilir.. Bugün temin ederim hemen yeterki rahat etsin. Bir örnek verirseniz çok sevinirim. Çünkü başını dik dışarda tutmak istediği içinde suya girmek istemiyor. En azından tutuncağı bişey olursa rahat eder suda durur
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Su içinde dururken başını dikiyor dediniz. Hayvan sürekli bu halde durmasın. 5 cm civarı birşey koyun hayvan üstüne basıp kendini kaldırsın. O zaman başını düz tutar.

Tedavi etkisini göstersin ondan sonra gerek yok.

Çay tabağı olabilir. Fazla yüksekliği olmayan cam kase olabilir. Ufak boyutlu yemek tabağı varsa o olabilir. Ters çevirip koyun.
 
Geri
Üst