Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Salmonella

hayhayasos

Bronz 5 Üye
Bi bakteri taşıyorlarmış galiba bu konuda elleri bol yıkamak dışında bisey yapabilir miyiz

Bi bakteri taşıyorlarmış galiba bu konuda elleri bol yıkamak dışında bisey yapabilir miyiz
Kaplumbağa bana ilk geldiğinde beni de en çok endişelendiren konu salmonella olmuştu. Evde çocuk, yaşlı ya da kronik hastalıklara sahip kimse yoksa fazla endişelenmenize de gerek yok. Ancak hayvana her temastan önce ve sonra elleri sabunla güzelce yıkamak en doğrusu. Temastan önce hayvanı, temastan sonra ise kendimizi bakterilerden korumak için el yıkıyoruz. Hayvana temas ettiğinizde, ellerinizi iyice yıkamadan ağzınıza veya gözünüze dokunmayın yeter. Normal sabunla 45-50 saniye boyunca sabunla ellerimi sabunluyorum, hiç sıkıntı yaşamadım çok şükür.

El yıkama dışında akvaryum genel temizliğinde eski bir giysi kullanmak iyi olur. Gayri ihtiyari üstümüze su sıçrayabiliyor. Yere de bir örtü sermek iyi olur. Sonrasında bunlar yıkanıp duş alınması iyi olur.

Hayvanı dışarı çıkarma yerde gezdirme de sakıncalı. İdrar bırakabilir. Hayvana da toz pislik bulaşabilir.

Geri